Nyhed
Læsetid: 2 min.

På jagt efter Ø'et

To dage efter valget blev udskrevet, var Enhedslistens valgplakater på vej i skraldespanden. De var nemlig kommet for tidligt op i lygtepælene. Vi gik på jagt efter det forsvundne Ø og nogle vælgere
Indland
27. oktober 2007
Frivillige fra Enhedslisten var for tidligt ude, da de onsdag aften satte valgplakater op i København. Københavns Kommune pillede dem efterfølgende ned - og regningen lød: 35 kr. pr. nedpillet plakat. I går aftes var valgplakaterne tilbage igen - denne gang lovligt.

Frivillige fra Enhedslisten var for tidligt ude, da de onsdag aften satte valgplakater op i København. Københavns Kommune pillede dem efterfølgende ned - og regningen lød: 35 kr. pr. nedpillet plakat. I går aftes var valgplakaterne tilbage igen - denne gang lovligt.

Thorkild Amdi

Et klistermærke med et stort Ø på en rød baggrund klamrer sig fast til asfalten mellem to hvide striber i fodgængerfeltet. Vi er på Dronning Louises Bro på Nørrebro-siden af søen. I ægte Enhedsliste-land. For to dage siden vejrede plakaterne med det store Ø højt over broen. I går var de væk. Enhedslisten havde nemlig tyvstartet med plakaterne, som først måtte hænges op i hovedstadens master og lygtepæle fra fredag kl. 16.00.

"Vi har sat flere vogne ind. De fortsætter, indtil der ikke er flere plakater," sagde centerchef i Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning Thomas Rasch ifølge politiken.dk.

Regning pr. plakat: 35 kr.

"Noget koks," sagde Line Barfod på partiets pressemøde på Christiansborg i går.

"Med det valgkampsbudget vi har, så går vi ikke og planlægger efter, at vi skal have bøder," sagde Rune Lund, mens Thomas Raschs folk hev plakater ned på Nørrebro.

På pressemødet, til venstre for Rune Lund, sad den 23-årige Johanne Schmidt-Nielsen. Hun fortalte om "frihed til forskellighed", om Ungdomshuset, terrorpakken og danskhedstesten. Huset støtter hun, mens hun tager afstand fra overvågning og tests, der går ud på, "hvem der instruerede 'Olsen Banden'".

Johanne Schmidt-Nielsen står som nummer et på partiets opstillingsliste i København, lige over den tre år ældre Asmaa Abdol-Hamid. Men toeren må siges at være noget mere kendt end spidskandidaten. Mange politiske kommentatorer har spået det lille partis snarlige død, netop fordi Asmaa Abdol-Hamid har fået så stor opmærksomhed.

Racismekortet

Tilbage på Dronning Louises Bro leder vi efter nogle vælgere under de forsvundne valgplakater.

En pige med en taske fra Mellemfolkeligt Samvirke over skulderen kommer kørende på sin orange cykel med røde blomster. Måske stemmer hun på Liste Ø? Og ja, det har hun faktisk overvejet, siger hun. Men det bliver nok SF. Det er Asmaa, der gør det.

"Jeg synes ikke, at hun har været klar nok i sine udmeldinger omkring ting som dødsstraf og homoseksualitet, som hun burde have været," er meldingen på broen.

På pressemødet på Christiansborg bliver Per Clausen irriteret. For selvfølgelig kommer spørgsmålet om den kontroversielle kandidat, der ikke selv er til stede.

"Hvad betyder det, at I ikke nåede tillidsafstemningen om Asmaa Abdol-Hamid," spørger en journalist.

"Det betyder ikke noget," svarer Per Clausen og kalder det "en massiv hetzkampagne" fra VKO.

"De spiller racismekortet," siger han.

"Vi tør at stå ved vores kontroversielle synspunkter og ved vores kontroversielle kandidater og folketingsmedlemmer," siger partiets næstformand Line Barfod, der sidder mellem Per Clausen og Johanne Schmidt-Nielsen.

Næstformanden lægger ud med at fortælle, hvem Enhedslisten peger på som statsminister. Det er ikke overraskende Helle Thorning-Schmidt.

"Hun vil blive den første kvindelige statsminister i Danmark, og man må sige, at vi har brug for at få gjort noget for at rykke ved ligestillingen her i Danmark," siger Line Barfod.

Pressemødet slutter, og et andet sted på Christiansborg begynder en rundvisning for en skoleklasse.

Hvem ville I stemme på, hvis I var gamle nok, spørger Information.

"Enhedslisten" når tre piger med tørklæde at svare, inden rundviseren værfer Deres udsendte væk fra de unge Ø-støtter. Nu havde vi ellers lige fundet dem.

I går aftes var plakaterne tilbage i masterne på Dronning Louises Bro.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er muligt at plakaterne fra Enhedslisten blev sat for tidligt op, men Venstre´s Thor P hænger altså ulovligt i Stenløse i Nordsjælland. Fire overtrædelser på èn gang, da de både hænger for lavt, i en midterrabat, på en hovedvej, samt for tæt på et lyskryds. Han er naturligvis ikke den eneste fra venstre der hænger der.................. Hvor stor har interessen været for det? Ikke så forbandet stor. KONKLUSION: De store går fri, det gør de små ikke.

Det er lidt på samme måde som folk er bekymrede over hvorvidt Asmaa's religion forhindrer hende i at overholde grundloven.
At statsministeren i stor stil har overtrådt den ved at angribe irak for at skaffe ordrer til mærsken(priset være hans navn), samt komme til morgenmad i det hvide hvide hus, er folk totalt ligeglad med.
Og hvis ikke de var, er det alligevel ikke i deres interesse at få kastet lys over statsministerens ulovligheder.

Enhedslisten havde gang i muligheden for at få kastet lys på mange vigtige politiske forhold.
Så forelskede de sig hovedkuls i en yndig, ung pige, som går ind for religiøs tilhylning af kvindeligheden af den slags, der markerer/symboliserer, at kvinden er under styrelse af patriakalet.....nemlig religionens, profetens, guds/allahs, imamens, farmands.....med videre.

En tilhyllet pige eller kvinde er ikke sin egen ejendom og sin egen autoritet. Hun symboliserer, at hun er "bundet på krop, sjæl og sind".

Enhedslistens plakater skulle ned, fordi de symbolsk slet ikke mere står for det, de siger: Ø...... eller er det: Øhhhhhhh !!!!

Jeg har flere gange tidligere givet udtryk for, at jeg mener Asmaa og DF's politikere kommer fra samme surdej. På dette link er en artikel fra i dag, hvor SF giver udtryk for, at Enhedslistens Asmaa Abdol Hamid er for reaktionær og skader partiet mere end hun gavner.

http://nyhederne.tv2.dk/politik/article.php/id-9158865.html?forside

Citat: ""En fadæse at opstille Asmaa
"Under Muhammed-krisen repræsenterede Asmaa den gruppe, der satte religiøse dogmer over ytringsfriheden. Dermed misbrugte og politiserede hun religionen - og den tilgang til sagen, hører slet ikke hjemme på venstrefløjen," siger Serdal Benli og tilføjer:
"Opstillingen af Asmaa er en fadæse uden lige, og det er brandhamrende ærgerligt, at Enhedslisten nu risikerer at ryge ud af Folketinget. For vi har også brug for dem til at få væltet Fogh."
Serdal Benli mener, at Enhedslisten "sætter automatpiloten til i stedet for at forholde sig til indholdet af kritikken":
"Når folk fra venstrefløjen kritiserer Asmaas holdninger, har de fået skudt i skoene, at de er fremmedfjendske og deltager i en hetz mod muslimer. Men det slet ikke det, der er essensen i sagen. Der findes jo masser af moderate og progressive muslimer, der ikke deler Asmaas politiserende og reaktionære holdninger til religion," siger Serdal Benli, der selv er af kurdisk afstemning.""