Nyhed
Læsetid: 2 min.

Stor forargelse over Behnkes homo-kritik

De Konservatives Tom Behnkes udtalelser om, at børn har bedst af at have både en far og en mor, møder hård kritik i det homoseksuelle miljø
Indland
6. oktober 2007

De Konservatives socialordfører, Tom Behnkes, undsigelse af regnbuefamilier bliver mødt med stor forargelse i det homoseksuelle miljø.

"Han tager vores børn som gidsler, når han insisterer på at forskelsbehandle dem. Det minder jo om eugenik (arvehygiejne, red.), hvis han mener, at Folketinget skal bestemme, hvem der får børn. Det er meget sølle," siger Søren Laursen, retspolitisk talsperson for Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske (LBL).

Kritikken af Tom Behnke falder i kølvandet på en artikel her i avisen, hvor han afviste at støtte et forslag fra Radikale Venstre om at bruge én mio. kroner på en undersøgelse af regnbuebørns vilkår.

"Hvis en sådan undersøgelse endte med at konkludere, at børn har det rigtigt godt hos homoseksuelle familier, så ville det ikke ændre ved, at vi mener, at børn har bedst af både at have både en mor og en far," sagde Tom Behnke i mandags.

Forargelse

Også Børns Vilkår tager klar afstand fra den konservative MF'ers udtalelser.

"Jeg fuldstændig uenig i de synspunkter, som han kommer med. Det afgørende er, at børn får en tryg opvækst. Så er det rasende ligegyldigt, om forældrene er far og far eller mor og mor," siger Peter Albæk, formand for Børns Vilkår.

De Radikales Lone Dybkjær, der introducerede forslaget om penge til øget viden om regnbuebørn, er forarget over Tom Behnkes udtalelser.

"Han lægger sig i slipstrømmen af den almindelige reaktionære holdning, hvor Konservative vil have, at en mand og en kvinde gifter sig og bliver sammen resten af livet. Men sådan er livets realiteter ikke. Med de holdninger synes jeg, at det er fantastisk, at De Konservative har kunne have en statsminister, der var skilt," siger Lone Dybkjær.

Som svar på den hårde kritik understreger Tom Behnke, at han ikke vil blande sig i, hvem der må få børn i dagens Danmark.

"Gud har bestemt, at der skal en mand og en kvinde til at få børn. Det er ikke noget, som Folketinget bestemmer," siger han.

Han pointerer også, at han ikke synes, at bøsser og lesbiske er dårlige mennesker. Og gentager sit synspunkt om, at børn har bedst af både at have en mor og en far. "Men samtidig ved vi, at mange børn lever i familier med to gange mor eller to gange far og har det rigtigt godt. Og netop derfor er der altså ingen grund til, at vi finansierer en undersøgelse af disse børns vilkår," siger Tom Behnke.

Ifølge LBL lever der i dag omkring 3.000 regnbuebørn i Danmark. Fra årsskiftet blev det lovligt at inseminere lesbiske og enlige kvinder, og i øjeblikket oplever fertilitetsklinikker landet over en stor tilstrømning af kvinder, der ønsker at blive kunstigt befrugtede.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeg forstår det ganske enkelt ikke --- Tom Behnke & De Konservative har altid ment det de mener om homoseksuelles ret til at få børn. Enten ud fra moralsk-etisk grundlag eller religiøst grundlag, så min forargelse kan ligge på et ret lille sted.

Hvor bliver alle de kommentatorer af, der raser over risikoen for, at en muslim MÅSKE vil blande religion og politik - uden at hun har haft chancen for at gøre det endnu?

Hører religiøse begrundelser hjemme i et oplyst demokrati? Hvad skal alle vi, der ikke har den samme Gud som Behnke, bruge hans argument til? Han kunne for min skyld lige så godt have sagt: "Jeg har set tegn i sol, måne og stjerner på at det er forkert ikke at leve i et heterosekuelt forhold" eller "jeg har set tegn i sol, måne og stjerner på at en bestemt befolkningsgruppe skal undertrykkes". Hans argumentation er overhovedet ikke holdbar.

Det bedste for børn er at have to forældre som elsker og understøtter dem, og så er det fuldstændigt ligegyldigt om det er en mand og kvinde eller to bøsser eller lesbiske. Børn skal nok selv finde ud af det med piger og drenge hvis det er det de er til, men skal vi ikke lade folk selv bestemme hvordan de indretter deres liv og kun blande os, hvis der er problemer. Jeg er selv hetero med en dejlig datter men jeg har fuld tiltro til at bøsser og lesbiske kan være lige så gode forældre. Derimod kan man tvivle på hvor gode forældre intolerante mennesker som Tom Behnke egentlig er.

Jeg har fundamentalt ingen problemer med forældre der har same køn. Der er enog ikke skygge af tvivl at disse oftest er overgennemsnitlige forældre. Jeg er derfor ret ligegled med hvordan børn undfanges - så længe de vokser op i tryghed og at retten til at kende eller i det mindste kunne indhente på et givet tidspunkt tidligt i sit liv - oplysninger om ens biologiske ophav. Retten til at kende sit biologiske ophav bør i mine øjne grundlovssikres. Ikke mindst i disse tídewr hvor det i tiltagdende grad blir muligt at manipulere endog med det moderlige ophav. I det mindste vidste vi andre i reglen hvem vores biologiske mor var.

Hvor er jeg naiv! jeg gik her og troede at De Konservative havde smidt ham ud for længe siden, hvis de kan beholde ham, kan de da lige så godt hente Louise Frevért tilbage, de er jo af samme ubehagelige skuffe som de burde være for gode til, som de "pæne" mennesker de er.
Den mand har sagt om Somalier der skulle hjemsendes, citat: smid dem ud fra et fly, med eller uden faldskærm, citat slut,
Og nu er han så gået i gang med bøsserne, fin fyr?
Er det Bendtsen, der af sentimentale årsager holder hånden under/over ham? de er jo begge ex-strissere?

Bemærk lige sætningen:

""Gud har bestemt, at der skal en mand og en kvinde til at få børn. Det er ikke noget, som Folketinget bestemmer," siger han."

Det er kristen fundamentalisme, det her. Man tager udgangspunkt i, at der skal et æg og noget sæd til for at undfange et barn, så tilsætter man nogle kristne forestillinger om en gud og derfra slutter man sig så til, hvordan folk skal indrette sig i samfundet. Og det er vel at mærke en indretning helt ned i detaljen. Sociologiske undersøgelser er "naturligvis" helt overflødige, hvis man spørger en kristen fundamentalist - man behøver kun en bog, hvis man vil skabe et retfærdigt styre.

Det er de kristne fundamentalister på højrefløjen, der holder hånden over ham, mener jeg.