Note
Læsetid: 1 min.

Udkast til EU-traktat færdigt

Indland
3. oktober 2007

Forfatningstraktatens afløser er klar - rent tekstmæssigt. Det meddelte EU's nuværende formandsland, Portugal, der har inviteret til topmøde om den nye tekst den 18. oktober, i går. "Juridiske eksperter nåede til enighed i dag. Udkastet til traktaten er klar," lød det i en pressemeddelelse. Den nye, såkaldte 'reformtraktat' indeholder resterne af den forfatningstraktat, som blev nedstemt i 2005 af vælgerflertal i Frankrig og Holland. På topmødet i Lissabon 18.-19. oktober håber statsledere fra de 27 lande at blive enige om det nye regelsæt, som minder en hel del om forfatningen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her