Nyhed
Læsetid: 2 min.

Ungdomsoprør mod Asmaa Abdol-Haamid

Et netværk af Enhedslistens unge græsrødder søsætter kampagne, der skal fjerne Asmaa Abdol-Hamid som spidskandidat til Folketinget
Asmaa Abdol-Hamids kandidatur har skygget for Enhedslistens politik og dermed skabt splid i partiet, mener en gruppe unge medlemmer af partiet.

Asmaa Abdol-Hamids kandidatur har skygget for Enhedslistens politik og dermed skabt splid i partiet, mener en gruppe unge medlemmer af partiet.

Flemming Schiller

Indland
18. oktober 2007

Nu melder en bred front af Enhedslistens unge medlemmer sig i kampen for at få Asmaa Abdol-Hamid fjernet fra sin prominente placering som nummer seks på parties kandidatliste til Folketinget.

Det er et netværk af elever, lærlinge og studerende fra blandt andet Danske Studerendes Fællesråd, 3F Ungdom og studenterrådene på RUC og Københavns Universitet, der nu gør fælles front mod Asmaa Abdol-Hamids opstilling.

"Asmaas kandidatur har skygget for vores politik og dermed skabt splid i partiet. De kampagner, vi besluttede på årsmødet (i maj i år, red.), og de spidskandidater, vi valgte, har simpelthen manglet opbakning og omtale," hedder det i en udtalelse fra netværket.

De unge socialister advarer mod at sætte lighedstegn mellem at opstille en muslim og skabe bedre integration.

"Vi må ikke reducere vores politik til liberale frihedsrettigheder, der gør udsatte gruppers frigørelse til et spørgsmål om at få flere homoseksuelle kendisser, kvinder på topposter eller muslimer i folketinget.

Frigørelse af kønsrollerne får vi ikke ved at få Helle Thorning som statsminister, og opgør med homofobi og seksuel frigørelse kommer ikke af, at Klaus Bondam er blevet borgmester. Ligeledes får vi ikke nødvendigvis mindre diskrimination og racisme ved at få Asmaa i Folketinget," lyder det fra netværket.

Unge i tvivl

En af initiativtagerne til det nye netværk er 25-årige Signe Hagel Andersen, der både sidder i Enhedslistens forretningsudvalg og hovedbestyrelse.

Hun er også tidligere formand for Sygeplejestuderendes Landssammenslutning.

"Ved at gøre Asmaa til spidskandidat er mange unge kommet i tvivl, om man nu også kan regne med, at Enhedslisten kæmper for deres sag. Vi må fastholde, at vi er bevægelserne og ikke minoriteternes parti," siger Signe Hagel Andersen.

Siden Asmaa Abdol-Hamid blev valgt som kandidat i foråret er Enhedslisten i flere målinger røget under spærregrænsen til Folketinget.

Men i det aktuelle politiske klima burde det netop ikke være tilfældet, lyder det fra Signe Hagel Andersen.

"Når der står så mange og demonstrerer på Christiansborg Slotsplads i forbindelse med Folketingets åbning, burde det give fremgang for Enhedslisten. Men det sker desværre ikke, fordi vores politik drukner i al balladen om Asmaa," siger hun.

På et ekstraordinært årsmøde lørdag den 17. november skal Enhedslisten vedtage en ny liste over kandidater til det kommende folketingsvalg. Inden da skal de 4.000 medlemmer af partiet give deres vejledende bud på en kandidatliste ved en urafstemning.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er meget flot, at de unge toer sige partitoppen imod.
Asmaa er jo ioevrigt selv ung. Hvorfor er Asmaa egentlig ikke medlem af SUF. Hvorfor deltager Asmaa ikke i RobinHood aktioner.
De unge burde vaere AAHs bagland, men det er de oejensynligt ikke.
Da fx Ellen Trane foerte EU valgkamp blev hun bakket op af VU osv

At det er de unge, som goer oproer lugter meget af, at det er gamle mangfoldighedsfanatikere og teoretikere som har stemt Asmaa ind og saa en lille fraktion af indvandrere i partiet.

Flest mulige SUFere boer melde sig ind i EL saa de kan vaere med til, at afgoere omvalget.

Ifoelge et laeserbrev i Fyens Stiftavis har AAH udtalt noget i retning af, at politiet skal straffe de kriminelle osv.
1. Det er dommerne der udmaaler straffe, ikke politiet
2. Lov og orden plejer ikke at vaere en EL sag

Mere politi og hoejere straffe er som regel noget DF mener.
I EL tror man jo at kriminalitet bekaempes bedst vha god social service osv.
Det ville bare ikke komme bag paa mig, at Asmaa en dag kom til at udtale, at hun synes det og det skal der vaere meget hoejere straffe for.
Saa maa vi se om det er EL politik.

EL maa have roeget noget de ikk ku taale i foraaret

Carsten: Nu ved jeg ikke om jeg skal hamre skallen i bordkanten eller grine sygt.

Har du et link til bemeldte læserbrev???

Klippet fra Jyllandspostens hjemmeside i uddrag
++++++++++++++++++++++++++++++
http://jp.dk/arkiv/?id=1134306

Kursus i politik er påkrævet
Af Karen M. Larsen, adjunkt
Offentliggjort 19.10.07 kl. 03:00

Tredelingen
Det er jo ikke første gang, at hun har vist manglende kendskab til basale forhold ved det danske demokrati.

22/6 2005 fik hun således bragt et læserbrev i Fyns Stiftstidende hvor hun bl.a. skriver, at »politiet skal selvfølgelig straffe de kriminelle for deres kriminalitet.«

Er der ikke nogen inden for Enhedslisten, der lige kan give Asmaa et lynkursus ud i magtens tredeling?
++++++++++++++++++++++++++++++

Peter Keiding er aldrig bleg for at finde på overskrifter til sine artikler, der en kioskbakser værdig, som her med :

"Ungdomsoprør mod Asmaa Abdol-Haamid".

Det er en overskrift "med sovs og kartofler", som det vistnok hedder i journalist jargon.

Sandheden er imidlertid, at de unge i København er begyndt at hænge plakater op til fordel for Abdol-Hamids kandidatur og i protest mod at hovedbestyrelsen har bøjet sig for presset fra de borgerlige chefredaktører og stand-up kommentatorerne.

der skulle have stået "kioskbasker" og ikke "kioskbakser", som er noget ganske andet. Sorry.

Ja Per, det har du ret i, men det er stadig sygt det der foregår ovre i hjørnet hvor de forrådte "unge mennesker" (jeg er sgu da også ung) saver løs på den nu officielt udnævnte syndebuk, påstår de er mange men tør ikke stå frem. Siger AAH fjerner fokus og fjerner dermed selv fokus.
Suk!

Tak Carsten:

Jeg håber ikke hendes dansklærer stadigvæk underviser.

Flot spottet, Carsten. Det er utroligt hvad den kvinde gør for at fremhæve irrelevante sproglige fejlformuleringer i håb om at det påvirker andres opfattelse af Asmaa Abdol-Hamid på nogen måde. Det gør det ikke. Så sent som her til aftensmaden kom jeg til at sige 'varestigninger' i stedet for 'vareprisstigninger' da jeg snakkede med min far om inflationen i samfundsøkonomien. Skal jeg så også have et kursus i gaffeltrucks og palleløftere, nu hvor jeg fejlagtigt påstod at en vare kunne løfte sig selv?

Unge stalinister?
Af Troels Schmidt, tdl. medl. af Minoritetspartiets HB

Hverken en humanist eller en demokrat kan have noget imod Asmaa Abdol-Hamid (AAH), men det har stalinisterne(?) fra Danske Studerendes Fællesråd, 3F Ungdom og studenterrådene på RUC og Kbh´s Universitet (Inf. 18 okt.). For det er nemlig AAH der er i overensstemmelse med humanismen og demokrati når hun afviser dødsstraf og går imod diskriminering af bøsser og lesbiske og plæder for fuld ligestilling af kønnene. Herudover er hun gudhjælpemig endda tilhænger af, at hvis forældre vil sende deres barn til en nudist pædagog, så skal de have lov til det (Politiken Søndag d. 23. september 2007). AAH´s påberåbelse af personlig frihed placerer hende i den fornemme række blandt Danmarks få konsekvente forkæmpere for individuel selvbestemmelse i egne anliggender.

Som bekendt har stalinister aldrig brudt sig om tolerance og humanisme. Jeg er ikke bekendt med udtalelser fra andre danske politikere der er mere demokratisk og mere humanistisk end det som AAH reelt fortæller. AAH er superdemokrat og superhumanist i modsætning til de unge stalinister.