Note
Læsetid: 1 min.

60 medlemmer er ikke nok

Indland
5. november 2007

Det er ingen let genvej til at få en folkeafstemning om EU-traktaten. Dansk Folkeparti har ellers øjnet en mulighed at for skabe en alternativ alliance med Enhedslisten, SF og Ny Alliance for samle de 60 mandater, der ifølge grundloven er nok til at udløse en folkeafstemning. Men professor, dr.jur. Ole Krarup siger til netavisen Altinget.dk, at grundlovens paragraf 42, der giver mulighed for folkeafstemning med en tredjedel af folketingets medlemmer, ikke dækker en EU-traktat.
»Det fremgår helt tydeligt af Grundlovens paragraf 42, at den ikke kan anvendes her. Der er en undtagelse, når der er tale om vedtagelser, hvor regeringen handler i mellemfolkelige anliggender. Et folketingsflertal kan beslutte at sende den til afstemning, men 60 medlemmer er ikke nok. Der er ikke noget at stille op,« siger Ole Krarup, der i øvrigt selv ønsker en folkeafstemning og er modstander af EU’s reformtraktat.
Dansk Folkeparti ærgrer sig over, at man ikke kan tvinge de store partiet til at høre folkets mening om den europæiske traktat med 60 mandater.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her