Læsetid: 1 min.

Arkitektstuderende skaber miljøvenlige bygninger

30. november 2007

Miljøproblemer og ressourceknaphed tvinger os til at nedbringe brugen af fossile brændstoffer i driften af vore bygninger. Den udfordring har Arkitektskolen Aarhus taget op og sat 37 kandidatstuderende til at undersøge, hvordan energiproduktion, varmeregulering og lysindtag kan tilføre arkitektoniske kvaliteter til nybyggeri. Workshoppen er led i et stort forskningsprojekt, som ud over Arkitektskolen også inddrager Teknologisk Institut, Statens Byggeforskningsinstitut og VELFAC Vinduer. Arkitekterne ser blandt andet et potentiale i transparente solceller. Ud over at udnytte solens energi til at producere strøm kan de integreres i facaden og bruges til at regulere indeklima og dagslysindtag.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu