Note
Læsetid: 1 min.

Asmaa klart bagud i København

Omstridt EL-kandidat kan ikke sprænge partilisten. Hos De Konservative fører Helle Sjelle over Paula Larrain
Indland
15. november 2007

Intet tydede i aftes på, at den omdiskuterede EL-kandidat Asmaa Abdol-Hamid kunne hente personlige stemmer nok til at komme i Folketinget. Enhedslisten bevarede et kredsmandat i Københavns Storkreds, men Asmaa Abdol-Hamid skulle sprænge partilisten for at overhale spidskandidaten, den 23-årige Johanne Schmidt-Nielsen.

Og da godt en tredjedel af stemmerne i København var talt op ved 18-tiden, havde Johanne Schmidt-Nielsen fået 1.847 personlige stemmer, mens Asmaa Abdol-Hamid var noteret for 685 personlige stemmer.

Hos De Konservative skulle der være sikkert genvalg til udenrigsminister Per Stig Møller, og Helle Sjelle har lagt sig i spidsen i den interne dyst mod Paula Larrain om at komme i Folketinget.

Lone Dybkjær fører over Manu Sareen i kampen om det enlige radikale mandat. Hos Venstre tyder alt på, at de to mandater går til integrationsminister Rikke Hvilshøj og folketingsmedlem Søren Pind.

SF's fremgang betyder sandsynligvis et goddag til to unge kvinder, nemlig den 31-årige sygeplejerske Özlem Sara Cekic og den 29-årige teolog Ida Auken, der er datter af Margrete Auken. Desuden kan folketingsmedlemmerne Kamal Qureshi og Anne Grete Holmsgaard regne med genvalg.

Hos Socialdemokraterne trak Helle Thorning-Schmidt stemmer nok til fire kredsmandater, der ud over hende selv sandsynligvis sikrer genvalg til Christine Antorini og retsordfører Karen Hækkerup.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her