Læsetid: 2 min.

Dansk Folkeparti angriber Naser Khader

En araber med tæppehandlerlogik, som fusker med skatten og bruger sort arbejde. Sådan beskriver Mogens Camre Naser Khader - og Pia Kjærsgaard er enig
Indland
15. november 2007

Dansk Folkepartis kritik af Ny Alliances leder, Naser Khader, er ikke taget af efter folketingsvalget. Tværtimod. Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, bakker op bag sit nye folketingsmedlem, den tidligere EU-parlamentariker Mogens Camre, som har kaldt Naser Khader for en araber med tæppehandlerlogik.

"Tæppehandlerlogik, jeg ved knap, hvad det er, men jeg synes ikke, at det lyder så slemt. Hvad kan det være? Grønthandlerlogik? Grossererlogik? Generalsekretærlogik? Eller direktørlogik? Vi skal passe på, at vi ikke bliver sarte. Han er jo araber, det gør han selv en dyd ud af," sagde Pia Kjærsgaard, da hun i går forlod Statsministeriet efter forhandlinger om regeringsgrundlaget.

Mogens Camre skriver i et indlæg, 'Åbent brev til alle danske', som blev lagt på hans hjemmeside to dage før folketingsvalget, at "i Danmark har et sammenrend af såkaldt fine folk med en araber i spidsen sat sig for at forhindre Dansk Folkepartis indflydelse og lukke op for asylstrømmen".

"Ganske vist siver den varme luft dag for dag ud af Ny Alliance-ballonen, men det er ikke på grund af selve dens budskab. Det er fordi deltagerne er amatører og lederen angiveligt fusker med skatten, anvender sort arbejde og har svært ved at forstå sit eget program. Ny Alliances hastige nedtur på meningsmålingskurven viser samtidig den utrolige politiske naivitet, som nogle danskere lider under. Tænk at store ord og sædvanlig arabisk tæppehandlerlogik en tid kunne få så mange lokket på den galej," skriver Mogens Camre.

Rigsadvokaten vurderer for øjeblikket, om netop Mogens Camre - samt de to andre folketingsmedlemmer Søren Krarup (DF) og Morten Messerschmidt (DF) - gik over stregen, da de tidligere på året kritiserede Enhedslistens beslutning om at opstille den muslimske Asmaa Abdol-Hamid til Folketinget.

Mogens Camre sagde blandt andet, at Asmaa Abdol-Hamid "trænger til psykiatrisk behandling". Udtalelserne førte til, at Dokumentations- og Rådgivningscenteret om Racediskrimination (DRC) politianmeldte de tre politikere for racisme, en anklage Statsadvokaten for København og Bornholm dog i første omgang har afvist.

Reddet af immunitet

Nu skriver Mogens Camre, at DRC ikke er et center, "men en reklameafdeling for et advokatfirma, der indgiver den ene falske politianmeldelse mod os efter den anden".

"Det hele drejer sig ikke om rettigheder for et par indvandrerfamilier. Det drejer sig om at flytte magten i Danmark, så det multikulturelle kaos kan komme til at regere," hedder det i det åbne brev.

I 2002 forsøgte Rigsadvokaten at få Mogens Camre stillet for en dansk domstol, tiltalt for racisme, men EU-parlamentarikeren slap, fordi Europa-Parlamentet ikke ville ophæve hans parlamentariske immunitet. Det skete, efter at Mogens Camre på Dansk Folkepartis årsmøde året forinden blandt andet sagde:

"Alle vestens lande er infiltreret af muslimer, og nogle af dem taler pænt til os, mens de venter på at blive mange nok til at få os fjernet."

I sin skrevne, uddelte tale, havde Mogens Camre skrevet "mange nok til at slå os ihjel".

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her