Interview
Læsetid: 2 min.

Fogh: Ingen garanti for mindre bureaukrati

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) varsler, at regeringen - såfremt den fortsætter efter valget - vil inddrage medarbejderne i forslag til en afbureaukratiseringsreform. Han vil af med papirbøvlet, men stiller ingen garantier
Indland
10. november 2007

Der er kommet mere bureaukrati under VK-regeringen, og kun syv procent af de offentligt ansatte mener, at det gavner borgerne. Information har konfronteret statsminister Anders Fogh Rasmussen med resultaterne fra den nye undersøgelse fra hovedorganisationen FTF.

- De ansatte mener, at de drukner i bureaukrati, hvad vil du gøre?

"Vi vil inddrage medarbejderne. Vi har lavet en aftale med de faglige organisationer - herunder FTF, og inviterer dem til at komme med forslag til afbureaukratisering."

"Desuden lægger vi op til, at man skal kunne oprette fri-institutioner, hvor man vil kunne få lov at køre med mere lempelige og enkle regler."

Statsministeren medgiver, at regeringen selv har ansvar for at indføre en række nye regler:

"Fordi vi mener, at de driver udviklingen i den rigtige retning. Men vi lytter meget til det, vi hører fra institutionerne."

"Vi lader os gerne udfordre på det alt sammen - også det, vi selv har indført, og som vi synes er rigtigt. Hvis medarbejderne kan påvise, at de kan nå de samme mål på andre og mere enkle måder, gør vi meget gerne det," siger Fogh.

- Kan du garantere, at hvis du bliver statsminister igen, og vi mødes om to år, at der, så er kommet mindre bureaukrati og at medarbejderne er mere tilfredse?

"Jeg tror i hvert fald, at jeg kan sige, at de offentligt ansatte vil være mere tilfredse, fordi vi nu vil inddrage dem i hele arbejdet."

"Men man skal være forsigtig med garantier, for man skal ikke garantere mere, end man er sikker på at kunne holde. Og jeg ved, hvor svært det er, når det gælder regelforenkling."

"Men jeg vil arbejde meget, meget hårdt på at kunne sige, at der er blevet færre regler, og at de offentligt ansatte har fået en nemmere hverdag. Vi skal have bugt med papirbøvlet," siger statsministeren.

- Hvorfor synes 80 procent af de adspurgte offentligt ansatte, at der er kommet mere papirarbejde de seneste par år?

"Det er muligvis, fordi der er blevet mere. Derfor skal man som regering hele tiden vende bunken og sørge for at afvikle dumme regler," siger han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her