Læsetid: 4 min.

Fogh: Jeg har ingen problemer med kvinderne

Sådan sagde statsministeren i sin valgbus i går, hvor han blev spurgt, om det hjalp at gå uden slips. Det var inden, han serverede Bacardi Breezer og fadøl til de unge i Slagelses studenterhus
Indland
10. november 2007

Novemberregnen siler ned på Arrivas store busterminal i Industriparken 34-36, hvor statsministeren bliver udspurgt om sit nye kvindetække. Anders Fogh Rasmussen ligner en, der gerne vil ind i den varme valgbus med det store Venstre-logo. Men statsministeren ignorerer regnen og svarer pligtskyldigt.

En ny meningsmåling viser, at V-formanden nu også er populær hos de kvindelige vælgere, siger journalisten. Han er fra B.T.

"Hvis den måling taler sandt, så svarer den til mine egne erfaringer: At jeg ingen problemer har med kvinder," svarer statsministeren.

Er det fordi, du har smidt slipset den sidste uges tid, vil B.T. vide.

"Jeg tror, at kvinder vurderer politik lige så sagligt og seriøst som alle andre," lyder svaret.

Vi er lige kommet ud fra Arrivas hovedkvarter i Ballerup. Vi, det er statsministeren og hans følge af pressemedarbejdere, rådgivere, PET-folk og de journalister, der er med på dagens valgbustur. Og så er det Arrivas ansatte.

Der er ikke så mange kvindelige vælgere i de mørkeblå vindjakker med de turkise Arriva-logoer. Til gengæld er der mange mænd med gråt og sort hår. En tredjedel af Arrivas ansatte har nemlig en andet etnisk baggrund end dansk, og en tredjedel er seniorer, har statsministeren og pressen lige fået at vide indenfor. Vi så selv et klasselokale med 11 kommende buschauffører, der fik afbrudt danskundervisningen af statsministeren og hans følge.

"Vi vil meget gerne i gang på arbejdsmarkedet," siger Mahed, der lige som sine klassekammerater har rejst sig for statsministeren. Mahed er fra Somalia, men er dansk statsborger.

"Det er det, vi venter på," siger en klassekammerat med et stort sort overskæg og en guldkæde om halsen.

"Men skatten skal ned," siger Mahed og hans sidemand.

"Så er det den rigtige, I er kommet til," siger Anders Fogh Rasmussen til Mahed og de andre kommende buschauffører.

Attraktiv endestation

Vi er tyvstartet lidt. Kort før Arrivas store, våde parkeringsplads havde valgbussen nemlig gjort et stop i Terminal 3 i Kastrup Lufthavn. Her, lige midt i ankomsthallen, advarede statsministeren om 'svenske tilstande'. Det får vi, hvis S og R kommer igennem med deres asylpolitik, sagde statsministeren til de rullende kameraer.

"Det udspil, S og R er kommet med, er det mest vidtgående, vi har set, og det vil gøre Danmark til en magnet," sagde statsministeren, mens de rejsende gik intetanende forbi. De vidste ikke, at de var kommet til en 'magnet'. Eller endnu værre: "En attraktiv endestation for alverdens menneskesmuglere". Sådan en bliver Danmark, hvis vi gør som S og R siger, advarede statsministeren, inden vi forlod Kastrup og igen kørte ud i den danske novemberregn.

Endestationen - og måske magneten - på gårsdagens bustur var dog studenterhuset i Slagelse.

"Anders, Anders," lød det blandt klapsalver og glade tilråb fra de unge, der stod i og uden for det propfyldte studenterhus. I går i Slagelse virkede det som om, han allerede havde vundet valget.

'Vi kører de røde af sporet', står der henover brystet på en ung pige i en grøn sweater. Hun er KU'er.

Statsministeren ledes forbi hende og de andre unge, ind i et mørkt lokale med udsigt til toiletterne og med vægge, der er dækket med graffitti. Her holder statsministeren sit pressemøde sammen med Troels Lund Poulsen og VU-formand Thomas Banke. De unge holder sig til sofaerne og øllerne i rummet ved siden af, mens politikerne fortæller om Ventres forslag til nye SU-regler.

Gratis omgang

"Jeg er parat til at gå op i baren og skænke øl," siger Anders Fogh Rasmussen fra scenen i studenterhuset, hvor han gentager de ting, han lige har fortalt på pressemødet. Det får han ikke helt lov til. Først skal der svares på Venstres holdning til Tyrkiet og EU. Og hvad med vindemøllerne, bliver der spurgt.

"Kan I ikke tage jer sammen og få lidt flere kalorier på den suppe," siger en ung fyr, der præsenterer sig som Hans Henrik. Højlydte klap. Men festen tager først fat for alvor, efter at statsministeren får lov til at gå i baren.

"Anders, jeg er stor fan af dig, men jeg forstår ikke, hvordan du kan samarbejde med et parti, der lover skattelettelser," siger en ung fyr i rosa skjorte og hvid jakke.

"Jeg skal have en øller," råber en anden hen over det propfyldte bar. De unge er røde og varme i kinderne og tog billeder med mobiltelefonerne. Nogle vil have autografer.

"Vi ser meget op til dig," siger en sorthåret pige med store ørenringe. Hun rækker hånden frem for at give statsministeren et håndtryk.

"Venstre er et liberalt parti. Men hvad med de liberale mærkesager," vil en ung fyr vide, mens han køber øl af statsministeren.

"To breezer og en Heineken." Den bestilling kommer fra en blond pige i en rosa hættetrøje. Hun betaler, mens 'Anders' fortæller om Venstres holdninger til skat og liberale mærkesager.

"Definer nedskæringer," kommanderer en lidt ændre pige. Hun arbejder i sundhedsvæsnet, forklarer hun. Og hvis der ikke er tale om nedskæringer der, så ved jeg ikke, hvad ordet betyder, siger hun.

En ung fyr råber på 'gratis omgang'.

"Det er kun Helle Thorning, der giver gratis omgange - og befolkningen der vågner op til tømmermændene," siger Anders og får 32 kroner for de to fadøl.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

De unge i Slagelse er en broget flok - men istedet for at nævne 'Ulven Kommer' skiltene og de kritiske spørgsmål hæfter i jer så ved de 5 konservativt grønne trøjer. Hvis vi havde foretaget en prøveafstemning i Studenterhuset i fredags tror jeg egentlig ikke, at Anders F havde vundet valget. Mange var måske nok benovede over at have statsministeren bag baren i Slagelse, men om det ligefrem flytter stemmer til hans fordel, kan jeg ikke udtale mig om. Men Studenterhuset gør meget ud af at være et bredt sted, for unge med politiske holdninger på hele skalaen. Derfor sagde vi ja til at have statsministeren på besøg, som en del i de studerendes demokratiske dannelse. En kærkommen lejlighed til at stille presserende spørgsmål om uddannelse, nedskæringer og unge politik til statsministeren skulle være i højsædet - blot lidt ærgerligt at pressemøde og mediestunt fik overtaget.

"Fogh: Jeg har ingen problemer med kvinderne".

Endnu et eksempel på en overskrift, der kun ville have været en nyhed værd at skrive om, hvis han havde sagt det modsatte.

Kenneth Trans, Socialrådgiver og medlem af Enhedslisten

"Fogh: Jeg har ingen problemer med kvinderne".
Der simpelthen endnu en løgn. Jeg nægter at tro på, at Fogh ikke har sine problemer med Pia Kjærsgaard(-;

Hvis kvinderne kan lide fogh, må det være fordi de finder, at Henrik Quortrup er så mandig. Skaldet, jysk og slagfærdig. Og direkte fra statens spindoktor under Fogh til chefredaktør for Se og Hør. Sådan.

Fogh har et troværdighedsproblem. TVA har lige over 5 minutter spurgt Sass Larsen om ikke socialdemokraterne måske løb fra deres ord i 1998. Efter udtalese herom fra Statsministeren.

Samme minister, der løb fra et forlig EFTER valget i 2001. Og med Bo Elkjærs weblog kan vi se, at han deler skæbne med Australske John Howard omkring sine løgne om Irak for at følge USA i krig. Blot med den forskel, at i Australien vendte parlamentet sig imod hans bedrag. De danske 61 støtter ham stadig. De må jo være glade for, at han har gjort dem medansvarlig for 1 mio drab og 4 mio nye flygtninge i verden.

Brixtofte er fuldkommen rehabiliteret.