Læsetid: 6 min.

Forskeren, der fik nok

Waqas Bin Najib er en af de højtuddannede, som politikerne vil tiltrække flere af til Danmark. Men den pakistanske forskerstuderende på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) kan ikke gøre sin tre-årige ph.d.-grad færdig i Danmark, fordi Udlændingeservice har nægtet hans kone midlertidigt ophold
Indland
9. november 2007

Han har fået nok af Danmark. Godt nok er han en af de ingeniører, som det danske samfund står og mangler flere tusinde af lige nu. Godt nok har han fået en ph.d. på en af de fremmeste forskningsinstitutioner i Danmark, hvor han er blevet udvalgt som den absolut bedst kvalificerede ansøger. Men det er bare ikke godt nok til Danmark. Waqas Bin Najib har efter knap et års venten og forskning på Risø Forskningscenter, DTU, fået endeligt afslag på at få sin kone til Danmark, mens han arbejder på sit tre-årige forskningsprojekt i fremtidens CO2-besparende energi-teknologi: brændselsceller.

De danske integrationsmyndigheder mener nemlig ikke, at Waqas Bin Najibs ægteskab lever op til de danske regler for, hvornår man er lovformelig gift. Og Bin Najib vil ikke undvære sin kone i to år mere, derfor vender han tilbage til Pakistan om en uge.

"At en udenlandsk forsker med midlertidig opholdstilladelse skal være gift ifølge dansk lov er en joke i sig selv. Skulle man så blive gift ud fra de sikkert hundredvis af forskellige regler for ægteskab, der er i verden? Det giver mening for folk, der har tænkt sig at blive boende her i landet, men jeg har skrevet under på, at det kun er et midlertidigt forskningsophold," mener Waqas Bin Najib, der igennem de sidste fire år har taget en såkaldt delt mastergrad på europæiske universiteter i Tyskland, Portugal og senest i Aalborg. Mens han studerede i Portugal i 2005 indgik han en aftalte med sin nuværende kone og deres familier, som han har kendt siden de var børn, om at gifte sig. En ægteskabsadvokat stod for det juridiske dokument, mens den store bryllupsfest og forening af parret først fandt sted året efter, da Waqas var tilbage i Pakistan. Ifølge pakistansk lovgivning, er der intet, der kræver, at den juridiske aftale om ægteskab indgås samtidig med brylluppet eller at parterne mødes, bekræfter den Pakistanske Ambassade i København. Men de danske myndigheder stiller sig anderledes på:

"Ifølge danske retsregler kræves det blandt andet, at begge parter var samtidigt til stede ved vielsen," skriver Integrationsministeriet i et svar til Waqas Bin Najib.

Kriminel?

Den pakistanske ægteskabstradition, hvor familien godkender ægteskabet, bliver af de danske myndigheder forvandlet til noget forkert og mistænkeligt, mener Waqas Bin Najib:

"Sådan som jeg har forstået afvisningen, så er den baseret på, at myndighederne har beviser på, at det enten er tvangs- eller proformaægteskab. I teorien beskylder myndighederne mig derfor for at være kriminel."

Han undrer sig over, at Udlændingeservice har taget ni måneder om at finde ud af, at ægteskabet ikke er gældende i Danmark.

"Hvis de almindelig regler for et pakistansk ægteskab ikke anerkendes i Danmark, hvorfor så ikke informere mig om det fra starten af, da jeg søgte om opholdstilladelse, så havde jeg i det mindste vidst, hvad jeg gik ind til," siger Waqas Bin Najib.

Efter ambassaden i Pakistan nøje havde undersøgt alle forhold i Waqas Bin Najib ægteskab, godtog de ansøgningen. Derefter tog den unge forskerstuderende af sted til Danmark for at starte på sine ph.d.-studier, der på det tidspunkt var flere måneder forsinket på grund af langsom sagsbehandling i Udlændingeservice.

"Under de 10 måneders venten, før vi fik endeligt afslag på, at min kone kan flytte med mig til Danmark, var jeg virkelig vred. Jeg ville aldrig være kommet til Danmark, hvis jeg havde vidst, at det var et problem, men efter afgørelsen, vidste jeg, at nu havde jeg fået nok," siger Waqas Bin Najib, der har taget den tunge beslutning om at tage tilbage til Pakistan og skippe sin ph.d.-grad på Risø, fordi han synes han skylder sin kone det. Men derudover synes Waqas Bin Najib også, der er brug for nogen, der siger fra overfor myndighedernes behandling:

"Jeg synes den behandling, jeg har fået er en racemæssig og kulturel fornærmelse. Jeg kunne godt blive, for Risø er et helt unikt sted, men hvis jeg accepterer sådan en behandling, som jeg har fået her, så fører det bare til, at andre med færre ressourcer og mindre uddannelse får samme behandling. Ved ikke at finde mig i de her urimelige forhold for folk, der kommer for at arbejde og forske, håber jeg også kunne skabe debat i Danmark."

Tab af tid og anseelse

For Waqas Bin Najibs forskningskolleger er det en katastrofe, mener seniorforsker Luise Theil Kuhn, der har været medvejleder for Bin Najib: "Vi er jo ansvarlige overfor vores forskningspartnere i det her EU-projekt, som Waqas Bin Najib's ph.d. er en del af. Det er et enormt tab af tid, anseelse overfor vores EU-partnere og så mister vi selvfølgelig en fremragende forsker."

Også Søren Linderoth, der er leder af Risøs Afdeling for Brændselsceller og Faststofkemi, ærgrer sig over, at Waqas Bin Najid må forlade stedet efter et år. Selv om afdelingslederen flere gange har oplevet langsommelig behandling fra Udlændingeservice side, så er Waqas Bin Najids eksempel det grelleste.

"Når det tager så lang tid at behandle en sag om opholdstilladelse, så vil mange af de dygtigste kandidater miste tålmodigheden og finde et andet job. Det ville jeg da også gøre, hvis jeg skulle vente et halvt år på en afgørelse uden at få løn for det," siger Søren Linderoth.

I maj måned i år klagede en række virksomheder og forskningsinstitutioner til integrationsminister Rikke Hvilshøj over den langsommelige sagsbehandling af forskere i Udlændingeservice. Siden august har Udlændingeservice haft et såkaldt servicemål om, at forskere maksimalt skal have deres sag om ophold behandlet på 30 dage.

"Det er helt rigtigt, at vi tidligere har haft et stort efterslæb på blandt andet forsker-området, men det er slet ikke situationen i dag," siger centerdirektør i Udlændingeservice, Inge Bruhn Thomsen.

I Politiken i går hævdede en lang række virksomheder, at de stadig har problemer med den langsomme sagbehandling i Udlændingeservice, men Inge Bruhn Thomsen mener, at forholdene er blevet bedre efter de 30 dages servicemål blev lanceret:

"Det er sket et markant ryk fremad over hele linjen i de seneste tre måneder, og vi arbejder stenhårdt på at blive endnu hurtigere."

Inge Bruhn Thomsen kan ikke gå ind i den konkrete sag om Waqas og hans kone. Generelt kan forskere dog uden problemer få deres ægtefælle med til Danmark, hvis de kan fremvise en retsgyldig vielsesattest eller dokumentere samliv.

"Det har ikke noget at gøre med, at man skal leve op til særligt danske vielsesregler, men Danmark anerkender eksempelvis ikke traditionelle, arrangerede ægteskaber," siger Inge Bruhn Thomsen.

Den næstbedste

I fremtiden vil Risø være nødt til at informere ansøgere til forskningsstillinger om, at de ikke kan være sikre på at få deres ægtefælle til landet. Det vil ikke ligefrem gøre det nemmere at rekruttere de dygtigste folk, mener Søren Linderoth.

"Når Anders Fogh siger, at vi har brug for højtuddannet udenlandsk arbejdskraft, så virker det absurd, at vi ikke kan tage bedre imod de gode hoveder, der rent faktisk har valgt os i stedet for USA, Canada eller Storbritannien," siger Søren Linderoth.

Resultatet kan blive, at Danmarks universiteter og virksomheder må tage de næstbedste kandidater, som Waqas Bin Najids ph.d.-vejledere skriver i et åbent brev:

"Før eller siden vil den fagligt bedste kandidat blive fravalgt til gunst for en middelmådig, som ikke vil give visumproblemer. Med et sådant valg vil Danmark blive taberen i den internationale konkurrence."

Ingen af dem er dog ikke i tvivl om, at den pakistanske ingeniør vil kunne få tilbudt en ph.d. ethvert andet sted i Europa.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det kan ikke gå for stærkt med at komme af med den regering.

Enig. Og der kan ikke være tvivl om, hvem man skal stemme på. Nassers slag med retningen i går er straks blevet straffet, hans vælgere er spurtet tilbage til de radikale. Så han har forsøgt at rette op igen i dag ved at nedstemme regeringen.

Ovenstående var så en opfordring til at løbe fra Y til B eller Ø. Dette fremgik desværre ikke klart.

I må have taget fejl af et eller andet.

læs http://information.dk/143877

Ovennævnte forsker må være en af Harun Yahya støtter eller desciple. Prøv at google lidt. Det drejer sig om at lægge Darwin i graven og om at omvende kristne til Islam. Der dukker links til www.fossil-museum.com og www.schoepfungs-museum.de op. Vi er vist ovre i det mere sekteriske.

Må jeg bede om en seriøs og gennemgribende analyse fra en dygtig journalist, om jeg tager fejl eller ikke! Hvis det jeg kommer frem til er korrekt skal han ud, og det kan ikke gå hurtigt nok. Hvis jeg tager fejl må herren meget undskylde.

Sig mig engang..er det Waqas Bin Najib's kone, som skal forske i Danmark?
Har vi igen have gang i et offer senarie?

Hvor mange af læserne har ikke måttet afstå fra enten det ene eller det andet under uddannelsen? Min mand og jeg fx. måtte vente i 7 år på at blive gift....fordi vi uddannede os i andre lande. Jeg fx i Schweiz...og vi er ganske almindelige danskere. Min lillebror fx måtte stifte en gæld på over 1/2 mille + tage studiejobs under sin uddannelse.

Stop dog for al den offermentalitet....!

Ja undskyld mig frederiksen, men det er altså en FORSKERSTILLING der her er tale om. Phd er stadig en del af en forskeruddannelse, men det er også et job. Det er muligt at Najib har måttet ofre andre ting, men her har han trukket grænsen. For mig at se forståeligt nok. For det er ikke kun hans familie det drejer sig om, han vil desuden sige fra overfor en urimelig behandling. Synd for ham, synd for Risø, synd for dansk forskning. SYND FOR ALLE.
Det er ikke offermentalitet, det er trods.
Hvad er det lige "ganske almindelige danskere" skal betyde, og hvorfor er det relevant her?

Frederiksen, manden beskrives som et enormt lovende forskertalent - en der kan vælge og vrage imellem utallige tilbud. Problemet er at vores strikse politik mod disse farlige mørke mennesker gør det umuligt at tiltrække de virkelige talentfulde her til landet og at vi derfor ender med de middelmådige.

Når man sådan er uddannet i Schweiz burde man da have lært at læse indenad.

Okey....FORSKERSTILLING....okey, okey...er det så specielt...er det en mere væsentlig stilling end de polakker, som laver ombygningen af din villa for en underbetaling?

Hvorfor er Waqas Bin Najids Phd en mere væsentlig stilling end den min kære veninde kæmper for at få? Hun skal fx. forsørge sin syge mand og børn. De bor på Frederiksberg. En begavet og genial kvinde, som kæmper en kamp for at få lov at forske i sit speciale.

Lad dog Waqas Bin Najids rejse ud, hvor han kan få flere og bedre muligheder med sit talent. Danmark er jo blot et lille land, så lad os dog ansætte de mere nærliggende først, så min veninde fx. ikke skal sluses på understøttelse.

Waqas Bin Najid projekt lyder rimelig elitært....måske for elitært til lille Danmark og os almindelige mennesker med en almindelig Phd.........!

Helt sikekrt kan jeg sagtesn forstå at forskeren ikke gad og blive i Danmark og jeg er glad for at i de sidste seks sorte år er der tusinder af dem regeringen og DF betragter som undermennesker har forladt Danmark. Folk men gode uddannelser og folk der havde tjent mange penge her i landet forlod Danmark og har bosat sig i andre lande hvor deres kærlighed ikke bliver betragtet som en kriminal handling af fasciotiske magthavere så de kan leve i fred og frdragelighed i andre lande der tager imod dem med åbne arme og ikke diskriminiere dem som man gør i Danmark. Denne kriminelle regering kan ikke tiltrække ret mange højtuddannede udlændinge af betydning hertil og så synes jeg Danmark hellere skal nøjes med Df hovederne så de kan forsker blandt andet? De forsker jo allered ei alt og har en mening om alt og ser ned på etnisk anderledes læger og inginiører og forskere og FN og Amnesty international og psykologer og præster og alle de andre der ikke er enige med dem og mener nok at de så kan besætte alle disse stillinger? Jada! Hvorfor ikke? Pia K kan sagtesn lave kirugi og Krarup er en kanon miljøforsker og Langballe kan sagtes overtage forskerchefstillingerne rundt omkring i landet ikke sandt? Anders fogh han er jo self forskernes overforsker og alt hvad han siger og gør er sandheden selv jo! Så længe disse kanoner betænder det stakkesl Danmark skal ingen ordentlige kloge bosætte sig her så folk ved besked!

Ved du hvad...Cool ?

Du bliver først etnisk i det øjeblik du betragter dig selv som etnisk.

Ligesom du først bliver 39 i det øjeblik, du føler du er 39 år er gammel.

Frederiksen : "Ligesom du først bliver 39 i det øjeblik, du føler du er 39 år er gammel."

Du behøver ikke skrive mere Frederiksen.

Ud med dygtige forskere, luk landet for "de fremmede", hjem til bondehuset med de ternede gardiner. DF's genier er uovertrufne.

Der tales meget fra de såkaldte politikere, der mere fungerer som bogholdere og moralister - om fri indvandring til Danmark, uanset omder tales om asylsøgende(læs flygtninge), jobkortordningen som Waqas Bin Najib søger under eller familiesammenføring. Politikerne har mere end svært ved at finde rundt i deres egne love, som i al almindelig er blevet til særlove og meget ofte med tilbagevirkende kraft.

Politikerne og medierne/journalisterne har den gennerelle opfattelse af omtalte problemstillinger og den formodede og udokumenterede frie indvandring, ar Danmark er så kendt og attraktiv ude i verden. Vi i Indvandrerrådgivningen kan garantere politikerne, som også skilter uhæmmet med at være nationalister, at det er vi ikke. Hvis vi er lidt kendt i udlandet, så er det for export af kyllinger, salg og transport af våben og den såkaldte Mohammed krise.

At tale om fri indvandring er kun nationalisme og en forævlet debat midt i en påstået krise af arbejdskraft.

Intet hænger sammen, postulater og politik til skade for den almindelige dansker og indvandrer, der ikke kan få familiesammenføringer, og meget sjældent sin familie på besøg i Danmark, da visumpraksis er meget stram og diskriminerende.

Det er for det almindelige menneske i Danmark ikke en trøstn når den forhåbenlig snart afgående integrationsminister Rikke Hvilshøj - også kaldet Rikke Viljeløs, udråber at Danmark er et åbent land, fordi en række højt uddannenede personer fra den øvrige verden kommer ind gennem jobkortordningen.

Indvandrerne her i Danmark havde hellere set, at det er deres egne familier, der kommer ind på en åremålstilladelse for at arbejde på svinefarme, slagterier, plejehjem, byggesktoren os.bv., det vil give velstand i familierne og en meget god indsigt i demokrati, men desværre også i diskriminationen, som florer overalt i Danmark og på statsnevau.

Jeg har svært ved at se, hvorfor forskning i brændselsceller er et elitært projekt. Hvordan det? Jeg mener: Det projekt er da væsentligt, måske hele omdrejningspunktet, for fremtidens udvikling af nye energikilder. Et område, hvor jeg forstår, at Danmark har et vidensforspring i forhold til andre lande. Hvorfor skal et godt forskerhoved så ofres - som tilfører ny viden til forskningsfeltet, på baggrund af en lov, der ikke virker og ikke er elastisk nok? Hvorfor skal vi acceptere sagsbehandlingens langsommelighed, som betyder at videnskab går tabt?

Leif Randeris, de har intet belæg for dette uden at tage hele billedet med. Mange oplever indvandrere fra een kulturkreds/religion som bagstræberiske, nedladne og aflukkende overfor danske traditioner, adfærd og kultur. Det skaber et pres og ubehag i dagligdagen for mange danskere, det giver så igen utilfredshed og krav om ændringer, det giver lokale konflikter og meget andet. Det skal politikere reagere på hvis de vil have opbakning og flertal. Da vi ikke må gå målrettet mod at begrænse indflydelsen, for det er i høj grad det det drejer sig om, så bliver reglerne firkantede og virker hårde eller forkerte på andre typer indvandrere. Men der er ingen vej udenom, der er et flertal af danskere der har fået nok indvandring og indflydelse, og så er den generelle begrænsning til at leve med. Hvis du vitterlig ønsker indvandring som mulighed uden at slå Danmark ihjel, så arbejder du for at begrænse den destruktive indvandring. Jeg kan dagligt se på et gult parcelhus overfor hvor der bor indvandrere. De hilser ikke og har ingen danske besøgende. Konen og de ældre piger er formummede. Det er ikke sædvane i området at udvise den adfærd. Den indvandring er en hån, og den er racistisk. Den har vi i Danmark lov til at begrænse og det skal et politisk flertal begrænse. I den sammenhæng er det fuldkommen ligegyldigt om de er højt uddannede, den uddannelse skal følges ad med dannelse, ikke racistisk arrogance, før den har værdi for Danmark eller et hvilket som helst andet land.

"Hvis de almindelig regler for et pakistansk ægteskab ikke anerkendes i Danmark, hvorfor så ikke informere mig om det fra starten af, da jeg søgte om opholdstilladelse, så havde jeg i det mindste vidst, hvad jeg gik ind til," siger Waqas Bin Najib.

Najib har ret her, han skulle have fået en meget bedre vejledning inden han påbegyndte sin ph.d. i DK. Så kunne han også have nået at få sit ægteskab bekræftet således at det også gjaldt i DK. Det kræver jo blot at begge parter er tilstede ved vielsen, hvilket Najib og hans partner i første omgang ikke var og derfor bliver deres ægteskab ikke anerkendt som sådan.

Et regeringsskifte vil ikke løse Najibs problemer, for de skyldes lovene om arrrangeret og proforma ægteskab og dem er der vist ingen partier der har tænkt sig at lave om - og i hvert fald ikke Soc. dem.

DK's universiteter og virksomheder har et stort ansvar her for at arrangere og vejlede ansøgere til forskerstillinger - og det gælder ikke kun iforhold til lovene omkring opholdstilladelse og ægteskab, det gælder også for at gøre det muligt for de udenlandske forskere overhovedet at kunne overleve i DK i forhold til løn, husleje og det overhovedet at finde et ordentligt sted at bo.

Hvis denne historie er pinlig og ærgerlig for DK - hvilket det er svært andet end at synes - er den det i særlig grad for RISØ forskningscenter, DTU. at de ikke har sat sig ind i de relevante forhold og handlet på rette tid.

Federiksen skriver:
"Hvorfor er Waqas Bin Najids Phd en mere væsentlig stilling end den min kære veninde kæmper for at få? Hun skal fx. forsørge sin syge mand og børn. De bor på Frederiksberg. En begavet og genial kvinde, som kæmper en kamp for at få lov at forske i sit speciale.
Lad dog Waqas Bin Najids rejse ud, hvor han kan få flere og bedre muligheder med sit talent. Danmark er jo blot et lille land, så lad os dog ansætte de mere nærliggende først, så min veninde fx. ikke skal sluses på understøttelse."

Problemet med denne fremgangsmåde Frederiksen, at dit argument gå på, "fordi folk i min familie lider uretfærdig behandling, derfor er det ok at andre også gør det". Det kan man kalde en slags almen usolidaritet, som fører intet sted, og det siger meget om din egen negativ holdning til dine medmennesker. At du tillige følger dette med en xenofobisk bemærkning, som heller ikke fører til noget positivt , må også være udtryk for dine egne negative følelser over for digselv, nok anført af de familieproblemer to henviser til.

Det ligner de svar jeg for tit får, hvis jeg kommenterer på blogs om tilstande i Danmark som udlænding (jeg er englænder), hvor folk skriver ting, som "det er lige så slemt (eller værre) i England", hvilket tit er sandt nok. Men underforstået med det, er at jeg derfor ikke skulle have ret til at kommentere tilstande i Danmark (iøvrigt kommnterer jeg lige så dit på engelske blogs om negative tilstand i mit eget land). Her med dig, Frederiksen, er din logik, at fordi du lider af uretfærdigheder, så skal andre, og specielt udlændinger, også lider af dem.

Hvorfor ikke læse indlægget som en" solstrålehistorie". Som et eksempel på, at de danske integrationsmyndigheder bevidst eller ubevidst gør noget ved det måske største af alle globaliseringsproblemer - den vestlige verden incl. de mere udviklede økonomier i Asiens "brain drain" af den 3. verden. Historien kan jo rent faktisk læses som et meget positivt eksempel på en visionær ulands indsats = at vi yder støtte til at kloge hoveder kan uddanne sig i Danmark og tage hjem og bruge denne viden på at løfte de samfund, de kommer fra.

"First of all I would like to appreciate all of your team for doing such a remarkable job for Islam. May Allah give you all the blessings and accept your act in the day of judgement. It has guided me and took me out of the self-deceited concepts. I started taking evolution and materialistic theories as a part of science which were so hard for me to refute due to my little knowledge. Allhamdulillah, now I have restablished my faith. JazakAllahukhair".
Citat fra den såkaldt lovende forsker på fossil museums hjemmeside (muslim creationist).
Godt vi slap af med ham. Forskerne påRisø burde skamme sig over ,at de overhovedet har ladet ham studere i Danmark.

Op i røven med, om manden er kreationist eller har andre skøre, religiøse ideer - det er der så mange, også såkaldt "etniske danskere", der har - hvis han er kompetent til sit fag. Og det må han være, siden Risø gerne ville have ham.

Sjofel behandling, simpelthen.

Når Vadmand ikke har problemer med noget er det jeg begynder at føle mig utryg.

Her lidt materiale skrevet af den omtalte forsker:
http://www.khwarzimic.org/takveen/evolution-2.html

Det er muligt at han ved meget om permeable membraner, oxideringsprocesser og meget andet, men for at afgøre om det er et tab for landet at han rejser må Lise Richter altså lave en bedre research. Det skylder hun, ellers ender det som ren følelsesporno og populisme.

Jeg ved ikke om det kunne hjælpe fornuften lidt på gled, men tænk engang: Når det ikke er evolutionen der har fremavlet mennesket, men en gud, så er styrken af at gud skelner mellem urent og rent, mellem troende og vantro, så meget større. Så er den næste apokalypse inden for rækkevidde. Nu har vi både en kristelig og en muslims kreationisme. Gud bevar os!

Hvis Risø så gerne vil have Najib tilknyttet som forsker er der underligt at behandle ham så "sjofelt" som de har ved ikke at gøre ham opmærksom på lovene omkring hvad der regnes for gyldigt ægteskab i DK.

Det kan da ikke være så svært. Hvis éns kørekort ikke er gyldigt i landet fordi man fx har trukket det i en automat, så er det eneste rigtige at gøre at skaffe sig et gyldigt kørekort. Det samme gælder for en vielsesattest. Inden Najib rejste til DK skulle han have haft mulighed for at få dokumenteret sin vielse ved selv at være tilstede ved vielsen sammen med sin kone. Det er da så enkelt, at det er svært at forstå hvorfor DTU ikke har informeret ham om forholdene.

Der er ikke noget i vejen med DKs love vedrørende arrangerede ægteskaber og proforma ægteskaber og de gælder naturligvis også for forskere, de er ikke hævet over loven. Men det er jo heller ikke noget problem da der i dette tilfælde er tale om et frivilligt ægteskab og Najib og hans hustru blot skulle have gentaget vielsen ved den rette instans hvor de begge var til stede.

jeg synes det er noget værre noget det hele...

Kenneth Trans, Socialrådgiver og medlem af Enhedslisten

” Ingen af dem er dog ikke i tvivl om, at den pakistanske ingeniør vil kunne få tilbudt en ph.d. ethvert andet sted i Europa.”
Ja, så håber jeg, at han tager til et andet sted i Europa. Men jeg mener han gode evner, forpligtiger til at vejlede andre kommende forsker i, at det kan være en meget stor fejltagelse, at spilde sin forskning i Danmark.
Heldigvis er han ikke en flygtning, som er på flugt. Så ud for en menneskelig synspunkt, så er det ikke så slemt. Det er selvfølgelig mere ud fra ideen om liberal konkurrencementalitet, at det kan blive et alvorligt slag i globaliseringskampen om de bedst egnet.

Der er åbenbart nogle folk, som ikke kan få i deres hoveder, at man sagtens kan være naturvidenskabsmænd og mene, at Gud/Allah mv. har skabt mennesket. Og derudover være gode til sit fag, indenfor sit faglige felt.
F.eks. kan Lone Frank (allerstedsværende ateistt og hjerneforsker) IKKE få ind i sin ateistiske knold, hvordan man som troende calvinist eller metodist kan anvende sig af naturvidenskabens metoder. Til Lone Frank og alle andre ateister siger jeg, at det kan man altså godt...

Mht. om Risø skulle have vejledt ham bedre end de har gjort er der jo kun at at sige og det er, at alt jo ahænger af den information som Risø får. Og sådan som Udlændingeservice fungerer ligger der åbenbart stadig en arv tilbage fra enevælden, som tilsiger dem at behandle borgerne svinsk, nedladende og som usle bønder fra landet. Det er f.eks. totalt umuligt at komme igennem til Udlændingeservice på telefon, ekspeditionstiden er vist mellem 10-12 og måske nogen gange 14-16? Derfor er det da heller flere penge, der er brug for, men en anden måde at tænke på, ligesom der kunne oprettes et kontor der specielt behandler ansøgningerne fra erhvervs-livet f.eks. Risø. Hvis Risø ikke har fået de rette informationer, kan de jo heller ikke give Waqas dem. Og det er vel ikke Risø's opgave at lege offentlig myndighed? Det er vel Udlændingeservice, der skal gå give Waqas de rette oplysninger...

De danske myndigheder har en (ofte forkert) antagelse om, at alle arrangerede ægteskaber er tvangs-ægteskaber, ligesom DK (vel begrundet i en eller anden imperietrang dybt begravet fra tiden omkring år 1000) har en ide om at de danske regler for sosial omgang og giftermål mv. er verdens bedste - og derfor straks burde indføres i hele verden. Når begge parter f.eks. ikke har været til stede ved vielsen, ja så betegnes dette straks som tvangsægteskab eller et pro-forma ægteskab.

Og som direktøren for udlændingeservice siger det: "Det har ikke noget at gøre med, at man skal leve op til særligt danske vielsesregler, men Danmark anerkender eksempelvis ikke traditionelle, arrangerede ægteskaber." Det betyder altså at DK (som stat betragtet) vil bestemme, hvordan andre mennesker skal gifte sig --- før vielsen er gyldig i Danmark.

Man kunne måske godt udstede en midlertidig opholdstillaldelse til Waqas' kone, men hvilken garanti har man så for, at de tager hjem igen til Pakistan, når de 2-3 år er gået?? INGEN! har man jo --

Derfor er den midlertidige opholds-tilladelse jo totalt ligegyldig, fordi man sikkert regner med, at Waqas boller sin kone tyk med det samme. Og så skal det danske samfund jo sørge for hans unger i mange, mange, mange år. Og så bliver de jo sikkert skilt, når de konen har været her i 3 år, fordi...
Og så mister han jo sikkert sit arbejde... og så... tværtimod så ved vi jo at når muslimer mv. kommer herop og ser, at man kan få penge for IKKE at arbejde, ja så vil de udnytte vort dejligt danske sociale system... (ironi anvendt...)

Eller sagt på en anden:
DK (som stat) nærer en dyb frygt for at Waqas vil være her i landet udover sin midlertidige 3-års opholdstilladelse. Den frygt bliver blot bestyrket af at han vil have sin kone til landet.

På en måde kan jeg godt forstå ham, og så dog alligevel ikke. Der er jo masser af mænd, der må arbejde et andet sted end der hvor deres familie bor, ofte i op til 3,5 eller 7 år. Mange af gæste-arbejderen der kom hertil i 1960erne og 1970erne, arbejdede jo i 5-10 år, før de fik deres familie hertil.

Principielt kunne de vel også have giftet sig på Rådhuset i Tønder...

Men det havde sikkert nyttet ret meget, fordi så er der jo altid lige tilknytnings-kravet til Danmark eller 24-årsreglen eller en anden paragraf, man lige kan bruge til at begrunde afslaget med. Jeg er ganske sikker på, at hvis Waqas ikke havde heddet Waqas, men Walt og var fra USA og hvid, ja så ville hans opholdstilladelse til hans kone stryge lige igennem - også selvom denne Walt var troende metodist eller calvinist. [det er et gæt fra min side, da jeg jo ikke ved, men jeg vil mene, det er et ganske godt kvalificeret gæt..]

Manden har jo netop IKKE fået sin Ph.D.grad. Dvs. han kan ikke bruge den i Pakistan. Og denne her fortælling går lige nu som et spøgelse ned igennem Europa...og gør uoprettelig og dyb skade på DK's image overfor EU, for de tilknyttede universiteter og måske også overfor hele verden. Og hvordan historien bliver fortalt er altså langt mere interessant end substansen i historien. Hvis historien fortælles om en fremragende forsker, der ikke kunne få sin kone med til Danmark pga. DK's regler for indvandring, så skal man altså være mere end naiv for at tro, at udenlandske forskere, lige meget, hvor de kommer fra, stadig vil have lyst til at komme til Danmark.

Men lad da endelig Canada, USA eller England få gavn af denne fremragende forsker. Så kan vi fortsætte os med at hygge os i smug - det som nogen har kaldt ved kakkelbordene i kolonihavehusene...

/Karsten

De bedst egnede....................!

Hvor har jeg hørt det før?

Eller den der råber højest....?

Der er efterhånden så lidt solidaritet med ganske almindelige mennesker,
at det er uhyggeligt....!

Jeg ved ikke hvormeget I kender til den almindelige hverdag..?

Hvem af jer har prøvet, gennem længere tid, at få den forkerte medicin, fordi den plejehjemsansatte ikke ku' læse dansk..!

Hvem af jer har prøvet at få sin pacemaker programmeret forkert, fordi der var sprogbarrierer...og med stærk legeme svækkelse til følge...før det blev opdaget.

Hvem af jer har som sclerosehandicappet prøvet at gøre sig forståelig til den indiske plejer, at katederet er placeret forkert.

Hvem af jer har prøvet at være hos speciallæge for at blive undersøgt for en mulig Parkinson og man som patient ikke forstår det danske, som lægen fra Afghanistan taler?

Hvem af jer har prøvet på ferien i Tyrkiet, at møde et par unge mennesker, som helt klart gav udtryk for med et grin, at danskerne er komplet naive vedr. indvandring. De havde selv 2 identiteter og 2 pas, hævede kontanthjælp og kendte til, at det er udbredt at snyde sig til sociale ydelser i Danmark. Man kender ikke begrebet solidaritet, som de allerfleste danske er vokset op med.

Og jeg kan love, at jeg er utrolig træt af, at vores blinde eller hjemløse eller vores kontanthjælpsmodtagere i området drilles af en bande 2.g tøsedrenge, som handler med narkotika. Jeg bliver rasende, når de begynder deres forhånelser og mafiametoder...selvom jeg ved, at jeg skal passe på, fordi de har knive med. Politiet har fortalt os, at de ikke kan gøre så meget ved det.

Når de folk er så begavede på Risø og med Phd'er....hvorfor har de så ikke sørget for at få orden på deres papirer....det skal vi andre.....ellers er der bare lukket.

Der er jo folk ansatte på Risø eller Niels Bohr Instituttet eller andre forskningssteder til at varetage det praktiske med flytninger og ansættelser, så hvor svært kan det være at sende et brev med love og regler i Danmark til ansøgerne.

Og vi skal selvfølgelig stille flere krav til uddannelse af indvandrere...og ikke kun fokusere smalt på den røvforkælede elite...af dansk eller af udenlands herkomst.

Jeg har været der, som den der var den forstående og tolerante og hjælpsomme og lånte penge ud og hjalp med dansklektierne og betalte indskuddet til lejligheden eller fandt et værelse, der kunne lejes..og den der hjalp med brevene til ansøgninger og læste lovteksterne...osv.

Kun for at finde ud af, at det kun er for egen vinding nogle bosætter sig her....solidaritet med sit nye land....ja, hvor blev den af...?

Min indhyllede nabo taler stadig ikke dansk efter snart 20 år i landet.

Jeg gider kun stemme på politikere, som gider gøre noget for kvinder som min nabo. Som vil lære hende at læse fx. dansk. Som vil lære hende om hendes rettigheder som gift kvinde i Danmark. Jeg gider kun stemme på politikere, som vil hjælpe voldsramte kvinder fra andre lande. Jeg gider kun stemme på politikere, som vil oplyse indvandrere om, at i Danmark omskærer vi ikke vores piger og drenge. Jeg gider kun stemme på politikere, som gider sørge for, at 2.g tøsedrengene kommer væk fra gaderne og igang med uddannelser...så vores blinde og hjemløse kan være i fred...ja, jeg gider kun stemme på politikere, som vil skaffe boliger til hjemløse.

Jeg gider kun stemme på politikere, som viser sig solidariske med almindelige folk og de som virkelig har brug for en hjælpende hånd.

For mig virker det som en gang elitær forkælet offermentalitet, at man må undvære sin kone lidt under uddannelsen.

Kenneth Trans, Socialrådgiver og medlem af Enhedslisten

@ frederiksen skrev:

”Hvem af jer har prøvet at være hos speciallæge for at blive undersøgt for en mulig Parkinson og man som patient ikke forstår det danske, som lægen fra Afghanistan taler?”

Ja, jeg kender godt problematikken. I mit daglige arbejde har jeg hver dag kontakt med de mange faggrupper, som jeg samarbejder tværgående med, fx læger/ speciallæger. Og ingen af dem taler danske. I stedet ævler de løs på latin. Derfor har vi ansatte ” læge-tolke” kaldt lægekonsulenter, så de kan oversætte til dansk.

Så hvis du kender en dansk talende læge, så ville jeg meget gerne høre fra dig…….

"Jeg gider kun stemme på politikere, som viser sig solidariske med almindelige folk og de som virkelig har brug for en hjælpende hånd.”

Jeg bemærker, at du bruger gentagende gange udtrykket almindelige mennesker. Og taler også meget om hjemløse osv.

Så er det, at jeg bliver i tvivl om, hvem er de almindelige mennesker: er det dig frederiksen?, er jeg et almindelig menneske?, eller kvalificere man sig bedst til at være et almindelig menneske i kraft af at være hjemløs?

Ordet almindelige opfatter du det normativt eller nøgtern?

Og bør du ikke bare få valkampen overstået og sætte dit kryds ved DF?

Hvordan kan du få mit indlæg til at jeg skulle stemme på DF.!!??

Jeg ønsker ikke at nedgøre de vælgere, som kunne påtænke at stemme på DF. Vi har alle vores politiske overbevisning og det er vores ret at stemme, som vi har lyst.

Jeg har aldrig haft lyst til at stemme på DF.
og jeg får det aldrig....!!!!!!!!!!

De folk er for sure i betrækket til mig.

Jeg har tværtom haft meget lyst til at stemme på Enhedslisten....
Men den lyst forsvandt i det øjeblik Enhedslisten gik ind for indhylning af kvindeligheden og støttede de patriakalske og kvindeundertrykkende religioner af ALMINDELIGE MENNESKER.....

Og jeg har gode venner som er læger....faktisk 5...næh 6... ganske vist alle forskere indenfor hvert deres område....ganske almindelige folk med hjertet på rette plads..........og de behøver ikke tale i tunger med hverken latin eller engelsk...........fordi de er professionelle folk, der enten lærer sig sproget eller sørger for egen tolk....og de ku' aldrig finde på, at gå til medierne, fordi de ikke kunne få lov at deres kone "med på arbejde"....

fordi ingen af dem opererer indenfor "taberkulturen"....

It is essentially a human issue, as researchers are no more human than others, but the immigration rules are specifically of concern when it is about the people who are temporary visitors in the country, and it makes it ridiculous when such rules and processing is applied to the type of people the country wants to attract. The immigration bill of 2001 has perhaps put the laws at the brink of human rights violation, with an alarming potential, even if not explicit.

Although I do not feel obliged to explain, yet again, something that is of my private sphere, but the purpose of bringing the case to public and paying this price was to try to improve the situation for the society, which is hopefully the end of it.

The quotes mentioned above in the comments, though selectively edited and out of context from the correspondence, but I own them still even in a very distorted form. The right of an individual to hold opinions is not even debatable, whether in philosophy, religion, or scientific theories. Imposition of ideas, images, or anything for that matter (by religious or non-religious) is fundamentally wrong.

When something confronts people, one easy way is to make it personal and stereotype it, this takes ones eyes off the real issue. It perhaps makes the responsibility of tackling the problem seem less, or even give the illusion of it being non-existent.

Dear Waqas,

Thank you for taking the time to alert the public to yet another fact that shows the rotten state of Denmark. We need it.

I wish I could apologize properly, but I am afraid I have no real excuse. All I can do is wish you and your family the best in less xenophobic places, and promise to work on my despicable fellow Danes.

As Kofi Annan said recently, Denmark has not yet figured out how to live with its Muslim minority. Ridiculous, I know, but it will take a lot of screaming and crying to change, and trust me: you are far better off without us.

Now, if only you had been TRULY qualified, like if we had had a spare princess in need of a handsome prince to stand and smile in the background of the photos, or perhaps if you had been a single mother with good connections to George Bush, well then...

You see, the Danes really want to believe that they live in a fairy tale, and they insist on reality conforming to fantasy.

Not a good place to do science.

Cheers & a pleasant journey to you, sir!

Kenneth Trans, Socialrådgiver og medlem af Enhedslisten

@ Waqas

“It is essentially a human issue, as researchers are no more human than others, but the immigration rules are specifically of concern when it is about the people who are temporary visitors in the country, and it makes it ridiculous when such rules and processing is applied to the type of people the country wants to attract.”

We are in complete agreement.

And even though I must admit, that I was one of the first to compare students from others countries with refugees.
Then in second thought it is of course not comparable – it is to different situations.

The purpose when I made the direct comparison was to provoke some of the Liberal/ conservative voters doing the election campaign.
Because on one hand our right-wing government wants to attract high qualified foreign visitor but one the other hand our government don’t wont to help the fugitives from Iraq – even though Denmark with a small majority decided to go to war in Iraq. And form that point of view has a responsibility.

If the Danish prime minister lose to Helle Thorning-Smith (Social Democrat) then I am convinced, that things will change to the better (also for foreign visitors) because then it has succeed to isolate “ Dansk Folkeparti” (Danish Peoples Party).

As you sure know “ Dansk Folkeparti” is one of the most reactionary and most ultraconservative parties in Europe. And a lot of the members of this party are convict for racism. And the president of “Dansk Folkeparti” Pia Kjærsgaard is a member of the international organisation WACL (World Anti-Communist League).

So if you don’t have lost all of your patience with Denmark you could stick around until the 13 of November to see what happens…………or you could just leave to tell all others students to think again if they think about to go to Denmark to study or work.

En interessant bemærkning fra Mikkel Sørensen om danske prinser. Gælder danske love ikke for alle danske statsborgere? Eller var der en særlig undtagelse for medlemmer af den kongelige familie i lovgivningen fra 2001 om familiesammenføring? Eller måske var Mary Donaldson også britisk statsborger pga. sin far var det fra sin fødsel i Skotland (både Australien og Storbritannien tillader dobbelt statsborgerskab). Det ved jeg ikke bestemt, men var sagen ikke undersøgt da ægteskabet blev planlagt?
Interessant også er det, at der ikke er tradition for medlemmer af den kongelige familie at blive dansk gift. Kig bare på de foregående monarker osv. Hvad har DF, f.eks, at sige om dette? Er danske kvinder/mænd ikke gode nok til den danske kongelige familie?

Patrick,

Den danske lovgivning indeholder en enorm kattelem som tillader
ministeren at gøre hvad der passer ham/hende. Lige indtil det ligger for langt uden for det politisk gørlige OG vel at mærke bliver blæst op i pressen.

M.h.t. cirkus-familen Glücksborg (de såkaldt kongelige) er der jo lang og velbegrundet bekymring om genetikken. F. eks. florerede blødersygdommen tidligere i mange forbundne monarkier, og det viste sig jo efterhånden at komme fra Danmark.

Ra-ra-rasputin!

Plus at det er et gammelt landbrugsland hvor magthaverne forstår sig på røgt og pleje. Så end ikke de nærmeste nabolande er nu længere gode nok, af angst for indavl.

Sorry, Sweden. Nix, Norway. Go 'way, Germany.

Patrick,

Jeg glemte statsræsonen.

Forestil dig kronprinsesse Malou (nee Aamund) ved nytårskur, modtagende Pia K i audiens. Grrrrrrr MIAAAAAAUW riv krads flæns! Oh hvilke billeder.

No dear, that won't do at all.

Det handler alt sammen om at opretholde glansbilleder. De er jo fotomodeller for den bestående magtorden.

Efterhånden kan man kun have hovedrysten til overs for den dobbeltmoral der eksisterer, når partierne på de forskellige fløje omtales.
DF bliver gang på gang angrebet og lagt for had, imens landet suverænt mest ekstremistiske parti, Enhedslisten, på det nærmeste bliver omtalt som det, ganske vist lidt uvorne, men idealistisk set korrekte barn.

Man kan åbenbart se igennem fingre med meget når det kommer til Enhedslisten og deres autonome støtter, fordi de jo "kæmper for et bedre samfund og et højere mål". Uagtet den åbenlyse ekstremisme og det faktum, at hvis Enhedslisten engang skulle få 90 mandater, ville de sansynligvis ruinere dette land inden for et år.

Det samme gør sig i høj grad gældende når omtalen falder på blokpolitik. Det er jo forfærdeligt at VK har gennemført store dele af deres politik med støtte fra DF, men at Socialdemokratiet og radikale plejer at føre blokpolitik med SF og ikke mindst Enhedslisten, er åbenbart ganske acceptabelt.

Længe leve dobbeltmoralen i dansk politik!

Kan du ikke lige give et par ekslempler på Enhedslistens "ekstremisme"?

Tja Per Vadmand, bare her i løbet af valgkampen har der jo været episoden med chikanering af Pia Kjærsgaard og ødelæggelse af borgerlige valgplakater (noget man iøvrigt oplever hver gang vi har valg).
Pernille Rosenkrantz-Theil sørgede som bekendt for at "fredsaktivister" kunne få adgang til Christiansborg og efterfølgende overfaldt Anders Fogh og Per Stig Møller med rød maling. En handling hun ikke bagefter ville beklage.
Hvem kan iøvrigt ikke huske Keld Albrechtsens barnlige finger under Anders Foghs takketale?
Det kan jo åbenbart være svært for Enhedslisten at acceptere udfaldet af et demokratisk valg...

Det er også velkendt at Enhedslisten har tætte forbindelser til en del af de meget ekstreme grupperinger i det autonome miljø, så listen er lang Vadmand, men det ved du jo også godt.

Så er vi endda slet ikke begyndt at komme ind på den ældre fløj af Enhedslisten, som for det meste består af Marxister, stalinister og andet "godtfolk".

I sandhed et sammenrend af ekstremister!

Kenneth Trans, Socialrådgiver og medlem af Enhedslisten

Torben Møller skrev

Jeg kan tale for mig selv, og sige at jeg er tilhænger af ytringsfrihed.

Og når Keld Albrechtsen føler træng til at strække sin langemand i fuld længde, så er det en rettighed, som jeg ikke på nogen måde kan tilslutte mig censur i forhold til – i øvrigt ville jeg også forsvar enhver anden demokratisk persons lignede rettighed.

Det sammen med konfetti på Pia Kjærsgaard er også en ytring af at tage afstand fra hende politik.

Derimod episoden ” happeningen” ( som vi har dansk tradition for) mener jeg normalvis ikke er acceptabelt, pga. det indebærer hærværk på tøjet, som udenrigs- og statsministeren bar.
Til gengæld ud fra en moral om utilitarisme, så mener jeg, at handlingen moralsk kan forsvares i forhold til en afstandstagen fra statslegaliseret mord, som besættelsesmagt.

Så i ordets forstand ekstrem, dvs. yderliggående, så kan man jo sige, at der ikke er noget parti længere ude på venstrefløjen i det danske folketing, så derfor kan man vel godt sige, at Enhedslisten er det mest yderliggående venstreorienteret parti i det danske folketing.

Jeg er enig Torben.

Hærværk mod modstanderes valgplakater er lige så gammelt som folkestyret og ikke noget, EL har privilegium på.

Historien om Rosebkranz-Theil er en lodret løgn og dementeret mange gange.

At give Fogh fingeren kan jeg ikke med min bedste vilje opfatte som ekstremistisk. Han var ikke engang selv til stede. Hvordan kan du vide, om jeg ikke sidder og giver ham fingeren nu? Som så mange andre frustrerede danskere ved udsigten til, at han kan fortsætte sin nedbrydning af danske værdier efter på tirsdag.

Eng. Enhedslistens tilknytning til "ekstreme autonome" kan den vist gå lige op med DF's "tilknytning" til Den "Danske" Forening. At man taler med folk, gør ikke en selv til ekstremist.

Nå ja, så var der lige "chikaneringen" af Pia Kjærsgård. Skal det nu være så slemt? I New York overdænger man folk med konfetti, når man vil hædre dem - hvor ved du fra, om det ikke var begejstrede tilhængere?

Det ville have været mere relevant, om du i stedet for disse sladderhistorier på Se og Hør-niveau havde givet nogle eksempler på, at Enhedslistens POLITIK er ekstremistisk.

Vadmand, personligt har jeg aldrig set hærværk mod valgplakater gå ud over andre end V, K og DF.

Ang. Rosenkrantz-Theil: - Hun vil ikke beklage, at overfaldsmændene kom ind på Christiansborg som hendes gæster. Hun afviser dog, at hun kendte til aktionen på forhånd, og oplyser, at hun ikke var til stede, da gerningsmændene blev lukket ind på Christiansborg.
"Havde jeg vidst, at de ville hælde maling ud over Fogh, ville jeg formodentlig have lukket dem ind alligevel." http://jp.dk/arkiv/?id=482465

Få lige styr på dine facts før du udtaler dig, Vadmand.

At give nogen fingeren er ikke i sig selv ekstremistisk, jeg nævnte det fordi det efter min mening siger en del om demokratisk sindelag (eller mangel på samme).

Hvis du vil snakke om Enhedslistens politik, jamen så er det jo så såre simpelt, at alle med blot en smule økonomisk indsigt ved, at Enhedslistens forslag er dybt uansvarlige og uholdbare på lang sigt.
Dertil kommer, at vort samfund med Enhedslistens fordelingspolitik, ville blive et af de mest statskontrollerede i den vestlige verden.
Det er da i den grad en ekstremistisk politik!

Dine små forsøg på bortforklaringer og undskyldninger i stil med "DF gør det samme" viser bare hvor dårlig en sag du har, Vadmand.

Møller: "Vadmand, personligt har jeg aldrig set hærværk mod valgplakater gå ud over andre end V, K og DF."

Du ser vist, hvad du ønsker at se.

"Hvis du vil snakke om Enhedslistens politik, jamen så er det jo så såre simpelt, at alle med blot en smule økonomisk indsigt ved, at Enhedslistens forslag er dybt uansvarlige og uholdbare på lang sigt."

Når folk snakker om, hvad "alle" ved, er det tegn på, at de ikke har nogen argumenter.

Hvad angår statskontrol, er der vist ikke nogen på venstre side af salen, der kan - eller ønsker - at hamle op med Fogh.

Kenneth Trans, Socialrådgiver og medlem af Enhedslisten

Det der med alle med blot en smule økonomiske indsigt ved at Enhedslistens forslagt er dybt uansvarlige og uholdebarlige:

Er det ikke en diskussion, som bør påpeges over for en af Enhedslistens økonomer, fx Frank Aaen, så han også lige bliver opmærksom på hans manglede viden om økonomi????

Igen, Per Vadmand, din manglende evne til at argumentere udstiller blot din dårlige sag. Stop nu før det bliver for pinligt for dig selv.

Prøv engang at google "hærværk valgplakater" og se hvad der kommer frem!

Suk....

Enhedslisten er nu ved at transformeres til et islamistisk part. Alle imamer begynder at opfordre til at stemme på Enhedslisten. Hvad mere end hærværk på valgplakater, trusler mod andre partiers politikere og jernrør i hovedet på demonstranter kan vi vente fra fra dette partis støtter fremover?

Det må kaste en masse vælgere i armene på DF, selv fra Enhedslisten :o(

Atter engang har socialisterne ikke fulgt med tiden. Det er svært at se lyspunkter på den fløj for tiden :o(

Det er sådan set ikke kun Waqas der har valgt at pakke sydfrugterne. Jeg er født og opvokset i Danmark, men sidder nu i Storbritannien. Endda selvom jeg her skal betale for universitetet. Den lov som eller er vedtaget og ifølge hvilken jeg kunne få hjælp til betaling af udenlandske skolepenge op til ca. hvad det ville koste at uddanne mig i Danmark, træder nemlig først i kraft næste år.
Men egentlig har jeg det også meget godt med dét - selvom jeg i øvrigt synes at det er en god lov. Men det er måske noget personligt.
Og hvorfor så det?
Fordi så skylder jeg ikke nogen noget. Så kan jeg så snart jeg har min MA næste efterår, komme i arbejde herovre og tilbagebetale mit studielån, og så har jeg ikke mere at skulle have klinket i Danmark. Jeg gik i folkeskolen under Bertel's første periode på uddannelsesminister-tronen, og jeg kan godt huske hvordan det var. Jeg vil slet slet ikke vide hvordan det må være for de børn der går der nu - men mit eget yngel, når jeg får noget, skal i hvert fald ikke udsættes for det danske skolesystem. Vist så, de bruger også meget tests herovre, men så er der til gengæld reelle muligheder for at sætte sine børn i privatskoler som ikke er syltet ind i regler og restriktioner.
For slet ikke at tale om at for en humaniorastuderende der rent faktisk vil nogen vegne med sit fag, der er Danmark bare ikke længere stedet. Ikke efter at universitetssektoren er blevet skamredet, udsultet og i øvrigt sat under 'erhvervslivet's bestyrelse... denne mærkværdigt udefinérlige størrelse, der nu sidder i tidligere uafhængige universitetsbestyrelser over hele landet, og styrer hvad vi skal forske i, og finde interessant. ("er der PENGE i det?")
Det er den ene side af sagen.
Den anden side er at jeg igennem årevis har skammet mig, skammet mig, skammet mig over at være dansker. Jeg har set på hvordan vi, et gammelt folk som burde vide bedre, er på vej ind i indtil flere af de symptomer som man her i mit fag (arkæologi og etnologi) lærer at genkende som symptomet på en civilisation der er døende. De er :
Kulturel forstening og bedrevidenhed : "de andre kan ikke lære os noget"
Stagnation : "Vi er jo verdens bedste samfund"
Stadig større fordummelse : at være i samfund med folk der uden at kny godtager en mand der har lavet kreativ bogføring som statsminister, og sløvt accepterer at dens regering bryder selveste Grundloven i en angrebskrig...
Som behandler alle der ikke er brun-sovs-og-kartofler danske som om de er andenrangs...
Nej. Det vil jeg simpelthen ikke være med til.
Så det føles underligt at sidde her, efter at have afleveret sin brevstemme.
For egentlig. Egentlig så tror jeg ikke at ret meget kan ske længere som kan gi mig lyst til at komme hjem igen.
Men hvem ved?

Den nuværende regering og dens parlamentariske støtter fortjener stor tak, fordi de påtog sig ansvaret efter SR-regeringens danskerfjendtlige politik.

Ikke flere muslimer til Danmark, før deres religion er kommet ind i vores århundrede. Som det er nu, kan muslimer helt åbenlyst ikke finde sig tilrette i Danmark. De tror, at skoler og andre folks biler er brændsel.

Længe leve Anders, Pia og Bendt!!!