Note
Læsetid: 1 min.

Fremgang giver plads til unge kvinder

Indland
5. november 2007

En række unge kvinder står til at komme i Folketinget for SF, hvis partiet fastholder sin fremgang.

SF står til at fordoble sit mandattal i Folketinget fra 11 til 22. Fremgangen betyder, at en række unge kvinder vil komme i Folketinget for venstrefløjspartiet. Det viser en opgørelse, som den politiske netavis altinget.dk har foretaget. Altinget.dk har fået professor Søren Risbjerg Thomsen til at analyse fremgangen og komme med bud på, hvem der får gavn af det øgede stemmetal.

Blandt de nye navne er, der står med gode muligheder for at komme ind, er 29-årige Ida Auken, datter af Margrete Auken og niece til Svend Auken, 31-årige Özlem Cekic, kendt fra DR2-programmet Mission Integration, 36-årige Pia Olsen Dyhr, som stillede op mod Villy Søvndal til partiets formandsvalg, 23-årige Astrid Krag Kristensen, tidligere formand for SFU, 34-årige Karina Lorentzen samt 35-årige Karen Touborg, datter af det nuværende folketingsmedlem Kristen Touborg.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her