Note
Læsetid: 1 min.

Gyser for folketingsmedlemmer

Indland
15. november 2007

For flere folketingsmedlemmer udviklede valget i Sjællands Storkreds sig til en gyser. To radikale og et konservativt folketingsmedlem måtte i løbet af onsdagen sande, at de ikke havde personlige stemmer nok til at blive genvalgt til Folketinget. Det Radikale Venstres tilbagegang ved valget betød, at tre folketingsmedlemmer kæmpede om ét mandat. Det var et tæt løb mellem de tre kandidater. Mandatet går til Simon Emil Ammitzbøll, mens Martin Lidegaard og Ole Glahn ryger ud af Folketinget.

De Konservative får genvalgt Helge Adam Møller og Brian Mikkelsen, men partiet mistede trods fremgang et mandat på Sjælland og vinker farvel til Christian Wedell-Neergaard.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her