Baggrund
Læsetid: 17 min.

Hvis Helle, Villy eller Fogh sagde det samme, ville man brække sig

En partileder, der er bedre til at være selskabelig end tale politik. En håndfuld kendisser fra erhvervslivet med et partiprogram, der bugner af store ord. Og en protest mod Dansk Folkeparti som drivkraft. Det er ifølge en valgforsker opskriften på Ny Alliance, der har fået støtterne til at begejstres, og partiet til at blive valgets mest betydningsfulde. Vi er taget med på charmeoffensiv i København og tegner et portræt
Charmeoffensiv. I tirsdags delte Ny Alliance æbler og valgløfter ud til vælgerne og pressen ved Storkespringvandet i København, inden turen fortsatte til Istedgade på Vesterbro, hvor Naser Khader er vokset op.

Charmeoffensiv. I tirsdags delte Ny Alliance æbler og valgløfter ud til vælgerne og pressen ved Storkespringvandet i København, inden turen fortsatte til Istedgade på Vesterbro, hvor Naser Khader er vokset op.

Jens Panduro (Arkivfoto)

Indland
3. november 2007

Ved folketingsvalget i 2005 stemte alle de storby-rigtige på caffé-latte-partiet Det Radikale Venstre. Marianne Jelved, hun var bare så fornuftig og troværdig, som hun stod der med sin håndtaske på armen. I år er valgets omdrejningspunkt udbryderpartiet Ny Alliance og Naser Khader. Han er bare så sympatisk, for eksempel, når han pr. nyheds-sms inviterer dig til at mødes: "Naser Khader: Jeg står på Kultorvet. Kig forbi!".

Og så er han troværdigheden selv. Selv om han da også har fået nogle ridser i den, siden han, Anders Samuelsen og Gitte Seeberg stiftede partiet Ny Alliance den 7. maj i år. Senest da Naser Khader i onsdags forsvarede, at det altså ikke havde været sort arbejde, da muren omkring hans hus på Frederiksberg blev bygget af De Hellige Håndværkere. Et firma, der tilhører Ekstra Bladets bagsideskribent og partitoppens gode bekendte, Michael Jeppesen. Det endte med, at Khader kaldte sin anden gode bekendte Henrik Qvortrup for 'svin' på landsdækkende tv for at have lanceret artiklen om sort arbejde i Se & Hør midt i en valgkamp. Han var bare så vred, undskyldte Khader sit upassende sprogbrug og indikerede, at Qvortrup var noget meget værre end utroværdig. Han var uanstændig.

For det er netop anstændigheden, Khaders parti, Ny Alliance, går til valg på, mener lektor og samfundsforsker ved Institut for økonomi, politik og forvaltning ved Aalborg Universitet, Johannes Andersen. Ny Alliance er et protestparti, centreret mod Dansk Folkepartis indflydelse på regeringen.

"Hvis det lykkes for dem at blive bærende for den næste regering, og dermed få isoleret Dansk Folkeparti - hvis det lykkes, så er missionen færdig. Så skal man til at være politiker på den rigtige måde, og det er her, det så kan begynde at gå galt," mener Johannes Andersen, der sammenligner partiet med dets modpol, Mogens Glistrups fremskridtsparti. Selv om udgangspunktet for Ny Alliances protest er et helt andet. Mens Glistrup gik til valg med konkrete politiske punkter mod skatten, papirnusseriet, det undertrykkende offentlige bureaukrati, så går Ny Alliance til valg på lavere skat og de store visioner: humanismen, samarbejde henover midten, at bryde den fastlåste blokpolitik. Og især på at få anstændigheden tilbage i dansk politik. Det skal gøres i kraft af en realistisk, men anstændig udlændingepolitik. Ikke sådan en naiv halal-hippie-politik, Khaders og Samuelsens gamle parti, Det Radikale Venstre, lægger for dagen. Nej, stramme regler og midlertidige - ikke permanente - opholdstilladelser til de afviste irakiske asylansøgere.

Efter alt at dømme, ser det ud til, at Ny Alliance rent faktisk kommer til at være med til at bestemme efter valget. Meningsmålingerne tyder på, at det heftigt ombejlede parti står til 14 mandater i Folketinget - kun lige et mandat mindre end den borgerlige konkurrent - Det Konservative Folkeparti. En situation, der sagtens kan sammenlignes med dengang, Glistrup slog igennem ved jordskredsvalget i 1973. Pludselig kom der et nyt parti som et lyn fra en klar himmel.

"Det er da det, der er ved at ske igen. Men det er ikke fordi, Ny Alliance protesterer mod nogen, der sidder centralt ved magten. De protesterer mod Dansk Folkeparti, der befinder sig ude på fløjen. Og protesten går ud på, at vi skal være ordentlige. Det er den afgørende markering, nemlig forskellen mellem dem, der er ordentlige og dem, der er uordentlige. Protestens mission er at frelse dem, der er faldet i hænderne på de uordentlige. Og så behøver man ikke så tykt et partiprogram," siger Johannes Andersen.

Til gengæld har man så velviljen, en effektiv mediestrategi, kendte spidskandidater fra det private erhvervsliv som Lars Kolind, Malou Aamund og Jørgen Poulsen, en charmerende partitop og støtte fra det private erhvervsliv. Lige efter at partiet blev stiftet donerede erhvervsmanden Asger Aaamund 100.000 kroner, mens Saxo Bank donerede en halv million. For nylig fik partiet så endnu en halv million fra banken til at drive valgkamp for. På partiets moderne magentafarvede hjemmeside med det karakteristiske partibogstav Y lufter Ny Alliance sine "Nye tanker om integration og udlændinge". Sine "Nye internationale visioner" og sine "Nye velfærdsambitioner". I valgsangen synges der om at bygge bro med ord af vægt, om at det er tid til balance og fornyelse, og at Ny Alliance er klar til at vise dig hvordan.

"Det tankevækkende er, at krav om humanisme og menneskelighed sagt i den kontekst virker som protestholdninger, selv om ordene er banale. Hvis de blev sagt af en venstremand eller en socialdemokrat, ville man brække sig. Men når de så bliver sagt af Ny Alliance i den kontekst bliver det pludseligt meningsfuldt," siger Johannes Andersen.

Og tilsammen er de ingredienser, der i ugen fik gjort partiets indledende valgturné til ét stort mediecirkus.

Scene 1. Kampagnekontoret kl. 13.30 tirsdag den 30. oktober, på vej ud:

Nede i stueetagen står to piger og pakker kampagnetaskerne med røde æbler. Duften trænger helt op i partiformandens kontor på tredje etage i Nybrogade 10 Kbh. K. Det er her - lige over for Christiansborg - at Ny Alliance holder til. Oppe på tredje sal står døren til formandens kontor på vid gab. Dagens hovedperson er der ikke.

I stedet for er der et ryddeligt skrivebord med en enkelt stak papirer, en printer og en skrivebordslampe, som bruges som stativ for tre af formandens slips. To grønne og et rosa. Mellem døren og skrivebordet står et stort mødebord. Her er der heller ingen rodede papirbunker. Det store white board på væggen er helt hvidt og blankt. Under en valgplakat med formandens billede på står nogle røde blomster. Bag skrivebordet og den tomme formandsstol er der direkte udsigt til Christiansborg. Kunne man se ind igennem vinduerne på 'borgen' i dag, ville man fra Naser Khaders vinduer se direkte ind på det danske folkestyre og de stole i folketingssalen, som han og de andre spidskandidater fra Ny Alliance snart kan sætte sig i. Men på denne dag, 14 dage inden valget, ser man kun en blå flade fra den næsten skyfri himmel, der spejler sig i vinduerne.

- - -

Men selv om Ny Alliances særdeles effektive valgkamp minder om jordskredsvalget i 1973, minder selve partiet ikke om noget andet, vi har set før, mener valgforsker Jørgen Goul Andersen, professor ved Institut for økonomi, politik og forvaltning på Aalborg Universitet.

"Vi har ikke set det før, men på mange måder er det en helt logisk konstellation i sin grundsubstans. Der var behov for et borgerligt parti med liberalt humanistiske holdninger, der ikke var helt så vidtgående som de radikales," siger han og påpeger, at Ny Alliance har lagt sig et sted i det politiske spektrum, hvor der var et stort, gabende hul. Med sit krav om en maksimal indkomstskat på 40 procent ligger partiet til højre på den fordelingspolitiske akse og med sit krav om en stram, men human asylpolitik på midten af den værdipolitiske.

"Jeg vil gætte på, at hovedparten af dem, der stemmer på Ny Alliance, ikke er mest optaget af sænkede indkomstskatter på maksimalt 40 procent. Men selve kombinationen af borgerlighed og liberale værdier er fuldt logisk. Selv om jeg da håber og tror, at partiets skattepolitik efterhånden er gået op for vælgerne," siger han.

Også velfærdsforsker Ole Borre, professor emeritus på Institut for Statskundskab ved Århus Universitet, har konstateret, at Ny Alliance har lagt sig lige netop der, hvor der er mange vælgere, men ingen partier at stemme på. Især efter at Centrum Demokraterne og Kristeligt Folkeparti nærmest var forsvundet ud af billedet og havde bevæget sig hen mod Socialdemokraternes placering.

"Det er meget naturligt, at der fra tid til anden sker afskalninger fra partierne ind mod midten, enten fra venstre eller fra højre. Og Ny Alliance er en afskalning hovedsageligt fra den borgerlige fløj, hvor vi ser, at Venstre og konservative har mistet en hel del vælgere og nu er gået fra 53 procent af stemmerne til 46-47 procent," siger han og påpeger, at bevægelsen ind mod midten typisk sker efter en tid, hvor fløjene er trukket skarpt op.

"Så vil der altid være nogen, der savner et samarbejde henover midten. Det er karakteristisk for den danske pragmatiske holdning, at man ikke i længden kan tolerere blokpolitik. Og det er del af Ny Alliances succes lige nu. De har fundet et godt sted at opholde sig, nemlig midterpositionen, samtidig har de en populær velmenende leder og en protest mod Dansk Folkepartis indflydelse på VK-regeringen."

Scene 2: Storkespringvandet. kl. 14.00

Ved Storkespringvandet - kun et par minutter fra kontoret i Nybrogade, en lille gåtur forbi den moderne kunst på Gammel Strand og den gode mad på Krogs Fiskerestaurant - skal dagens hovedpersoner dele æblerne og valgløfterne ud til vælgerne og pressen. Et par journalister forsøger at stille spørgsmål til Gitte Seeberg, men bliver overdøvet af en larmende ung flok i grønne jakker. De unge holder nogle papskilte med et stort C over hovedet og synger et vers digtet til lejligheden.

"Hvad skal vi med Gitte S, Gitte S, Gitte S? Hvad skal vi med Gitte S, vi har Paula," lyder det fra grønjakkerne.

Rune Kristensen, der er formanden for de protesterende KU'ere, afviser, at det er frygten for det nye borgerlige parti, der har fået ham og vennerne på gaden. Men de er utilfredse med, at Gitte Seeberg har forladt sit gamle parti uden at give sit mandat fra sig.

"Mange af de unge KU'ere, der står her i dag, har jo arbejdet for at få Gitte ind i Europa-parlamentet for de konservative," siger KU-formand Rune Kristensen.

Pludselig samler journalisterne sig i en sort klump midt på Strøget. To mænd skiller sig ud med deres vindjakker, det korte hår og et blik, der ustandseligt scanner horisonten. De passer på den mand, som journalisterne og fotograferne har slået en tæt mur omkring. Dagens stjerne gumler scenevant på et af æblerne fra kontoret, og fotograferne er for alvor kommet på arbejde for at få Naser Khader fra sin bedste vinkel.

Klumpen af kandidater og pressefolk sætter sig i bevægelse. Op og ned ad Strøget. Først 100 meter den ene vej. Så vender den om og går 100 meter den anden vej. I midten af den sortklædte flok går Naser Khader. Gitte Seeberg går ved siden af og bryder den sorte masse med sin sølvfarvede sælskindspels.

"Naser på landsholdet," råber en forbipasserende ung fyr og griner.

"Hallo, hallo," forsøger en ældre dame i rullestol sig. Det er til partiformanden, men Naser Khader hører ikke damen, som overdøves af larmen og journalisternes spørgsmål. Ved andet forsøg lykkes det for hendes chauffør, en lidt yngre dame, at få skubbet rullestolen ind i midten af flokken.

"Hallo." Denne gang lykkes det, og Grethe får sin autograf. Fotograferne stimler endnu tættere sammen og benytter chancen.

"Kære Grethe. Bedste hilsner Naser Khader" skriver partiformanden på pamfletten fra Ny Alliance, som partisoldaterne deler ud. Lidt efter får en dværg med store slidte sko også en autograf. En anden borger maser sig igennem flokken. Det er en grønlandsk mand, der gerne vil vide, hvad Naser Khader mener om de grønlandske råstoffer."Det skal jeg ikke gøre mig klog på. Så langt er vi ikke nået i vores program," svarer partiformanden.

"Hvad synes du om rodeo," vil tre teenage-piger vide.

"Aner det ikke," griner Naser Khader og tilføjer, at "man skal være god ved dyrene".

- - -

Tilsyneladende er der stor efterspørgsel blandt vælgerne efter netop anstændighed og medmenneskelighed. Især blandt yngre, vellønnede vælgere, der bor i storbyen, de udgør nemlig hovedparten af partiets støtter, viser en undersøgelse fra Ugebrevet A4.

Antropolog ved Aarhus Universitet Dennis Nørmark havde heller ikke mange overvejelser, før han byttede partimedlemskabet hos Det Radikale Venstre mod et i Ny Alliance.

"Det første jeg tænkte på var: 'Endelig er der nogen, der gør noget. Endelig er der nogen, der ikke finder sig i det mere. Jeg tænkte gudskelov', men fra min side var det også en lokal problematik i forhold til mit medlemskab i Det Radikale Venstre."

Og sådan tænker han stadigvæk. For Det Radikale Venstre kunne ikke længere byde på det, Dennis Nørmark efterspurgte: "Ny Alliance er mere pragmatisk, mindre ultimativt, baseret på stærke værdier, men mindre venstredrejet. Værdipolitikken handler for eksempel om ikke at være bange for globalisering, at have et humanistisk perspektiv på tingene, et positivt syn på markedet og fremskridt, og et optimistisk syn på fremtiden. Et socialt ansvar, men også en erkendelse af, at det er private virksomheder og almindelige mennesker og ikke staten, der giver samfundet velstand."

Og så er det mindre vigtigt, om spidskandidat på Fyn, erhvervsmillionæren Lars Kolind, siger, at man forhåbentligt kan finde en suppleant, hvis folketingsarbejdet viser sig at være "håbløst". Skidt med, om den tidligere chef for Røde Kors og nuværende spidskandidat for Sydjylland, Jørgen Poulsen, siger, at han plæderer for permanent opholdstilladelse til de afviste irakiske asylansøgere, selv om Ny Alliances officielle holdning er, at de kun skal have den midlertidigt. En holdning, Dansk Folkepartis autoritære leder, Pia Kjærsgaard, hånligt har påpeget over for Naser Khader. For så ved man jo hverken ud eller ind.

"Vi skal begynde at tænke politik på en anden måde, nemlig at et parti har personligheder og individualister, der følger en fælles værdipolitisk linje, men stemmer efter deres samvittighed og deres ønsker, og det er det, de bliver valgt ind på. Sådan er vi ikke vant til at tænke politik, men jeg tror, folk ønsker at se politikere, der tør træde i karakter og være individer. Så jeg tror, at partidisciplinen er ved at dø, og jeg tror, den er ved at dø med Ny Alliance," siger Dennis Nørmark.

Og når Jørgen Poulsens udmelding stritter med partiets officielle, er det også med til at cementere ham som et rigtigt menneske, mener Johannes Andersen fra Aalborg Universitet. Et ordentligt menneske, der siger, hvad han mener, fordi han har en samvittighed. Lige som Glistrup har også Ny Alliance fat i politikerleden, nemlig den lede, der består i, at vi sagtens kan skubbe holdningerne til side, for vi ved, hvad der tæller. "Det gør personligheden," siger Johannes Andersen.

Og Ny Alliance er et moderne parti, der giver plads til individer.

Det var sådan, prorektor for videnspredning på Aarhus Universitet, Mette Bock, partistifteren Anders Samuelsens søster, forudså, at den nye folketingspolitiker ville blive. "Et nyt parti, der bygger på løse netværk, kan totalt ændre det politiske styrkeforhold i Folketinget. Tro mig, det kommer ..." skrev hun i en kronik i Politiken i februar 2007. Og hun fik ret. Godt fire måneder efter sad Gitte Seeberg, Anders Samuelsen og Naser Khader, side om side og præsenterede et nyt parti, der var præcist, som det, hun havde skrevet om.

"Sagen er den, at det tilsyneladende er gået fuldstændig hen over hovedet på partierne, at der i det postmoderne samfund bliver flere individualister og færre politiske flokdyr. Derfor har de stigende vanskeligheder ved at få kontakt med deres vælgere. Der er mange symptomer på ubalancen mellem de politiske partiers praksis og vælgerbefolkningens holdninger og adfærd," skrev hun og påpegede partiernes hyr med løsgående missiler som Jens Rhode og Søren Pind.

"Når disse selvtænkende individualister - som man kan være enig eller uenig med - betragtes som politisk skadelige, skyldes det, at normen er en adfærd, der bygger på disciplinering og ensretning. Alt andet er illoyalt og uprofessionelt."

Eller som partiets medstifter Anders Samuelsen har beskrevet det i Ugebrevet A4, så er fællesskabet i Ny Alliance som et middagsselskab, hvor man taler i timevis med fornuftige folk, der er enige om det meste: "Og så viser det sig, at den ene stemmer på Venstre, den anden på SF og den tredje på S - og alligevel er vi stort set enige om, hvordan man skal håndtere globaliseringen og så videre. I Ny Alliance samler vi den del af de andre partiers vælgere, der i mange år ikke har følt, at de kunne gå nogen steder hen, fordi den politiske debat har været fastlåst."

Og det går også godt for Ny Alliance, så længe de kan køre på, at det er anstændighedens parti, og at de er der, hvor selskabeligheden breder sig, mener Johannes Andersen. Der, hvor man kan vise sig som personligheder med en selskabelig og ordentlig adfærd.

"Men i det øjeblik, de skal ud og være en del af et politisk spil hvor de skal forholde sig til sociale forhold og lignende er det forholdsvist uforpligtende formuleret, når det kommer til stykket," siger Johannes Andersen om partiprogrammet, som igen og igen er blevet kritiseret for at være for tyndt.

Men tykkelsen er forståelig nok, mener spidskandidat Inge-Lene Ebdrup, tidligere medlem af Venstres folketingsgruppe. Det fuldstændige politiske udspil fortjener bedre, end at blive smidt på bordet i al hast midt i en valgkamp.

"Vi mangler at få formuleret en stor del af vores politik, blandt andet socialpolitikken, som jeg brænder for. Men det betyder jo ikke, at vi ikke har holdninger. Fordi det skal være ordentligt, er vi blevet enige om," siger Inge-Lene Ebdrup, der skiftede fra Venstre til Ny Alliance i sommers.

"Jeg kunne høre på de meldinger, der kom om den konkrete politik, og jeg kunne mærke, at det begyndte at brænde lidt i mig igen. Det gav mig lysten tilbage til politik Lige pludselig var det ok at sige det, jeg egentlig havde gået og tænkt, men ikke havde nogle steder at bære hen. Nemlig, at jo, vi skal have en stram udlændingepolitik, men vi skal sørme også være menneskelige," siger Inge-Lene Ebdrup, der både har kendt Gitte Seeberg og Naser Khader gennem mange år.

"Så jeg har jo vidst, hvad der rørte sig i dem, man lærer jo hinanden at kende i Folketinget, selv om vi ikke er i samme parti. Når man sidder i forhandlinger sammen, kan man i bund og grund mærke, hvilke værdier de har, også selv om de sidder i et parti, der skal favne bredt. Man mærker hurtigt på folk, om man har et værdifællesskab. Og det har jeg altid følt, jeg havde med dem."

- Hvad det er for nogle værdier?

Svaret bliver et hm, efterfulgt af en længere pause.

"Når vi sidder og forhandler, og man har en fornemmelse af, at man har lyst til at gøre det på en anden måde. At man har lyst til at favne noget bredere, at man har lyst til at lade være med at råbe ad hinanden, men finde nogle løsninger i stedet for. Der var behov for, at der skulle ske noget nyt."

Scene 3: Istedgade, kl. 15.20

Vi forlader Storkespringvandet og sætter kursen mod Vesterbro. Det er her på Istedgade 7, klos op af Maria Kirken og Mændenes Hjem, at Naser Khader lærte sine første danske sætninger, da han som 11-årig knægt kom til landet i 1974. Måske var det også her, han lærte ordet demokrati at kende. Foran Maria Kirken bliver bydelens egen Naser mødt med tilråb.

"Naser som statsminister", og "de er bange for dig", lyder det. Partiformanden og hele flokken af presse- og PET-folk krydser Istedgade for at snakke med de potentielle vælgere.

"Før var jeg stolt af at bo i Danmark. Men regeringen har - undskyld sproget - kneppet alle," siger José Escobar. Hans brune øjne svømmer, men talegaverne er klare.

"Jeg er ikke enig med ham (Khader, red.) i alting," siger José, der på klingende vesterbro'sk forklarer, at han er latinamerikaner, men har boet i Danmark i 30 år. Men Naser Khader kan "få noget af det gamle system tilbage," mener José.

- Hvad mener du med 'det gamle system'?

"Velfærden," svarer José.

En kvinde blander sig i samtalen. Hun vil have flere fixerrum, siger hun.

"Fuck fixerummet," siger José, der vil have "det hele" lavet om.

50 meter væk på Lille Istedgade 2 ligger Mændenes Hjem. Normalt har de mennesker, der stimler sammen her på gadehjørnet ikke meget at skulle have sagt i medierne. Men i dag får de chancen.

"Er det en politisk manøvre, at du viser dig her mellem narkomaner og ludere," spørger en ung mand, der helt klart kender området godt.

"Jeg voksede op her," svarer Naser. Så svaret er altså "nej".

En mand med tre videofilm i hænderne og meget få tænder i overmunden griber fat i partiformanden for at fortælle om en depression og om boligsikringen, som 'de' har taget fra ham.

En ung mand med ar på kinderne trykker partiformanden hånd, inden denne og journalisterne begynder at bevæge sig væk fra gadehjørnet ved Lille Istedgade 2.

"Du ved, hvordan det er at bo hernede på broen, ik'," siger han tillidsfuldt.

Flokken passerer Maxi Rens, mens Naser Khader fortæller om partiets værdier, uden for Istedgade Møntvask snakker han om skat. Vi går forbi Beirut Pizza, mens han bliver spurgt om asylansøgerne. Målet er Konya Kebab på hjørnet af Istedgade og Absalonsgade.

"De sidste par år har der været for lidt udsyn," siger Naser Khader til TV 2's kamera, inden han går ind på Kebab-baren.

"Vores mål i Ny Alliance er at tage vetoretten fra Dansk Folkeparti," siger han også, inden journalisterne følger efter ind på restauranten, som sandsynligvis aldrig før har skullet gøre plads til så mange landsækkende medier på en gang.

"Velkommen, velkommen," siger en smilende mand bag disken, selv om hans tjenere næsten ikke kan mase sig hen til de betalende kunder. Tysk tv laver et interview, mens formanden sluger maden.

"Naser er hovedhistorien fra det danske valg," fortæller den tyske journalist bagefter.

"Tænk hvis I får en muslimsk integrationsminister," siger han efter at have nævnt Muhammedkrisen og Dansk Folkeparti.

Klokken er nu 16.18, og Naser Khader forlader Istedgade for at tage til Frederiksberg Centeret sammen pressechefen og journalisterne. Khaders barndomsgade ligner igen sig selv. Foran Mændenes hjem står en lille flok og fortæller historier til hinanden. En har en ølflaske i hånden. Ingen båndoptagere eller kameraer i sigte.

Khader, Ny Alliance og medierne er videre i dagens program.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Et af de mest velskrevende af de mange forsøg på karaktermord af Ny Alliance - men som alle de andre helt ude i hampen. NA er ikke først og fremmest et "Peace, Love and Understanding"-parti tilfældig krydret med liberalisme. Det er først og fremmest liberalistisk - hvad der klart fremgår af det antal vælgere, der flygter fra Konservative og Venstre over til NA. Hovedparten af dem, der stemmer på NA er højst sandsynligt *netop* mest optagede af sænkede indkomstskatter! Forsåvidt de er optagede af "peace, love and understanding" er de det i form af - om man så må sige - benhård satsning på konstruktiv og pragmatisk tænkning. Kort sagt: et parti, der perfekt flytter de mest attraktive værdier fra erhverslivet ind i politikken.

Det er lidt ligesom kunst, den politik man kan lide, er god politik - og hvis erhverslivet er en vigtig del af produktiviteten, så er det på tide, at det bliver flyttet ind i politikken. Får man overskud, har man overskud.

Der findes også god kunst, der ikke er så populistisk fængende, en kunst der lagrer sig i et menneskeligt perciperet tempo. Får NA gennemført deres 40% skattepolitik, er det slut med velfærdsstaten danmark, det bliver et kynisk samfund, mere kynisk end det vi kender nu og har vi helt ærligt ikke rigelig kynisme allerede?

Anstændig? Khader?

Er det anstændigt at (mis-) bruge sin private vennekreds af magtfulde mediemennesker til at lukke munden på et blad, der oplyser, at man agter at bringe en artikel om, at en partileder, - måske / måske ikke - har fået udført sort arbejde for et ikke ringe beløb?

Hvis det er anstændigt - så er den tyrkiske premierminister Recep Tayyip Erdogan endog meget anstændig: Erdogan har anlagt 59 sager mod fortrinsvis journalister og forfattere for at have "fornærmet" ham på den ene eller den anden måde (Information 31.10.07).

Erdog og Khader har tilsyneladende 3 ting tilfælles:

1) De er begge muslimer

2) De er begge politikere

3) De bryder sig ikke om at blive fornærmet offentligt.

Mon det kun er mig, der synes lederen af Ny Alliance udviser en bekymrende adfærd?

Og Pia Kjærsgaard er endnu mere uanstændig, for hun rabler løs om ytringsfrihed og lægger sag an, hvis nogen formaster sig til at sige noget knap så pænt om hendes unuancerede og hadefulde syn på andre mennesker.

Så sammenligningen med Erdogan:

1) De har begge problemer med at acceptere et mindretal af deres respektive befolkninger (muslimer/kurdere)

2) De er begge politikere

3) De bryder sig ikke om at blive fornærmet offentligt og har anlagt flere sager mod dem, der taler dem imod.

Mon det kun er mig, der synes at lederen af DF udviser en bekymrende adfærd?

For at vende tilbage til tråden efter at have svaret på ovenstående valgkampsindlæg fra en erklæret DFer, så jeg er absolut ikke tilhænger af NA, men som gammel journalist er min holdning, at den historie om muligt sort arbejde var så elendigt researchet og så dårligt underbygget, at den ikke burde have været bragt på side 32. Så forsiden? Det er svineri og et forsøg på karaktermord.

Journalister og kommentatorer har det med at glemme for hurtigt, for selv om jeg da heller ikke er blind for Khaders kvaliteter, har han allerede udstillet at hans karakter ikke egner sig til ret meget indflydelse.
Han er jo en løgner - ja nærmest ala fordommen om en araber.

Han brugte afsnit fra andre i sin bog uden kildeangivelse. Han løj om at have set Elisabeth Gerner med tørklæde på sit hotelkværelse i Boston, han løj om pædogogerne i hans barns børnehave, han lyver nok også om det sorte arbejde og så har ingen kunne dokumenntere hans studier ved et ægyptisk universitet. Og der er helt sikkert mere.

Ikke underligt han tiltrækker fantaster som Kolind og Jørgen Poulsen.

Jeg har den der fornemmelse af at han er nyttig idiot for nogen - ser ud til det bla er Saxo Bank og så burde rigtig mange stikke piben ind

Man kan jo se på, hvordan både en vis Ole Birk's 180 grader og CEPOS hylder Ny Alliance som folk, der virkeligt tør tænke nye tanker -især omkring skatte-området og udlændinge-området. Rigtig mange af de her mennesker, især personer omkring partiet 'liberalisterne' ønsker en sænket skat eller en flad skal på 40%, fordi det går jo så godt derovre i Estland mv.
F.eks. har Estland mv. jo fået en hel masse højt-uddannede udlændinge mv. sluset ind i samfundet, mens der er kommet en hel del udenlandske investeringer. I Estland skal man sikkert selv betale for at komme på sygehuset?? Det skal man ikke i Danmark. Det skal man da vist forøvrigt også i Syrien...altså betale for at gå til lægen eller være indlagt på et hospital...

Ny Alliance er et meget mærkeligt parti. Men min holdning er stadig den at det et et dybt højre-orienteret parti, som vil have afskaffet statens indblanding i alt og alting. Ny Alliances forslag om en flad skat på 40% til alle danskere vil betyde, at masser af mennesker kommer til at gå fra hus og hjem mv. fordi masser af danskere kan kun sidde i deres huse pga. rentefradraget mv.

Naser mv. er jo også enige med de andre om 24-års-reglen, om stop for familie-sammenføringer mv. - så jo, det er skam et borgerligt parti. Det er måske endda mere et klassisk borgerligt parti, idet man betoner at man er socialkonservativ i socialpolitikken, hvilket altså betyder, at man udelukken de går ind for at hjælpe sindslidende, alkoholikere og hjemløse mv. Og kun dem. Det var nemlig socialpolitikken i det her land, indtil velfærds-samfundet langsomt belv opbygget i løbet af de sidste ca. 50-55 år.

Pointen er at USA og den angel-saksiske model for samfundet er NY Alliance's drømmevision om, hvordan samfundet skal udvikle sig. Og det er i en mere individuel retning end den fælles forpligtelse for hinanden, som vi har her i Danmark. Og netop derfor er NY Alliance et borgerligt-liberalt parti.

Det er partiet for de højtuddannede personer som måske arbejder i Danske Banks erhvervsafdeling i Købehavn, men ligeså godt kunne arbejde hos Google i USA. Det er jo meget tidstypisk at NY Alliances kandidater bl.a. er Malou Aaamund, som arbejder hos IBM Danmark, Lars Kolind og Jørgen Poulsen. Malou Aamund kunne jo lige så godt arbejde hos IBM i USA som i Danmark eller et andet sted på globen. Det er nemlig et parti for de 3-5% (måske 7%) af befolkningen, som mener, at skatten på arbejde skal sættes ned, gruppeeksamen gen-indføres, børnene skal (igen) lære noget i skolen,
og vi skal behandle udlændinge i DK anstændigt. Ikke fordi de er mennesker, men fordi ellers kan vi i DK ikke tiltrække de attraktive højt-uddannede mennesker som vores samfund har brug for de kommende år.
Eller sagt på en anden måde: Partiet vil omforme DK til en konkurrence-stat i stedet for den social-stat, vi har kendt siden 1955 eller deromkring.

Partiets problem er blot, at det vil andre partier også, med undtagelse måske af Enhedslisten og Dansk Folkeparti. DF vil sådan set bevare eller ligefrem rulle tiden tilbage til 1955, mens Enhedslisten vil have internationalt samarbejde (men ikke i EU) over grænserne mellem folkeslagene...

Min holdning er så blot den at konkurrence-staten ikke virker. Det gjorde den hverken i 1930'erne eller i 1700-tallets florissante periode. I 1700-tallet satte den danske flåde nemlig sejl for at vinde hæder og ære til Danmark bl.a. gennem en vs ekspedition til 'det lykkelige arabien'. Ekspeditionen lykkesdes, medlemmerne af den døde - undtagen en, Carsten Niebuhr.

I 1930erne og 1950erne forsøgte bl.a. Sovjet og Nazi-Tyskland at konkurrere mod datidens vestmagter. Og ideologien var helt klart: Både i Sovjet og i Tyskland blev månedens arbejder kåret. Og det var den arbejder der havde nået mere end de fastsatte mål for f.eks. udgravningen af guld mv. i en mine eller havde produceret flest XX antal af YY. Til gavn og glæde for den daværende konkurrence stat.

Det er præcist derfor politikerne i Danmark går så meget op i, hvor DK som komkurrence-stat ligger i f.eks. integrationen af indvandrere, eller hvor godt børnene i skolen klarer sig i diverse PISA-undersøgelser. Det er skam også derfor politikerne vil have os til at ryge og drikke mindre. Det er nemlig ikke alene for folkesundhedens skyld, men det handler også om, at hvis man kan få cigaret og alkohol-relaterede dødsfald med XX antal procent, ja så kan man jo spare de samme XX antal procent på sundhedsvæsenet.

Og så ser det jo godt ud til et møde med andre ledere at kunne prale med at ja vores vefolkning bliver jo i gennemsnit 78 år, jeres befolkning bliver jo kun 65 år -haha. Det er skam derfor, at politikerne også gerne ser flere blive optaget på en videregående uddannelse, såde kan prale med, hvor mange der går på universitetet.

Her glemmer de fleste danske politikere blot at i alle andre lande end Danmark foregår uddannelserne til sygeplejerske, lærer, socialrådgiver, pædagog mv. på universiteterne, ligesom andre lande heller ikke har tradition for at uddanne deres faglærte arbejdskraft på skoler.

Ny Alliance vil nok have en anstændig behandling af udlændinge, men kun fordi det kan bruges til at tiltrække andre udlændinge til landet. Præcis på samme skal en flad skat på 40% af indtægten bruges til at trække højt-uddannede udlændinge til landet. Netop fordi Danmark konkurrerer på et globaliseret marked om højt-uddannede udlændinge er ovennævnte tiltag vigtige - for ellers --- ja hvad ?? Ja, så sker der jo sikkert, at DK mister sin tiltrækkende komkurrence-evne til at tiltrække alt & alle. Og så vil DK blive fattigt.

Ny Alliances politik er altså baseret på frygt for fremtiden. Frygt for hvad der sker hvis vi ikke gør som partiet siger...

Og frygt fører som bekendt, i sidste instans,

til

den mørke side...

VI KENDER DEM JO-De er i bedste fald vam luft
-men de kan blive opbakningenen til fortsat den Farvelfærd Fogh behøver.
VK&O har udsultet kommunerne, med hård hånd siden 2001, med forfald til følge- det ved alle der bruger kommune "service" af erfaring...
Det bliver ikke bedre, heller ikke med et samarbejde VK og henover Y.

Fremskridtspartiet er vi mange der husker, et sammenrend for en stor del af velmenende "landsbytosser", med stor underholdningsværdi både på og uden for tinge-Poulsgård fik end et job ved en revy.
De fik et kanonvalg- "0 % i skat" var nok.
De rigtige tosse var dem der stemte på liste Z!!!

Ny Alliance er 2007 udgaven af liste Z -dengang kom kandidaterne fra bl.a. svinestier- med den erfaring i bagagen. Fra liste Y er budskabet 40 %, med udokumenterede følger?
Årgang 2007 kommer fra whisky bælterne med hvad det indebærer af baggrund. de er sandsynligvis vellykkede erhvervsfolk, mennesker der er nået langt frem i herakierne- og kendisser. Alle sammen velmenende mennesker, der nok skal skabe røre i andedammen, lige som dem fra svinestien. Nogle vil hurtigt løbe skrigende bort nogle vil formå at begå sig på Tinge.
Det er dem der stemmer på dem der er de rigtige tosser!

Vi kender K de ville gerne skære i topskatten, hvis de måtte.Y vil skære i skatten og -ja? "tosserne" skal nok lige finde fodslag?? V vil have kontrollen!!

ET ER SIKKERT DET ENESTE DER KOMMER UD AF DETTE TIL KOMMUNERNE & BEDRE VELFÆRD ER TALMAGI, SOM VI HAR LÆRT DET SIDEN 2001-

Kommunerne vil stadig ikke være i stand til at vedligeholde vores institoner, de vil heller ikke være i stand til at opretholde den service de er forpligtet til. Det har forældre mærket og reager på.- her skal vi ikke glemme, de penge der blev flyttet til vuggestuer m.m. blev taget fra andre...
Det vil sandsynligt fortsætte som nu - hvor personalerne flygter på grund af nedslidning, eller fordi de, som socialrådgiverne i København, ikke har mulighed for at gøre det arbejde man forventer som socialrådgiver hjælpe medmennesker-30 ud af 152 havde lugtet lunten og flygtede ved indgangen til 07,i 2007 har der været et flow på 60 %.
Københavns kommune f.eks. vil/tør ikke hjælpe de aller svageste - der mangler pludseligt 40.000000 til Arbejds og Integrationsforvaltningens opgaver resten af året- Frygten for Thors hammer?

Det må ikke fortsætte på den måde
VI KENDER DEM JO.

og NA kan blive Foghs backup for for den menneskefjendske farvelfærdspolitik-der rammer alle resoursesvage i Danmark-og som igen i dag viser sit grimme ansigt -igen Rikke Hvilshøj, en rigtig Fogh soldat-Jeg har gjort mit bedste - Lige så glat som en Fogh -nej her er ikke noget at komme efter.

Det eneste det gælder om nu er at fratage dansk folkeparti den magt de har rådet over i alt for mange år. De er en skændsel. Uden dem som stødteparti bliver det også umuligt at beholde Rikke Hvilshøj (det var om mennesker som hende man opfandt begrebet "Ondskabens banalitet") som minister. Det bliver en glædens dag når de er udenfor magtens rækkevigte.

Asger Aamund har aldrig givet penge til Ny Alliance som det hævdes i artiklen. Hvad er der ellers af fejl i det skrevne?

Overskriften til ovenstånede artikel lyder:

"Hvis Helle, Villy eller Fogh sagde det samme, ville man brække sig"

Efter aftenens tv-debat kan vi konkludere at Helle og Fogh stort set mener præcis det samme på alle væsentlige politikområder. Man forstå ikke, hvorfor de ikke melder sig ind i samme parti.

Så Malin Schmidt og Marie Louise Sjølie, i kan vel egentlig lige så godt begynde at brække jer...

NA's nye kandidat: Julemanden - "I må ikke kigge i posen før efter valget og jeg er væk igen til Januar"

Den analyse at ”Ny Alliance er et protestparti, centreret mod Dansk Folkepartis indflydelse på regeringen” synes jeg ikke holder i virkeligheden. Det står jo klart at en kommende borgerlig regering vil stadigvæk være afhængig af Dansk Folkeparti og at partiet stadig vil have en enorm indflydelse efter valget. De svageste i samfundet vil stadig blive skidt på, der vil ikke komme noget ændringer med hensyn til dansk udenrigspolitik, og der vil ikke blive ændret et komma i udlændingepolitikken.

Ledelsen i Ny Alliance ved ikke hvad "Idé grundlag" er og derved "hvad politik er for noget" !!! En lang"smørelse" om deres hensigter kan ikke erstatte manglen på forståelse af samfundes problematik og udfordringer.

Kære Michael Sølvvig

Kan du dokumentere flg. om N. Khader:

-Han brugte afsnit fra andre i sin bog uden kildeangivelse.
- Han løj om at have set Elisabeth Gerner med tørklæde på sit hotelkværelse i Boston
- Han løj om pædogogerne i hans barns børnehave, han lyver nok også om det sorte arbejde
Ingen kunne dokumenntere hans studier ved et ægyptisk universitet.

Hvilken af hans bøger er der tale om?