Læsetid: 1 min.

Khaders nerver afprøves

En færøske melding kan alligevel give Ny Alliance de afgørende stemmer. Spørgsmålet er, om Naser Khader tør bruge sin magt, mener samfundsforsker
En færøske melding kan alligevel give Ny Alliance de afgørende stemmer. Spørgsmålet er, om Naser Khader tør bruge sin magt, mener samfundsforsker
Indland
14. november 2007

København, onsdag

Naser Khaders (NA) politiske nerver kan komme på en hård prøve, efter at det nye borgerlige færøske medlem af Folketinget har sagt, at han ikke vil stemme, når det gælder dansk indenrigspolitik. Det mener samfundsforsker Johannes Andersen, Aalborg Universitet.

Meldingen fra det færøske medlem Edmund Joensen giver alligevel Ny Alliance de afgørende stemmer. Spørgsmålet er, om Naser Khader er klar til at bruge den magt, som i sidste ende kan kræve, at partiet må vælte VK-regeringen, mener Johannes Andersen.

- Det er et magtspil mellem regeringen og Ny Alliance. Fogh vil ikke komme med afgørende indrømmelser. Hvis Khader stiller for store krav, kan Anders Fogh Rasmussen afprøve, om Ny Alliance virkelig vil vælte en borgerlig regering, siger Johannes Andersen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her