Nyhed
Læsetid: 1 min.

Kidnapningssigtet fængslet i 14 dage

Ung mand med tyrkisk baggrund sigtes for at opfordre til at bortføre danskere i udlandet for at få terrorfængslede fri
Betjente uden for Retten på Frederikberg under grundlovsforhøret i går.

Betjente uden for Retten på Frederikberg under grundlovsforhøret i går.

Jens Dresling

Indland
13. november 2007

Den 22-årige mand, der er mistænkt for at opfordre til bortførelse af danskere i udlandet, nægtede sig skyldig, da han i går blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg. Her blev han fængslet i isolation i 14 dage. Fængslingen blev kæret til landsretten.

Manden blev søndag anholdt af Politiets Efterretningstjeneste (PET), og han sættes i forbindelse med den seneste terrorsag herhjemme. PET sigter ham for over internettet at have opfordret til bortførelse af danskere i udlandet med det formål at tvinge danske myndigheder til at løslade de to varetægtsfængslede i terrorsagen.

Den 22-årige er dansk statsborger af tyrkisk oprindelse.

Sigtelsen mod manden blev læst op i gårsdagensgrundlovsforhør, hvorefter dørene blev lukket. Sagen overgår nu til Københavns Politi og indgår i den igangværende efterforskning af terrorsagen fra København, oplyser PET. Her sidder to 21-årige mænd fængslet i isolation for at ville forberede en terrorhandling med en bombe. Deres fængslingsfrist udløber om 14 dage, og den 22-åriges fængsling blev afstemt efter dette.

Lukkede døre

De to blev anholdt den 4. september i Københavns nordvestkvarter og fik senest forlænget deres varetægtsfængsling med yderligere fire uger ved et retsmøde den 29. oktober. Alle retsmøder har været holdt for lukkede døre, men det er tidligere blevet oplyst, at mændene nægter sig skyldige. I forbindelse med anholdelsen sagde PET-chef Jakob Scharf, at sagens centrale personer stod i direkte forbindelse med al-Qaeda.

I lyset af anholdelsen opfordrer PET til skærpet opmærksomhed pga. risikoen for terrorhandlinger rettet specifikt mod danskere og danske interesser i lande, hvor al-Qaeda-relaterede netværk opererer. Det gælder Tyrkiet, Syrien, Pakistan og Afghanistan. Derfor opfordrer Udenrigsministeriet nu danskere i de fire lande til at udvise særlig agtpågivenhed. PET finder dog ikke anledning til at ændre den generelle trusselsvurdering i Danmark.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her