Nyhed
Læsetid: 2 min.

Lokale fagforeninger udfordrer terrorloven

Den danske terrorlov kriminaliserer faglig solidaritet, mener en række faglige klubber i fagbevægelsen. Den ene udfordrer nu direkte terrorloven ved at sende 1.000 kr. til FARC i Colombia
Den danske terrorlov kriminaliserer faglig solidaritet, mener en række faglige klubber i fagbevægelsen. Den ene udfordrer nu direkte terrorloven ved at sende 1.000 kr. til FARC i Colombia
Indland
17. november 2007

Den faglige klub under Træ Industri og Byg sender nu penge til FARC i solidaritet med forfulgte fagforeningsfolk i Colombia. Det sker mens Københavns Byret i disse dage kører sagen mod Fighters+Lovers, der er tiltalt for støtte til terrorisme, fordi de bl.a. har støttet FARC og den palæstinensiske gruppe PFLP.

"Fagligt aktive bliver forfulgt mere i Colombia end andre steder i verden," siger Jens Borking fra bestyrelsen i Den Faglige Klub. Over halvdelen af de 144 mord, der blev begået mod fagforeningsaktivister i 2006, skete i Colombia, ifølge ITUC - International Trade Union Corporation.

Retten til international solidaritet er en vigtig demokratisk rettighed, mener Den Faglige Klub. I første omgang sender de et symbolsk beløb på 1.000 kroner til Raul Reyes fra FARC, der sluttede sig til guerillaen i junglen i 1980, da han på grund af sit arbejde som tillidsmand i Nestlé blev udsat for dødstrusler fra paramilitære grupper i Colombia.

"Vi sender det symbolske beløb nu for at spille ind i den retssag, der kører mod Fighters+Lovers. På vores næste generalforsamling vil vi undersøge mulighederne for at starte en større indsamling til FARC," siger Jens Borking, der er spændt på Justitsministerens reaktion.

"Vi så jo helst, at pengene blev overrakt af en officiel repræsentant, som f.eks. Justitsministeren, som markering af, at vi selvfølgelig ikke accepterer den politiske vold og mangel på demokrati, som er tilstanden i Colombia," siger Jens Borking.

Ret til politisk uenighed

Men Justitsministerens pressesekretær oplyser, at Lene Espersen ikke har nogen kommentarer. Det var Justitsministeren, der sidste år besluttede at rejse tiltale mod Fighters+Lovers efter straffelovens §114b, der omhandler støtte til terrorisme.

Da sagen i begyndelsen af sidste år kom frem, udløste det en mindre diplomatisk krise mellem Danmark og Colombia, og den colombianske regering sendte en protestskrivelse til den danske regering.

Den Faglige Klub mener, at retssagen mod Fighters+Lovers viser, at den danske regering ikke ønsker at forholde sig til de systematiske overgreb på civilbefolkningen, som bliver begået af de paramilitære grupper i samarbejde og forståelse med dele af det colombianske statsapparat.

"Danske solidaritetsbevægelser har før, bl.a. i Vietnam og Sydafrika, reddet Danmarks omdømme ved at være på tværs af regeringens politik," udtaler Den Faglige Klub, og Jens Borking drager paralleller til den danske modstandsbevægelse, der også blev betegnet som terrorister af regeringen.

Også 3F Bygge, Jord og Miljøarbejdernes (BJMF) fagforening protesterer mod, at terrorloven gør det kriminelt at støtte f.eks. FARC.

"Det er vores pligt at støtte op om fagforeningsfolk, der kæmper, også selvom det er langt væk fra Danmark," siger Henrik Lippert, formand for 3F-afdelingen, der har 7.000 medlemmer.

Fredag aften uddelte fagforeningen deres kultur- og solidaritetspris til de syv tiltalte fra Fighters+Lovers.

"Det er vores måde at give et skulderklap til de her mennesker," siger Henrik Lippert. Med kulturprisen følger 10.000 kroner.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeg er helt enig. Det skal være tilladt at boikotte usa's Terrorliste sålænge at usa ledes under indflydelse af The Patriot Act, som lovformelig gjorde tiltag som i nyere tid kun er overgået af Hitlers indførelse af waffen S.S.

Alene den grund at nogen kan sættes på en terrorliste. Nogen som aldrig deres dage har udnyttet terror som et kampvåben, ensige en terrorstrategi. Der er god reson i at støtte oprørske bevægelser, men ikke terrorister.

Oprørske Bevægelser, er for Verdenssamfundet hvad Jimi Hendrix var for Woodstock. En fed balade. Noget der rykker videre ved oplevelsen af samfundets fundament.

Oprørske bevægelser er sin tids stærkeste innovative kræfter. Ligesom Jimi Hendrix var revolutionær inden for sin genre og samtidig kaldt for den "mest innovative" guitarist i sin tid.

Jeg rykker min gun for Full Dollar Support til alle verdens oprørsbevægelser; for kun ved social innovation og fri etisk konkurrence, bryder vi kapitalens natur-fremmetgjorte lænker over menneskets revolutionære kærlige kapacitet til at gøre oprør mod de og det som tynger dem mest.

Al Magt til Folkets Park !!!

Jens Borking og Henrik Lippert må være blevet vanvittige. Man kan ikke støtte fagligt arbejde ved at sende penge til FARC. FARC laver bilbomber, hvor der er børnefødselsdag, justitsministeren kom ikke alligevel. Ca. 50 døde, de fleste børn. Og dem vil 3F støtte ! Folk i Colombia forstår ikke, at nogen i DK vil støtte FARC, men de skal straffes, helst ved udlevering til retsforfølgelse i Colombia (ledelsen af Oprør og Fighters and Lovers). Det er da muligt, at AUC er større forbrydere. Nævnte Raul Reyes har indrømmet, at FARC stod bag en cykelbombe mod et spisested for politifolk i det sydligere Bogotá. Den eneste døde var en pige på 6 år, der gik forbi. Men dem vil 3F gerne støtte !!!

Støtte til FARC ? Bliver I aldrig klogere. Har I ikke lært af historien. Voldsromantikken kan da stadig ikke trives ? Uddan Jer selv . Tag til Columbia og spørg helt almindelige mennesker om hvad FARC er og hvilke midler de anvender for at nå deres mål. Ved I overhovedet hvad FARCS mål er ? Få noget baggrund og dybde I jeres synspunkter. Overfladiske fantasier baseret på symboler og slagord er og bliver farlige. Lær det dog !

Landet i Sydamerika kan kun staves Colombia på dansk. Det kan anbefales at besøge det hyggelige Caldas amt i kafferegionen. Den hyggelige by Anserma (nær landsbyen Risaralda) er grundlagt før Bogotá. I nærheden af Nevado del Ruiz er der skisportshotel. Colombia er bedre end sit rygte. Amerikanske turister siger, at de føler sig mere sikre end i Chicago. Uribe og hans bande betaler næsten ikke skat, men han har sørget for, at det er sikkert for turister at tage bussen Bogotá-Cali eller til Medellin. Folk i Bogotá siger, at byen efterhånden mere er for turister end for dem, der bor der. De invalide gadesælgere er væk. Det hele skal være så pænt - og amerikansk ! Men det bedste ved Colombia er colombianerne !

"Retten til international solidaritet er en vigtig demokratisk rettighed, mener Den Faglige Klub. "

Nu har det da slået helt klik for den faglige klub.

Det de reélt siger i ovenstående citat er jo faglig solidaritet er hævet over lovgivningen.......

Hvis alle kan gå rundt og tilsidesætte lovgivningen pga deres ideologiske overbevisning, så fjerner man fundamentet for et velfungeende demokrati.

Det er mig en gåde hvordan grand voksne mennesker ikke har forstået forskellen mellem terrorister og legitime oprørsbevægelser.

Forskellen ligger i de metode der tages i brug for at føre en dagsorden ud i livet,
Forskellen ligger ikke i ens ideologiske overbevisning eller hvad ens modstander gør af uhyrligheder.....

Og lad nu vær med at samenligne FARC med den danske modstandsbevægelse.
Det har intet at gøre med hvordan udefrakommende anser en militant bevægelse, det er deres metoder der definere dem.
Den danske modstandsbevægelse gik udelukkende efter legitime militære mål(dog kan man måske godt kritiserer stikkerlikvideringerne)

Kenneth Trans, Socialrådgiver og medlem af Enhedslisten

Det er et modigt skridt, at man ikke lader sig true til at ikke at støtte marxistiske bevægelser af liberalister, konservative og fascister.

FARC har ikke et kæmpe militærapparat, så de kan køre ned med deres kampvogne og kæmpe en traditionel krig mod magthaverne. Gjorde de det ville de på meget kort tid være nedkæmpet dræbt og sat i fængsle med bl.a. støtte fra verdens største militærapparat: USA.

Og det er aldrig et smukt syn, når der er borgerkrig. Og et forsøg på at idealiserer en part eller tilsvine en anden, er et spørgsmål om ensretning.

De allierede under 2. verdenskrig voldtog også løs på de tyske kvinder inden de kom som helte og befriede os. Den Dansk Modstandsbevægelse har også i dag gået frem og sagt, at rigtige mange som blev likvideret skete ofte bare på en mistanke, fx fordi en person havde anmeldt dem. Store helte som Eisenhower og JFK var med til at myrde, torturerer og koloniserer Sydamerika, AUC den colombianske regerings dødspatruljer osv……….

Ordet terrorist er et subjektiv begreb, som bruges af hvem der pt. er magthaverne, som et led i psykologisk krigskørsel.

Og hvem der er helte er også en subjektiv opfattelse. Emilio Enesto ” Che” Guevara ( Lynch) er vel et glimrende eksempel med modsat fortegn, hvor han er nærmest kanoniseret til helgen, og højreorienterede med deres politiske forforståelse gør alt for, at få Argentineren udlagt som terrorist, kynisk psykopat og en bøddel. Venstreorientere ser han som idealistisk kæmpende for verdens undertrykte, selvopofrende og valgte et liv uden luksus for at fører kampen videre til verdens egne – dvs. en slags Lenin, som førte kampen videre og hvor han havde modet til at stille sig selv i fronten.
Allerede da nogle Nonner så Che´s mishandlede lig, så de ham som noget nært Kristus legemliggørelse. Kristus var jo selv en undertrykt, som levede i et besat land – ligesom Moses i Ægypten osv.

Men begge opfattelser er naive, manipulerende og ekstrem subjektive. FARC er ligeså meget fyldt med nuancer som, så mange andre organisationer og lande.

Hvis FARC boede i Danmark, så havde de sikkert valgt at ytre sig og kæmpe af demokratisk vej, men på den anden side, så ville konteksten være så meget anderledes, at FACS ekstrem form i et ekstremt land ikke ville have sin berettigelse.

Israels ( zionistrne) er et godt eksempel på en befolkningsgruppe, som da de havde få midlet benyttede terrorisme osv., og da staten blev større benyttede de militær overmagt mod de mindre privilegerede grupper hos araberne.
Så hvordan man kæmper i en krig, har også noget at gøre med, om man har store kampvogne, helikopter, jagerfly, specialstyrker og missiler.
Eller du har en enhed bestående af en undergrundshær ( guerilla) som kæmper i ly af skove, bjerge og gemmer sig i masserne ( ligesom den danske modstandsbevægelse), hvor de ikke har styrken til en direkte konfrontation imod magthaverne. Derfor bruges sabotage, attentater og hurtige angreb på udvalgte steder.
Det er klart, hvis PFLP eller FARC havde militærstyrke til direkte krig, så ville de foretrække det, da deres mål er en marxistisk revolution. Der ikke nogen af dem, som foretrækker at leve et usselt liv i skjul, sultne, tørstende og ”overmatched” i en opslidningskrig imod overmagten.
For ærligt talt, så er der ikke mange chancer for, at PFLP eller FARC i morgen eller om nogle måneder har overtaget magten over hhv. Argentina eller Israel. For de skal også vinde over USA i begge krige.

Krig er aldrig sjov. Og begge sider er skyldige i drab af civile. Jeg glæder mig over, at folk støtter FARC, som jeg aldrig har regnet for en større terroristbevægelse end Danmarks Liberale parti Venstre ud fra det, som deres statsminister foretager sig i hans krige i verden.

http://www.leksikon.org/art.php?n=5059

"Ordet terrorist er et subjektiv begreb, som bruges af hvem der pt. er magthaverne, som et led i psykologisk krigskørsel."

Ikke helt enig. jeg bruger også ordet terrorist, ergo er det ikke forbeholdt magthaverne.

Ordet terrorist kan godt anses som værende et rent objektivt begreb.

Forklaring følger:

En terrorist er en person/gruppe/bevægelse der, i deres voldelige stræben efter at føre deres dagsorden ud i livet, lader deres kamp gå ud over uskyldige mennekser der ikke er en del af den respektive koflikt.

Kenneth Trans, Socialrådgiver og medlem af Enhedslisten

"Terrorisme er et politisk fænomen som har eksisteret i umindelige tider, med mange forskellige midler og aktører. Selve ordet terrorisme har sin oprindelse i det franske ord terrorisme, som anvendes om brutal undertrykkelse og har sine rødder i latin terrere, at ryste/skælve, og deterrere, at skræmme fra.

Brugen af termen terrorisme og terrorist er så godt som altid politisk ladet og anvendes som hovedregel for at propagandere for modstand mod terroristerne, deres handlinger og deres synspunkter. Den mere organiserede form for militær vold, som nationer står for, adskilles retorisk fra terrorisme ved, at man taler om soldater eller frihedskamp."

http://da.wikipedia.org/wiki/Terrorisme

Fighters & Lovers og Lille røde Anton i lånte fjer.

Både PFLP og FARC er, i mine øjne, begge deciderede terror- og morder- og narko grupper.

Man må erindre at frihedskæmpere hvis det havde været tilfældet med PFLP, ville udkæmpe deres slag i "Palæstina/Israel" og ikke i Jordan, Tyskland eller nogen af alle de andre steder hvor de har spredt terror, skræk og rædsel.

For FARC - der bl.a. også spreder død og elendighed over hele verden, via deres forbandede kokain gælder det samme. - En modbydelig terror-, narko-og voldsbevægelse.

Danske frihedskæmpere tog jo ikke til Tyskland, Østrig og bare myrdede civile tyskere eller sprængte bomber der, eller andre steder og dræbte udskyldige, hvis det kunne undgås.

Derfor er det "fis i en hornlygte", samt direkte at kaste smuds på den danske modstandsbevægelse ved, at sammenligne disse morderbander med vore folk dengang.

Kommunisten Anton Nielsen, der optræder i lånte fjer, TV forleden fra foreningen med det noget misvisende navn ”Horserød-Stutthof”-fangerne, må man klart erindre hans fars venner var - specielt fra 18. august 1949 - 22. juni 1941:

http://youtube.com/watch?v=2TdCwudcFRk

den lille røde Anton var vel næppe født dengang.

Åh, herregud Anton Nielsen, jord og beton samt kommunist, har aldrig har været i nærheden af en KZ lejr men er bare en tilfældig kommunistisk lakaj, der har påtaget sig ”Kejserens ny klæder” og samtidig proselyt for DKP og for Enhedslisten:

http://www.arbejderen.dk/index.aspx?F_ID=44027&TS_ID=3&S_ID=40&C_ID=143

Det kunne have været overordentlig interessant, at se hans fars generalieblad i Sovjet, og hvilke artigheder der måske ligger gemt der!

Naturligvis har jeg dyb respekt og medfølelse for alle KZ-fanger, af enhver observans, og deres skæbne, men absolut ikke for folk som, som den små Anton Nielsen der fører sig falskt frem, i fars lånte fjer.

Min farmors mand, nøjedes ikke bare med at rende rundt og spille kommunist under 2. Verdenskrig, som om det i sig selv er nogen BIG DEAL, men han sejlede i Allierede konvojer over Atlanten, og blev vel torpederet 3-4 gange og overlevede, men det er en anden historie – som jeg hverken kan eller vil smykke mig med.

Men stolt af, af at der også fandtes mange sådanne danskere, – det er jeg.

Desværre blev søfolkene i Allieret tjeneste alt for hurtigt glemt af Staten, efter krigen. Næsten som vore hjemsendte soldater idag, der selv kan slås med pdyken samt kommuners og regioners smålighed og støtte..

At den lille Anton elsker at køre med lånte fjer viser nedenstående opråb om jagten kommunister:

http://www.apk2000.dk/netavisen/artikler/global_debat/06/0125_underskrif...

Anton vil så gerne give det indtryk, at de fleste har en masse med modstandsbevægelsen at gøre, tværtimod det er de for unge til, så det er blot de sædvanlige ræve røde kommunisiske proselytter, socialister, samt nogle få ”LENINS nyttige idioter”.

Kenneth Trans, Socialrådgiver og medlem af Enhedslisten

@ L. Nielsen

L. Nielsen skrev

” Man må erindre at frihedskæmpere hvis det havde været tilfældet med PFLP, ville udkæmpe deres slag i "Palæstina/Israel" og ikke i Jordan, Tyskland eller nogen af alle de andre steder hvor de har spredt terror, skræk og rædsel.”

Hvorfor erindrer du os så ikke om, hvorfor de ikke burde udkæmpe deres slag i bl.a. Jordan og Palæstina?

L. Nielsen skrev

” For FARC - der bl.a. også spreder død og elendighed over hele verden, via deres forbandede kokain gælder det samme. - En modbydelig terror-, narko-og voldsbevægelse.”

Ja, det er i hvert fald USA's beskyldninger, at FARC står bag en masse af kokain til USA's borger. Men at det kommer fra USA er ikke en overraskelse. I hvert fald har USA sine egen interesser i, at FARC fremstår kriminelle og uden politiske sympati.

L. Nielsen skrev

” Danske frihedskæmpere tog jo ikke til Tyskland, Østrig og bare myrdede civile tyskere eller sprængte bomber der, eller andre steder og dræbte udskyldige, hvis det kunne undgås.”

L. Nielsen skrev
” Danske frihedskæmpere tog jo ikke til Tyskland, Østrig og bare myrdede civile tyskere eller sprængte bomber der, eller andre steder og dræbte udskyldige, hvis det kunne undgås.”

Det var jo også svært, at nå at cykle ned til Tyskland eller Østrig med bomber på bagagebærer snige sig ubeset ind i Tyskland, sprænge et par bomber. Cyklen hjem til Danmark igen inden modstandsmande skulle i skole eller på arbejde igen næste morgen. Så spørgsmålet var, om det overhovedet fra realistisk for den danske modstandsbevægelse. I hvert fald syntes jeg, at det er helt over på den anden grænse af barnlighed.
Og personlig er jeg da ligeglad i denne forbindelse, om du ikke kan lide Anton Nielsen.

L. Nielsen skrev

”LENINS nyttige idioter”.

Og hvad betyder det?

Kan vi ikke bare konkluderer du kan bare ikke fordrage marxister.

Kan vi ikke bare konkludere at socialister og andre i den genre må lide af et udtalt psykopatisk behov for at være beskyttere, godgørere, healere, lidt i stil med en ypperlig præst der anvender sit liv til at gøre noget for ham godt.

Sygeligheden ligger i det faktum at de er nød til at definere det sort-hvidt, og at de driver det så langt, at ligegyldigt hvilket mord, hvilken forbrydelse i øvrigt, så er målet og midlerne hellige, nødvendige.
Vi er gode, alså er i onde. Vi beskytter og kæmper for det rette – alså slår vi jer ihjel. Det er anerkendt autonomt tankegods.

Man må med nogen ret kunne hævde at f.eks. 3F slægter mange af de mafialignende organisationer som FARC på, så sympatien er da helt forståelig.

Der er lidt for mange der vil stoppe godheden i halsen på folk, uanset om de bliver kvalt af det. Det er jo det godhedsindustrien har specialiseret sig i. De slår blot ikke folk direkte ihjel, "wir haben andere Metoden"! Det anses som en nødvendig og retfærdig omkostning for at overleve som industri. Så også derfor vil denne industri finde forståelsen frem for FARC.

L. Nielsen skrev:

"Min farmors mand, nøjedes ikke bare med at rende rundt og spille kommunist under 2. Verdenskrig, som om det i sig selv er nogen BIG DEAL, men han sejlede i Allierede konvojer over Atlanten, og blev vel torpederet 3-4 gange og overlevede, men det er en anden historie – som jeg hverken kan eller vil smykke mig med."

Ahaha, tak for dagens totale latteranfald. Tillad mig at parafrasere.

"hey smukke pige jeg er mega sej, totalt sej, herre lækker og rig, men jeg siger det ikke til de piger jeg gerne vil kysse på, vil du kysse med mig?"

...

Kan vi ikke blive enige om en ting? Uanset hvor mange barbariske metoder en organisation bruger til at fremme sin dagsorden, så er det illegitimt at der i dag findes terrorlister man kan komme på og ikke har mulighed for at blive fjernet fra igen? Ville et forslag om at lave terrorlister til en slags 'straffeattester', med en fjernelsesret hvis organisationen i over 10 år ikke har benyttet sig af kritisable metoder, samtidig med at man indfører et klage-/ankesystem til uretmæssige placeringer? I Sverige prøvede man jo også at indsætte thepiratebay.org i statens børnepornofilter, fordi man var frustreret over at man ikke kunne lukke den fuldt ud lovlige men kontroversielle side ned. Det er ikke fair i mine øjne, da den liste ligesom terrorlisterne er umulig at komme af igen, når man først er sat derpå. Og hvor går grænsen mellem at begå en strafbar engangshandling og at være permanent terrorist, sådan at hele organisationen stemples på det og ikke blot tilskyndes et enkelt grænseoverskridende medlem? Kan nogen svare mig på det?

Den totalitære romantik trives i bedste vedgåenhed på store dele af den danske venstre fløj og støtten til FARC. Jeg betvivler ikke FARC har haft en god grund til starte deres oprørs kamp på grund af undertrykkelse og drab og forfølgelse af faglige aktive og mennesker der arbejdede for bedre samfund.

Men det ændre ikke på at forholdene er bedre i dag i mellem og Sydamerika end i mange år hvor en årsager er USA er optaget af krigen imod terror i Irak og Afghanistan. Selvom jeg udmærket ved at de penge som bliver givet ikke udgør en forskel men er symbolske beløb, så mener jeg bare der er bedre måder at fremme en mere retfærdig verden på.

Da det netop gør man giver Lene Jespersen og Dansk Folkeparti gode kort på hånden for HR. og FRU Jensen i Danmark kan aldrig forstå fornuften bag bortførelse af mennesker eller tjene penge på salg af Kokain. Som på ingen måde fremmer en bedre verden

Men vi har selv store problemer med totalitarismen på venstre fløjen i Danmark, hvor forestillingen om staten kan løse alle problemer i samfundet trives i bedste vedgåenhed, og den historiske erkendelse om den store rolle arbejderbevægelsen spillede opbyggelsen af vores nuværende system er forsvundet.

Hugo Chavez i Venezuela forsøger at opbygge et socialistisk samfund hvor kooperativer indgår som en del af dette projekt, og derfor er det så meget vigtigt at støtte ham i hans grund tanker om et socialistisk samfund.

Selvom højre fløjen også er dybt involveret i kokain handel i syd og mellem Amerika ændre det på at man vil altid få ret store problemer med opbygge et ligeværdigt samfund, hvis vejen til magten går igennem handlen med stoffer og bortførelse af uskyldige og tilfældige mennesker.

Når man i Rio har været nød til sætte 50000 tusinde soldater ind i kampen imod kriminalitet og bande opgør så netop kampen om handlen med kokain, der bliver udkæmpet i favalaerne og i Rio gader i mellem bander hvor nogle støtter højre fascisterne og andre FARC, og personligt tror jeg bare aldrig det er vejen til et socialistisk samfund.

Mvh

Jakob Schmidt-Rasmussen tager helt fejl af mit udsagn. Oprør er en menneskeret.

Oprør mod kulturel konformitet eller et magtregime som USAs er ikke en illustration af "voldsromantik på venstrefløjens intellektuelle niveau" som du påstår. Men en påberåbelse af den almene frihed til at sætte sig op mod overmagten og bryde med dets hegemoni.

Som det fremgår at mit indlæg skal man støtte oprøret og ikke terroren. Send derfor kun øremærkede bidrag og lad der råde gennemsigtighed og offentlighed, når der overføres penge til oprørsbevægelser.

Og lad ikke strømmen af Full Dollar Support begrænses af Bush klanens såkaldte terrorliste over kulturer som USA ønsker at internere til tortur på Guantanamo.

Uanset hvad kan vi så ikke godt blive enige om, at en straf på op til ti års fængsel er hysterisk ude af proportioner med noget som helst - for at sælge t-shirts!

Det er måske vigtigt at holde sig for øje at Fighters+Lovers' støtte først og fremmest var tænkt som en udfordring af terrorlovgivningen. Formålet er altså i første omgang at problematisere én dansk lov, hvilket i høj grad er lykkedes, ikke at gennemføre revolution i Palæstina eller Colombia. Det sidste er de gode folk bag F+L nok skarpsindige nok til at fravælge som realistisk ambition for deres aktivisme.

Når det er sagt så er såvel PFLP som FARC da organisationer som efter min bedste overbevisning fører legitim væbnet kamp mod en illegitim statsmagt. Det betyder vel i sagens natur at de fortjener støtte.

Og så kan man så bemærke at jeg med denne kommentar, vist nok, netop har begået en kriminel handling, idet jeg har ytret sympati for og opfordret til støtte af to organisationer som findes på EUs terrorliste. Så meget for ytringsfriheden.

Frej,
Kunne du kort redegøre for hvorfor statsmagten er illigetim, og hvorfor den væbnede kamp fra PFLP og FARC er legitim?

Dernæst hvilke midler/metoder der er legitime og illegetime i denne væbnede kamp mod statsmagten?

Hvis du har ret skal vi jo have denne liste lavet om ad demokratisk vej.

Uanset hvad kan vi så ikke godt blive enige om, at en straf på op til ti års fængsel er hysterisk ude af proportioner med noget som helst - for at sælge t-shirts!

Per Vadmand, jo det er helt blæst.

En betinget med bøde er mere passende. Der er jo tale om senpubertære "Fighters" der ved at gøre som de gjorde håbede på at blive super "Lovers", lidt f.... såmænd. Det er ikke altid frit. Utroligt hvad ungdommen finder på når de tænker med underlivet ;-)

Ib S.: Meget kort - jeg har en formodning om at du er bekendt med argumenterne, og at det er et retorisk spørgsmål du stiller:
Statsmagten i de to tilfælde er illegitim fordi den er udemokratisk og i strid med folkeretten. Modstandskampen er legitim fordi den er demokratisk og i overensstemmelse med folkeretten. Bemærk at demokrati stiller noget større fordringer end afholdelse af symbolske folkeafstemninger blandt på forhånd udvalgte befolkningsgrupper.

Legitime metoder er et helt andet spørgsmål. I udgangspunktet bør man forvente at begge parter overholder Geneve-konventionerne. Da det imidlertid ikke er tilfældet (og ikke har været det, mig bekendt, i en eneste konflikt siden konventionernes vedtagelse), så er kriteriet vanskeligt at anvende. Til nøds kan man forsøge at vurdere hvilken af parterne som har tilstræbt "ren" krigsførelse mest. Også her falder vurderingen ud til modstandsbevægelsernes fordel.

Iøvrigt vil jeg anbefale:
http://www.modkraft.dk/spip.php?page=tc-artikel&id_article=5929

Frej,

Nej jeg stiller ikke et retorisk spørgsmål.

Hvorfor er modstandskampen funderet demokratisk, hvad begrunder du det med? Hvorfor er den i overensstemmelse med folkeretten? Som modsætning hertil, adskiller statsmagtens fundament sig specielt fra modstandskampens, er det antal vælgere, eller medløbere?

Mit umiddelbare bud er de begge er fedtet ind i hvadsomhelst og vinderen har magten.

Kenneth Trans er en farlig person og man må håbe han ikke udøver indflydelse på unge mennesker, der har svært ved skille mellem og føre en berettig frihedskamp for demokrati og menneske rettigheder.

At forsvare et oprør finder jeg ok, men når en oprørs bevægelse resultere i tusindvis af døde i andre lande som i Brasilien, så bør være lidt tilbageholden med retfærdiggøre en hver friheds kamp.

Der er hundredvis af andre måder at støtte en bedre verden på, og ingen andre latin amerikanske lande er interesseret at deres befolkning bliver hjerne døde af sniffe kokain og udvikler en ligegyldighed over for sine medmennesker. Der stor forskel på den måde indianerne bruger kokain og svare til forskellen på øl og spiritus og skal FARC støttes, så lad de andre latinamerikanske lande gøre dette, og de kender endnu engang mere til politiske virkelighed i Syd og Mellem Amerika end Foreningen Oprør og Kenneth Trans, og nu hvor USA indflydelse er minimal, bør tåber som Kenneth Trans ikke begynde at retfærdiggøre USA, igen finder en lejlighed til sende deres lejesoldater til Colombia.

Kenneth Trans fremmer kun med hans holdninger vi får Syd italienske tilstande, over alt på denne klode og selvom den sidste tids skyderier i København er i lille målestok i forhold til kampen i om magten om narko marked i byer som Rio, så bør man være lidt bevist hvordan illegale/sorte penge korrumpere politi og politiker.

Jeg har stor respekt for mennesker der kæmper for andres rettigheder, men når man selv begynder at bruge de samme midler som sine modstander, ender man selv med blive en undertrykker, der ikke respektere andre synspunkter.

Foreningen Oprør og Kenneth Trans er i deres fulde ret til støtte fagbevægelsen og menneskerettigheds organisationer i landet men du/i vil vel også hævde de områder som FARC har kontrollen over er deres og ikke tilhøre ikke den oprindelige befolkning ?.

Nu synes Jeg den danske regering har medvirket til nok kaos i Irak så behøver Enhedslisten og Foreningen Oprør jo ikke også at medvirke til skabe samme kaos i Syd og Mellem Amerika og Hugo Chavez skal nok støtte FARC hvis han finder det nødvendigt, men han er heller interesseret i problemer med Mafia Kriminalitet i Venezuela.

At drage sammenligninger tilbage i tresserne er langt ude i hampen hvor der netop ikke var demokrati i Syd Amerika, og mange lande var endnu under koloni styre og med mange race berettige race uroligheder rundt om i Verden på grund apartheid med adskillelse af Agro afrikaaner og hvide abekatte så virkeligheden var en anden. I dag forgår den største undertrykkelse jo af magthaverne i de enkelte lande og ikke af en besættelses magt og det er forskellen.

Ellers støttede Enhedslisten vel op om FN politik over for Irak og ikke USA og bør Enhedslisten ikke også støtte FN i forhold til få løst de demokratiske problemer, der er i Colombia med drab på faglige aktive og menneskeret aktivister. Frem for fremme en borger krig i landet hvor det bliver ganske vanskeligt at skille imellem hvem tilhøre hvilken side i den politiske kamp.

Mvh Til dem der vil demokratiet frem for krig.

Tak til Jakob Schmidt Rasmussen for dit indlæg og handel med stoffer er noget juks at komme ind på for man ender med at blive infiltreret af kriminelle miljøer og land som Paraguay er gennem syret af kriminalitet netop ved politiker og politiet tjener penge på andre ulykkelige skæbne og de har ingen medmenneskelighed og bruger, og udnytter kun deres medmennesker til skovle egen rigdom til sig.

Det er sørgeligt når unge mennesker det mener det godt hjerte støtter guerilla bevægelser som FARC og det svare til den støtte Tvind havde, som jo også havde de samme totalitære tendenser og mennesker der handlede i god tro blev udnyttet som nyttige idioter og som billig arbejdes kraft og toppen Amdi Petersen og hans hær af lydige kvinder skummede fløden.

Mvh

Ulrik Høstblomst

Jakob

Det er dumt at kaste med sten når man selv bor i glashus......

Det er en gammel læresætning der overført til de konkrete omstændigheder betyder at du måske igen skulle overveje hvorvidt det er en produktiv strategi at læne sig op ad for dig at patologisere andre mennesker med andre ideer om det gode liv end præcis dine ??

Det er sådan set blot ment som et hint ............................. !!

En ting er at du er politisk uenig i RAF's strategi og metoder .. reelt nok det er du jo langt fra alene om........ men derfra til at igen og igen kolportere din ide om at det var psykopater og diagnosticerede sindssyge der fandt sammen i RAF strukturen er der altså et skridt der bringer dig noget længere ud i uføret end du nok selv har overvejet ... so far ??

Det er i al fald nærliggende for en del af os der læser dine indlæg at tanken om hvordan din egen diagnose egentlig ser ud ---- kommer snigende ..

Og det risikerer i længden at tage en del af pusten fra din medieoffensiv..

Det er som sagt ikke andet end en overvejelse du evt kunne gøre dig !