Note
Læsetid: 1 min.

Ny Ellemann valgt ind

Indland
15. november 2007

Venstre-kandidaten Karen Ellemann, datter af tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, blev sammen med socialdemokraten Mette Frederiksen de store vindere af valget i Københavns Omegns Storkreds. Derimod blev valget et nederlag for Venstres udenrigsordfører, Jens Hald Madsen, der ikke henter personlige stemmer nok til et mandat. Hos Venstre fik Bertel Haarder flest stemmer, men Karen Ellemann fik med godt 5000 personlige stemmer en sikker andenplads. Gitte Lillelund Bech bevarede sin plads.

Socialdemokraternes Mette Frederiksen blev en stor stemmesluger med over 27.000 personlige stemmer. De øvrige tre S-mandater går til tidligere partiformand Mogens Lykketoft, finansordfører Morten Bødskov samt Sophie Hæstorp Andersen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her