Note
Læsetid: 1 min.

Thor Pedersen valgt som Tingets formand

Indland
29. november 2007

Fhv. finansminister Thor Pedersen (V) blev i går valgt som Folketingets nye formand. Det skete med 117 stemmer for og tre stemmer imod. Han afløser partifællen Christian Mejdahl, som ikke genopstillede ved folketingsvalget. Kun Enhedslisten stemte imod den ny folketingsformand. Det ny Folketing valgte samtidig sin ny ledelse, præsidiet. Der var genvalg til Svend Auken (S) og Helge Adam Møller (K), mens Søren Espersen (DF) og Holger K. Nielsen (SF) kom i præsidiet for første gang. Endelig valgtes der fire tingsekretærer og til slut udvalgsformænd.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her