Læsetid: 1 min.

Mange utilfredse chauffører kører igen

Protesterne mod de udskældte køre-hvile-tidsregler er tilsyneladende ved at gå i sig selv. Flere steder er trafikken ved at blive normaliseret
Protesterne mod de udskældte køre-hvile-tidsregler er tilsyneladende ved at gå i sig selv
Indland
6. november 2007

Chaufførblokaderne landet over begyndte i går aftes at smuldre – udsigten til et retligt efterspil fik tilsyneladende mange af de aktionerende på andre tanker.

Først på aftenen blev aktionen ved Øresundsforbindelsen ophævet, og ifølge Vejdirektoratet var lastbilerne på Storebæltsbroen begyndt at køre igen. Også på havnen i Helsingør var trafikken ved at blive normaliseret. Det oplyste vagtchef Bruno Witting-Hansen fra Operationscentret hos Nordsjællands Politi.

»Vi har været ude og informere de aktionerende om, at vi ville påbegynde en dokumentation af de tilstedeværende køretøjer og personer med henblik på strafferetslig forfølgning af blokaderne. Og da de havde haft en intern dialog om tingene, begyndte de aktionerende at køre fra stedet. Og derfor betragter vi blokaden som ophævet. Jeg kan ikke udtale mig om, hvorvidt der kommer eventuelle retslige skridt, men p.t. synes jeg, at vi har klaret det fint med dialog,« siger Bruno Witting-Hansen.

Frederikshavn fortsætter
Også i Rødby Havn fik politiets melding om, at de ville registrere lastbilerne, chaufførerne på andre tanker.

I Frederikshavn derimod har de aktionerende chauffører efter et møde om sagen meddelt, at de fortsætter blokaden.

Det oplyser vagthavende hos Nordjyllands Politi i Aalborg til Ritzau.

»Og det får os ikke til at foretage os noget, vi kan jo ikke flytte dem,« siger den vagthavende.

Utilfredse lastbilchauffører blokerede fortsat den dansk-tyske grænse i sydlig retning i protest mod køre-hvile-tids-bestemmelserne. Blokaden foretages af lastbiler i første vognbane kun mod andre lastbiler.
Endvidere har der været blokader i havnene i Grenaa og Kalundborg. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her