Læsetid: 1 min.

Vestager ser samarbejde trods forskelle

En SR-regering finder løsninger på 24-års-reglen og nationale test i folkeskolen, skønt Socialdemokraterne og De Radikale står fast, siger Margrethe Vestager
1. november 2007

De Radikale er imod 24-års-reglen og tilknytningskravet, ligesom Socialdemokraterne står fast på nationale test og elevplaner i folkeskolen. Alligevel finder partierne løsninger, hvis de danner regering efter valget.

Det sagde De Radikales partileder Margrethe Vestager til Ritzau, før hun torsdag fra Christiansborg indledte sin "grønne tour" i en Toyota Prius hybridbil.

- Det, der sker for øjeblikket, er, at det bliver meget klart, at en ny regering kan finde løsninger sammen. Vi vil kunne lægge en linje, som gør, at vi vil kunne få en bæredygtig fremtid. Dét er det vigtige, ikke at nogen giver sig, sagde Margrethe Vestager.

Før folketingsvalget skal vælgerne vide, hvilket standpunkt de får med, mente hun.

- Man skal også vide, at de mennesker, der bliver valgt, kan finde løsninger med hinanden, sagde partilederen.

Hun forventede, at Socialdemokraterne går til valg på deres politik med nationale test og elevplaner, ligesom De Radikale kæmper imod 24-års-reglen og tilknytningskravet.

- Vi står også fast på vores politik om 24-års-reglen og tilknytningskravet, sagde Margrethe Vestager.

Onsdag forklarede Helle Thorning-Schmidt, at Socialdemokraterne ikke opgiver nationale test og elevplaner, skønt partiet har opsagt folkeskoleforliget med regeringen.

- Vores enkle budskab er, at vi står stadig fast på, at vi skal have test og elevplaner i folkeskolen, men vi vil selvfølgelig også gerne have bredde i folkeskolen. Derfor inviterer vi De Radikale, Ny Alliance og SF, hvis de vil, til at være med i folkeskoleforliget, sagde partiformanden.

Kravet skal ikke hindre, at Socialdemokraterne kan danne regering med De Radikale, understregede Helle Thorning-Schmidt.
/ritzau/

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu