Note
Læsetid: 1 min.

Arlapris til ung mælkeforsker

Indland
12. december 2007

Kalcium i mejeriprodukter virker slankende, antyder ny forskning fra Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet. Ph.d.-studerende Janne Lorenzen fra Institut for Human Ernæring står bag de opsigtsvækkende forskningsresultater. Den slags forskning kan man godt lide hos Arla Foods, så i torsdags modtog hun 'Arla Foods Young Scientist Award' for sit arbejde. "Folk har tidligere været tilbageholdende med at indtage mejeriprodukter, fordi de har været nervøse for fedtindholdet. Men forsøgene indikerer tydeligt, at det i hvert fald ikke er dårligt for vægten at drikke for eksempel mælk. Vi ved dog stadig ikke helt præcist, hvorfor det sker, så det er det næste, vi vil undersøge," siger Janne Kunchel Lorenzen, der med prisen får 10.000 euro (75.000 kr.). Arla Foods Young Scientist Award er en nystiftet pris, og Janne Kunckel Lorenzen er den første, der modtager den. Forskningschef i Arla Foods, Henrik Jørgen Andersen, som står bag den nye forskningspris, melder klart ud, hvad formålet med prisen er: "Med prisen vil vi vise, at vi understøtter forskning, der gavner hele mejerisektoren".

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her