Læsetid: 1 min.

Danskere sagsøger Fogh for grundlovsbrud

14. december 2007

En gruppe danske EU-modstandere og -tilhængere stævner i januar næste år statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) ved Østre Landsret for brud på grundlovens paragraf 20, fordi de mener, at danske myndigheder afgiver så meget suverænitet til EU, at traktaten skal til folkeafstemning. Det mener bl.a. professor, dr.jur. Ole Krarup, der har været EU-parlamentariker for Folkebevægelsen mod EU og med til at føre grundlovssagen om Maastricht-traktaten, hvor Højesteret i april 1998 frifandt daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen. Ole Krarup kalder det "en markant udhuling af folkestyret".

ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu