Læsetid: 1 min.

Gamle nyheder

Indland
11. december 2007

Der falder af og til et par flade...
Information 11. December 1957

De udtalelser, som kaptajn paa skoleskibet "Danmark", Knud Hansen, ifølge et UP-telegram dateret Washington har fremsat om sit syn paa korporlig afstraffelse om bord paa skoleskibet, har vakt opsigt herhjemme. Kaptajnen skal ifølge telegrammet have sagt, at han er tilhænger af korporlig afstraffelse, at der tildeles afklapsninger om bord, skønt det ikke er tilladt, og at resultatet har været bemærkelsesværdigt. Formanden for bestyrelsesraadet for skoleskibet, kommandørkaptajn Niels Juel-Brockdorff, kan ikke tro, at kaptajnen er refereret korrekt. "Det maa være en misforstaaelse," siger han til "Information". "Kaptajnen har strenge paalæg om ikke at benytte sig af korporlig afstraffelse for at opretholde disciplinen, og jeg kan ikke tænke mig, at han er saa uklog, at han gør det alligevel".

Kirke og presse forfærdet over Sydafrika
Information 11. December 1982

Sydafrikas kirkeledere og den engelsk- og afrikaans-sprogede presse reagerede i går med forfærdelse og skepsis på det sydafrikanske militære angreb ind i nabo-landet Lesotho. Myndighederne i Lesotho - et konge-dømme, som ligger helt omgivet af sydafrikansk terri-torium - har sagt, at 42 mennesker blev dræbt ved angrebet tidligt i forgårs. 12 var borgere i Lesotho, mens 30 var flygtninge og medlemmer af ANC, der er forbudt i Sydafrika.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her