Note
Læsetid: 1 min.

Gruppeeksamen oppe igen

Indland
21. december 2007

Landets skoleelever og studerende skal igen have mulighed for at blive eksamineret i grupper. Det mener en samlet opposition samt Ny Alliance. De mangler mindst én stemme for at have flertal, og den kan komme fra regeringen. Da det samme forslag blev stillet i foråret, stemte Birgitte Josefsen (V) nemlig for genindførelse af gruppeeksamen. Det er dog endnu usikkert, hvad hun stemmer denne gang. Hun vil tage stilling, når forslaget kommer til førstebehandling i januar, siger hun til Nordjyske Stiftstidende. SF's uddannelsesordfører, Pernille Vigsø Bagge, er skuffet. Fra den anden side af tinget har DF's uddannelsesordfører, Martin Henriksen, svært ved at tage regeringen alvorligt, hvis de ikke har styr på egne rækker i fremtidige vigtige afstemninger. Birgitte Josefsen siger til Nordjyske, at hun stadig prøver at få overbevist sine partifæller. Undervisningsminister Bertel Haarder (V) og videnskabsminister Helge Sander (V) har nedsat en arbejdsgruppe, som skal kigge på nye eksamensformer. I januar kommer udvalget med anbefalinger. Den endelige afstemning om gruppeeksamen ventes at finde sted i februar.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her