Nyhed
Læsetid: 2 min.

Indtjente 700.000 kr. til alfons på halvandet år

Fem-seks kunder pr. nat - før kommer du ikke hjem! Sådan var beskeden fra alfonsen til de unge tjekkiske kvinder, der skulle trække i Skelbækgade. Selv fik kvinderne kun en brøkdel af pengene
Indland
17. december 2007

Efter at have arbejdet som prostitueret næsten halvandet år forlod en ung tjekkisk kvinde i begyndelsen af 2006 en beskeden toværelseslejlighed på ydre Frederiksberg uden én øre på lommen.

Hun anslår selv, at hun på det halvandet år indtjente 700.000 kroner, som alle blev afleveret til hendes alfons. Det forklarede hun i Københavns Byret, da hun vidnede mod en 55-årig kroat, der var tiltalt for menneskehandel og rufferi. Kvinden havde fået anvist en fast 'rute' i kvarteret omkring Skelbækgade i København, og beskeden fra alfonsen var, at hun minimum skulle have fem-seks kunder hver nat. Før skulle hun ikke finde på at komme hjem.

Det var begrænset, hvad kvinden selv fik ud af det. Hendes familie i Tjekkiet fik sendt 6.000 kroner, lige som kroaten BT 'inviterede' hende og andre prostituerede på en uges ferie til Kroatien. Derudover blev kvinden forsynet med en mobiltelefon, mad og cigaretter. Når hun ikke trak i Skelbækgade, opholdt hun sig i mandens lejlighed på Frederiksberg, hvor der på skift også boede andre prostituerede.

Først da kvinden i maj 2006 blev kæreste med en af sine kunder, fik hun samlet tilstrækkeligt mod til at forlade lejligheden på Frederiksberg.

Adspurgt i retten, hvorfor det ikke var sket tidligere, var hendes svar, at det vidste hun ikke. For som hun tilføjede: "Hun vidste ikke, hvor hun skulle gå hen."

Lange arbejdsnætter

Står kvindens oplysninger til troende, svarer de 700.000 kr. til betalingen fra ca. 1.400 kunder, hvis prisen pr. kunde er 500 kr. Da kvinden har prostitueret sig i knap halvandet år, må hun i gennemsnit have haft knap 10 kunder om ugen. Alligevel kan det godt have taget mange timer. Meget tyder på, at der også kan være langt mellem alfonsens krav og kvindens faktiske indtjening. Under alle omstændigheder fortæller rettens afhøringer af fire unge tjekkiske kvinder, der har været i BT's garn i perioden fra efteråret 2004 og frem til januar 2007, om lange arbejdsnætter.

Kvinderne "fik at vide, at de skulle forlange 500 kr. pr. kunde (...) Vidnet fik at vide, at hun skulle tjene 4.000 kr. om dagen", siger den føromtalte unge kvinde i sin vidneforklaring.

En anden forklarer: "Hun havde fem-seks kunder hver dag. Hver kunde betalte 4-500 kr." Den tredje kvinde forklarer, at hun "gik hver dag på gaden fra kl. 12.00 til kl. 05.00. Hun skulle tjene 4.000 kr. pr. dag."

Men som den samme kvinde også siger:

"Man kunne tjene omkring 1.000 kr. om dagen, men det var dog muligt at lave omkring 2.500 kr. om dagen, hvis det skulle være."

Som de øvrige har denne kvinde kun trukket på gaden, men "afviklet forretningen et andet sted, enten i en bil, eller i en klub kaldet NonStop i Istedgade eller Blue Movie på Vesterbrogade."

MD, der udover at være håndlanger for alfonsen BT og også selv trak ind i mellem, har i retten afvist den unge tjekkiske kvindes påstand om en indtjening på 700.000 kr. "Det er ikke rigtigt. Man har typisk tre-fire kunder om dagen," forklarede hun.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her