Note
Læsetid: 1 min.

Kulturminister truer København

Indland
18. december 2007

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) er klar til at gribe håndfast ind, hvis Det Kongelige Teater ikke får grønt lys af kommunen til at bygge en parkeringskælder ved det nye skuespilhus på Kvæsthusbroen i København. Han truer med at gøre indsigelse og dermed i sidste instans bruge loven til at tvinge en p-kælder igennem - selv om politikerne i København siger nej til byggeriet: "Hvis et flertal i Københavns Borgerrepræsentation udfærdiger et forslag til en ny lokalplan, der ikke giver mulighed for et parkeringsanlæg på Kvæsthusbroen, vil jeg som kulturminister i henhold til planloven gøre indsigelse imod dette forslag," siger han. ritzau

Ministeren frygter blandt andet, at der vil opstå et parkeringskaos i området, hvis ikke der kommer et parkeringshus. Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation frygter til gengæld, at et nyt p-hus vil give mere trafik i området og er derfor i mod.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her