Nyhed
Læsetid: 2 min.

Kvalitetsreform uden ekstra lønpulje

Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) står fast på, at diskussionen om en ekstra lønpulje til offentligt ansatte ikke bliver en del af forhandlingerne om kvalitetsreformen
Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviser, at spørgsmålet om lønstigninger for de offentligt ansatte bliver en del af forhandlingerne om kvalitetsreformen.

Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviser, at spørgsmålet om lønstigninger for de offentligt ansatte bliver en del af forhandlingerne om kvalitetsreformen.

Tariq Mikkel Khan

Indland
6. december 2007

Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og SF kan godt glemme alt om at få en ekstra milliardlønpulje til offentligt ansatte med ind i forhandlingerne om kvalitetsreformen. Det slår finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) fast forud for forhandlingerne, der genoptages i dag.

"Lønspørgsmålet bliver ikke en del af forhandlingerne om kvalitetsreformen. Den handler om et sæt spilleregler for, hvordan den offentlige sektor kan fungere med klarere ansvar, større sikkerhed for at bruge pengene bedre, opkvalificering og rekruttering af medarbejdere," siger Lars Løkke Rasmussen.

Finansministeren understreger samtidig, at den økonomiske ramme for kvalitetsreformen ligger fast med 50 milliarder kroner til anlæg og 10 milliarder kroner til drift.

"Det er den ramme, der er plads til inden for det finanslovforslag, vi fremlagde i august, og også er det i det reviderede forslag til februar," siger Lars Løkke Rasmussen.

Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti kan samle flertal udenom regeringen for en ekstra lønpulje. Især Dansk Folkeparti, der har været regeringens tro støtteparti, står markant fast på kravet. Men det afvises blankt af finansministeren.

"Vi står temmelig fast på, at det er et overenskomstanliggende. Vi har en enestående dansk model til forhandling af løn- og ansættelsesvilkår, som vi bryster os af ude i verden. Den har vist sit værd, og det er temmelig utidigt ikke at respektere den," siger Lars Løkke Rasmussen.

'Så tager vi den derfra'

Finansministeren erkender, at Dansk Folkeparti sammen med Socialdemokraterne og SF har flertal for en lønpulje, men han håber, at fornuften indfinder sig.

"Man må håbe, at kendsgerningerne over tid rokker ved det. Jeg anerkender, at der er nogle, der taler lønpulje og anerkender også, at dem, der bruger den retorik, udgør et flertal. Men jeg kan også se, at det på mange måder ikke er noget sammentømret flertal. Der er meget forskellige doseringer af, hvad det er for beløb, hvilken målretning og på hvilke vilkår, de skal gives. Det er ikke sådan, at der står en meget færdig alternativ løsning på bordet," siger Lars Løkke Rasmussen.

På spørgsmålet om, hvad regeringen vil gøre, hvis den kommer i mindretal på lønpuljen, svarer Lars Løkke Rasmussen:

"Så må vi tage den derfra."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her