Læsetid: 1 min.

NA: Kvalitetsreform taler til laveste fællesnævner

Rene toiletter og enestue på hospitalerne er ikke svaret på fremtidens udfordringer, mener Ny Alliances Malou Aamund, der efterlyser politisk mod til ikke at lefle for befolkningen
Indland
11. december 2007

Regeringens stort anlagte kvalitetsreform udsættes nu for et særdeles hårdt angreb fra Ny Alliance.

Malou Aamund klandrer regeringens oplæg for at tale til laveste fællesnævner og til grådigheden i den enkelte dansker:

"Det er svært at blive uenige om, at der skal være renere toiletter på skolerne, men hvis man prøver at hæve sig lidt over det og vise en smule ansvar, ved man godt, at det ikke er det største problem," siger hun og peger blandt andet på, at hvert femte tosproget barn forlader folkeskolen uden tilstrækkelige læsefærdigheder.

Og enestuer på hospitalerne er udmærket, men overskygger ifølge Aamund bestræbelserne på at helbrede og forebygge.

"Kvalitetsreformen er uambitiøs og udgangspunktet er forkert. Mange af forslagene taler til grådigheden i den enkelte borger, der siger 'jeg vil bare have mere velfærd, enestue og renere toiletter'. Som politiker må man vise et ansvar og træffe de nødvendige valg i stedet for bare at lefle for befolkningen," siger hun.

Men Venstres politiske ordfører afviser og peger på, at mange af de 180 forslag udspringer af samtaler med folk i den offentlige sektor.

"Det er en stor styrke, for det er vanskeligt at sidde på Christiansborg og løse hverdagens problemer," siger Inger Støjberg, som hæfter sig ved, at Naser Khader har udtalt sig positivt om udsigterne til, at partiet går med i aftalen. Hun understreger samtidig, at regeringsgrundlaget lægger stor vægt på integrationen og på at sikre børn lige muligheder.

For politisk ordfører Henrik Sass Larsen (S) er kritikken fra Aamund uforståelig.

"Men det kan skyldes, at Ny Alliance ønsker skattelettelser og et øget privatforbrug, ting, vi er ideologiske modstandere af. Fællesskabet skal være så stærkt, at ingen fravælger det," siger han og påpeger, at S kræver såvel akut kræftbehandling som lektiehjælp.

"Det er falske modsætninger, hun opstiller," siger Henrik Sass Larsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her