Note
Læsetid: 1 min.

Nanoforsker modtager pris

Indland
12. december 2007

Det er blevet muligt at spore ned til 0,5 nanogram sprængstof, og det er meget meget lidt (0,0000000005 gram, red.), hvilket kan være ganske praktisk i disse terrortider, men hvad skal man spore sprængstoffet med? Professor Anja Boisen har nu modtaget en pris for sin forskning i såkaldte nano-sensorer, der blandt andet kan identificere sprængstoffer som DNT, TNT og RDX i meget små mængder. Anja Boisen er leder af sektionen Nanosystems Engineering ved Institut for Mikro- og Nanoteknologi ved Danmarks Tekniske Universitet og har fået prisen på 250.000 kroner af direktør Ib Henriksens Fond, der hvert år uddeler prisen til 'forskning til gavn for det danske samfund'. Nanopartikler er lige så mange gange mindre end en fodbold, som en fodbold er mindre end jorden. Professor Anja Boisens nano-sensorer kan også bruges til at spore bakterier i maden eller kontrollere nanopartikelforureningen på arbejdspladser.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her