Læsetid: 2 min.

RUC'ere: Fyringer er en panikløsning

Der skal fyres folk på RUC, fordi universitetet for femte år i træk har underskud. Studerende og ansatte kalder beslutningen en panikløsning, som risikerer at føre til endnu dårligere arbejdsmiljø
13. december 2007

Hovedkulds og brutalt. Det er, hvad en gruppe af RUC-medarbejdere kalder rektor Poul Holm og direktør Peter Lautitzens plan om at fyre mellem 20 og 30 personer i det nye år.

I et åbent brev kritiserer medarbejdergruppen ledelsens forslag og appellerer til bestyrelsen om ikke at godkende spareplanen.

"Bestyrelsen må sørge for, at det ikke er medarbejderne, der kommer til at betale regningen for en fejlslagen administration i form af fyringer," hedder det i skrivelsen, som kommer efter tirsdagens udmelding om fyringer.

Hovedårsagen til besparelserne er, at der igen i år er underskud på regnskabet, og at bestyrelsen vil have en buffer på 15 millioner til 'uforudsete udgifter' i 2008.

En af de fire navngivne initiativtagere til medarbejderprotesten, Birger Steen Nielsen, mener desuden, at rektorens og direktørens fyringsrunde virker uigennemtænkt:

"Det virker meget hovedløst. Fyringerne er ikke koblet sammen med en strategi for, hvordan man kan langtidssikre RUC's økonomi. Det virker bare som en hurtig måde at finde nogle penge på," siger han.

$SUBT_ON$Panik

Formand for Studenterrådet på RUC, Andreas Kvist Bacher, er enig i, at ledelsens beslutning virker som en panikløsning:

"Det virker som en panikbeslutning, fordi den kommer før næste års budget er præsenteret og vedtaget i bestyrelsen. Jeg håber, direktionen har tænkt sig godt om, men jeg kan være bange for, at det er en hovedløs nedskæring og ikke en nøje gennemtænkt beslutning," siger Andreas Kvist Bacher.

Han mener, at RUC risikerer at stå med de samme økonomiske problemer næste år, hvis ikke ledelsen tænker sig godt om.

Gruppen af medarbejdere frygter, at fyringsrunden vil være endnu et stød til det i forvejen belastede arbejdsmiljø på RUC. For eksempel skal alle medarbejdere mellem 60 og 65 år mellem den 2. og den 4. januar meddele, om vil have en fratrædelsesordning.

"Det kan de så gå og tænke over i julen. Det er en meget kortfristet og brutal plan, og det er virkelig noget, der vil gøre medarbejdernes tillid til ledelsen mindre - og den er jo ifølge undersøgelsen af arbejdsmiljøet i forvejen ret lav," siger Birger Steen Nielsen og henviser til en ny undersøgelse af arbejdsmiljøet på RUC, som blandt andet viste, at der var store problemer med forholdet mellem de ansatte og ledelsen.

Universitetsdirektør Peter Lauritzen erklærer sig uenig, da Information præsenterer ham for kritikken fra de fire medarbejdere:

"Jeg er fundamentalt uenig i den her kritik. Det her er ikke en hovedkulds fyringsrunde - og det er jo netop et forsøg på at lave en fremadrettet løsning på RUC's økonomiske problemer," siger Peter Lauritzen, der understreger, at han kun har læst brevet i overskriftsform. Han har dog forståelse for, at mange på universitetet er utrygge ved deres fremtid:

"Jeg kan godt forstå, at nogle føler, at det er presset, men det er efter meget grundige overvejelser, at vi har valgt at melde det ud nu inden jul - altså så snart vi vidste noget konkret," siger han og tilføjer:

"Men at det her skulle være en særlig brutal måde, kan jeg ikke se. Det er jo aldrig behageligt, når der skal fyres folk."

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu