Læsetid: 1 min.

Stadig uklarhed om IC4-tog

5. december 2007

DSB kan stadig ikke sige noget om, hvornår de omstridte IC4-tog bliver sat på skinner i landsdelstrafikken. Godt nok meddelte DSB i går, at virksomheden forventer, at den italienske fabrikant Ansaldobreda søger om typegodkendelse til 14 af de 83 bestilte togsæt kort inde i det nye år. Men DSB kan ikke sige præcist, hvornår ansøgningen kommer, hvor lang tid det tager Trafikstyrelsen at behandle den, og hvor lang tid der efterfølgende går, før en togtur mellem Århus og København kan opleves fra et IC4-tog. Togordren på fem milliarder kroner har udviklet sig til en større skandale for DSB, da de første togsæt skulle være sat i drift i 2003 og alle 83 skulle have været på skinner i 2006.

ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu