Nyhed
Læsetid: 1 min.

Universiteterne har kun ét skud i bøssen

Akkrediteringsrådet har netop godkendt 14 nye uddannelser
Indland
21. december 2007

Hvilke nye uddannelser har Danmark brug for? Det har det nye Akkrediteringsråd nu fundet ud af. Universiteterne har sendt 20 ansøgninger om nye uddannelser, hvoraf 14 er blevet godkendt.

Rektor på Syddansk Universitet ærgrer sig over, at ønsket om en ny bachelor i sundhedsledelse har fået afslag.

"Vi mener, der er behov for personer i sundhedssektoren, der har forstand på ledelse og sundhed. Det mener vi, der er adskillige sager, der har demonstreret," siger rektor på Syddansk Universitet, Jens Oddershede.

Direktør i Akkrediteringsrådet, Jette Frederiksen, understreger, at det er universiteternes opgave at dokumentere, at uddannelserne efterspørges på arbejdsmarkedet.

"Sundhedsledelse er et emne, som er relevant, men Syddansk Universitet har ansøgt om en bachelor, og det giver ikke mulighed for videreuddannelse med det uddannelsesudbud, vi har i dag. Det er relativt begrænset, hvad de studerende kan foretage sig med en bachelor, og universitetet har ikke i tilstrækkelig grad sandsynliggjort, at der findes job til de studerende bagefter," siger Jette Frederiksen.

Men det har Jens Oddershede tænkt på:

"Vi har planer om at lave en overbygningsuddannelse, men den har vi bare ikke søgt om i første omgang. Vi vil gøre os mere umage med at forklare os næste gang."

Hvis alle oplysninger ikke fremgår af ansøgningen, kan universiteterne ikke længere tale sig til rette med beslutningstagerne, som de kunne i den gamle ordning. Og det er en af de vigtige ændringer i det nye råd, ifølge formand for Akkrediteringsrådet, Søren Barlebo:

"I gamle dage kunne man snakke frem og tilbage med Videnskabsministeriet, og så kunne man komme til en fælles forståelse. Men i dag har man kun ét skud i bøssen. Medarbejderne kigger kun på ansøgningerne, ikke hvad der bliver sagt, hvad de har hørt, eller de fordomme de måtte have, og det giver en mere neutral og objektiv sagsbehandling," siger Søren Barlebo, der oplyser, at man altid kan søge Akkrediteringsrådet igen senere.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her