Læsetid: 1 min.

Birgitte Josefsen tungen på vægtskålen

Et flertal uden om regeringen kan genindføre gruppeeksamen, men tungen på vægtskålen, Birgitte Josefsen (V) vakler. I 2006 stemte hun for oppositionens forslag, men i dag er hun ikke længere sikker
Indland
18. januar 2008

Regeringen havde et sikkert flertal bag sig, da Birgitte Josefsen i maj 2006 stemte for oppositionens forslag om at genindføre gruppeeksamen, og derfor betød hendes stemme ikke noget, men det kommer den til i dag. Efter at Ny Alliance nu støtter forslaget, kan Birgitte Josefsens stemme bringe gruppeeksamen tilbage i det danske uddannelsessystem, efter at regeringen forbød eksamensformen i 2006.

I december sidste år og igen i tirsdags sagde Birgitte Josefsen til Nordjyske Stiftstidende, at hun i dag fredag, ville afgøre, om hun igen stemmer for forslaget, fordi det kommer i førstebehandling i folketinget. Men det vil hun ikke længere garantere.

"Vi har en drøftelse på venstres gruppemøde fredag formiddag (i dag, red.) om eksamensformer. Det er vigtigt for mig at høre, hvilke planer ministeren har om nye eksamensformer.

- Men du har før sagt, at du ville tage stilling til forslaget i dag?

"Nu tager vi en drøftelse i gruppen og jeg ved jo ikke, hvordan den drøftelse munder ud," siger Birgitte Josefsen, der ifølge Nordjyske Stiftstidende ikke er tilfreds med dele af forslaget. For eksempel ønsker hun, at studerende skal kunne vælge gruppeeksamen fra, hvis de ikke ønsker den. Det kan forslagsstiller Christine Antorini (S) dog ikke forstå, da forslaget ikke har ændret ordlyd, siden Birgitte Josefsen stemte for forslaget i maj 2006.

"Vi vil selvfølgelig altid gerne forhandle, men jeg ved ikke hvilke ændringer hun tænker på, for sidste gang det var til afstemning, stemte hun for, og vi har ikke ændret det," siger Christine Antorini.

Oppositionen med Det Radikale Venstre, Ny Alliance, SF og Enhedslisten er samlet set parat til at forhandle forslaget igennem med Birgitte Josefsen, så forslaget kan opnå flertal.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her