Læsetid: 2 min.

EU-Kommissionen kritiseres i sag om aktindsigt

EU-Kommissionen har begået 'fejl og forsømmelser', fastslår EU's ombudsmand i en sag om aktindsigt i EU's landbrugsstøtte, Information har rejst. Men Kommissionen skal ikke udlevere de ønskede oplysninger
2. januar 2008

BRUXELLES - Millioner af kroner i årlig støtte fra Europas skatteborgere til tyske adelige. Millioner af kroner i støtte til den katolske kirke med venlig hilsen fra alle Europas skatteborgere. Direkte støtte fra EU's skatteborgere til de politikere, der træffer beslutningerne om selvsamme støtte.

Der ligger masser af væsentlige, journalistiske historier gemt i EU's landbrugsstøtte. Men de kommer først rigtig frem, når man kan sætte navn på de enkelte modtagere. Derfor har et netværk af journalister i Europa gennem de senere år forsøgt at finde frem til, hvem der får de omkring 370 milliarder kroner hvert år.

Lettest ville det selvfølgelig være, hvis vi kunne få alle oplysningerne direkte fra EU-Kommissionen, der samler dem for alle lande. Men selv om der findes en ret til aktindsigt for EU's borgere, afslog Kommissionen at give Informations korrespondent i Bruxelles aktindsigt tilbage i september 2004. Nu har EU's ombudsmand set på afslaget - og han giver en næse til Kommissionen. "Kritisk bemærkning" hedder det i EU-sprog.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu