Nyhed
Læsetid: 3 min.

'Europas efterretningstjenester skal holdes i kort snor'

Alle europæiske lande skal sørge for, at menneskerettighederne bliver overholdt - også over for mennesker, der bliver fløjet gennem landets luftrum. Det fastslår Europarådet, der anbefaler landene, at nationale såvel som udenlandske efterretningstjenester holdes i snor
Hverken Grønland eller Danmark har nogen mulighed for at kontrollere trafikken ind og ud af Thule-basen. Det kan kun amerikanerne. Dermed er det umuligt at finde ud af, om de hemmelige CIA-fangetransporter mellemlander her.

Hverken Grønland eller Danmark har nogen mulighed for at kontrollere trafikken ind og ud af Thule-basen. Det kan kun amerikanerne. Dermed er det umuligt at finde ud af, om de hemmelige CIA-fangetransporter mellemlander her.

Niels Reiter

Indland
1. februar 2008

BRUXELLES - Hold snor i efterretningstjenesterne - egne såvel som udenlandske. Og hold snor i de europæiske regeringer, så de overholder menneskerettighederne. Det var beskeden fra Europarådet sidste sommer - efter flere års udredningsarbejde.

Schweizeren Dick Marty fra det liberale parti udarbejdede to rapporter i 2006 og 2007, og her slipper hverken regeringer eller NATO godt fra undersøgelserne - selv om kritikerne til det sidste efterlyste det endegyldige bevis.

"I de fleste tilfælde skete gerningerne med de nødvendige tilladelser, beskyttelser eller aktiv hjælp fra regeringsenheder. Vi tror, at rammen for denne støtte blev udviklet omkring NATO-tilladelser, som blev besluttet den 4. oktober 2001, hvoraf nogle er offentlige, mens andre er forblevet hemmelige.

"Flere samstemmende kilder oplyser, at disse tilladelser blev brugt som grundlag for bilaterale aftaler som - selvfølgelig - også stadig er hemmelige," hedder det i Dick Martys udredning fra juni sidste år.

Afskyeligt

Sandsynligheden for, at i hvert fald nogle europæiske regeringer må have vidst noget, kom også frem under det udredningsarbejde, et særligt udvalg i EU-Parlamentet gennemførte.

Fra Danmark sad den dengang konservative Gitte Seeberg og Dansk Folkepartis Mogens Camre i udvalget. I løbet af arbejdet blev et dokument fra det østrigske EU-formandskab i 2006 lækket.

Det var et referat fra et møde med amerikanerne. Det østrigske formandskab støttet af EU-Rådets sekretariat "fremhævede betydningen af at udvikle fælles budskaber med USA, som kunne bruges til at forsikre offentligheden" hedder det i referatet fra 3. maj 2006, som Information har set. Af samme referat fremgår det, at Østrig foreslog at udvikle fælles europæisk-amerikanske rammer for fangeflyvningerne.

"Jeg synes, det er afskyeligt, at de overhovedet talte om det," sagde dengang en af de ansvarlige politikere i EU-Parlamentet, Kathalijne Buitenweg fra Holland. Den østrigske regering benægtede ikke mødet, men sagde, at referatet var uofficielt, og at den ikke ville bryde menneskerettighederne.

Hverken Europarådet eller EU-Parlamentet formåede dog at komme med endegyldige beviser. Men eksempelvis Europarådet placerede et klart ansvar hos regeringerne i de lande, der har underskrevet den Europæiske Menneskeretskonvention- og det er efterhånden 47 lande fra Portugal i vest til Rusland i øst og fra Danmark inklusive Grønland i nord til Tyrkiet i syd.

Menneskerettigheder

"Hvert af Europarådets medlemmer skal sikre, at alle personer i deres domsmyndighed sikres de internationalt vedtagne grundlæggende rettigheder, også i sager, når personer er ombord på et fly som er på transit gennem et lands luftrum," hedder det i Europarådets rapport fra juni 2006. Og i den seneste resolution fra juni 2007 tilføjer forsamlingen, at den er bekymret over, at de europæiske lande ikke er godt nok rustet til at overvåge efterretningstjenesterne på deres territorier.

I flere europæiske lande kører der retssager, hvor forsvindinger eller CIA-landinger bliver undersøgt af anklagemyndigheden, meget prominente sager kører i Tyskland, Italien og Spanien, flere af landene har krævet CIA-agenter udleveret til retsforfølgelse. I Italien forsøger regeringen lige for tiden at standse retssagen - den er stillet i bero indtil en højesteretsafgørelse i marts.

Andre steder - eksempelvis i Tyskland - er der aktive og grundige parlamentariske undersøgelser, i Tyskland ventes den næste rapport fra det særlige undersøgelsesudvalg i slutningen af marts.

Det har ikke været muligt at finde ud af, om NATO eller medlemslandene har fulgt Europarådets opfordring til at være mere åbne og på denne måde støtte opklaringen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeg går ud fra, at udenrigsordfører Søren Pind (V) fik interviewet torsdag aften i TV-Avisen optaget til forevisning på stort lærred så det kan blive forevist ledsaget af anerkendende latter sine amerikanske venner og allierede - højdepunkterne af komik var, da han to gange fastslog, at Europarådets rapport jo IKKE NÆVNER DANMARK MED ET ORD, og da han pointerede, som det hedder nu, at selv intervieweren fra DR jo måtte indrømme, at USA er vore allierede (som du selv sagde ...). Komikken er lige stor, hvad enten man er ansat i CIA, den danske regering eller blot har sans for spin og Münchhausen-agtig fordrejning af sandheden

CIA flyver nogle formodede terrorist idioter rundt i verdenen i små anonyme fly – Resultat: der rumles og reageres i forskellige regeringskontorerne europa. Pressen lugter blod og kavling pris.

Men i Danmark.

SKAT kopierer virksomheders harddiske inkl. en masse SKAT uvedkommende private dokumenter
Borgerne overvåges snart sagt på alle gader og stræder.
Banker og advokater skal til at være stikkere overfor SKAT i kunde/klientforhold.
Strafferammer sættes op i næsten alle forhold omfattet af retsplejeloven.
Al vores mail og telefon logges.
Og så videre…………..forsæt selv!

Vores samfund er ved at udvikle sig til det gamle DDR, hvor staten bliver bestemmende i næsten alle livets forhold og hvor vi skal til at frygte DK-Stasi agenter i alle snuskede hjørner.

Som den tidligere PET chef Hans Jørgen Bonnicsen har udtalt: ” man skal stoppe med at give sit barnebarn et kys eller kram på offentlige steder, man ved jo ikke, hvad det kunne blive brugt til”

Det er svært at forstå, hvorfor den danske presse beskæftiger sig med, hvordan nogle formodede terrorist idioter behandles af CIA, men overhovedet ikke beskæftiger sig med det meget synlige overgreb mod danske befolkning, der sker snart sagt hver eneste dag. Skærpet lovgivning, krænkelse af tavshedspligter, overvågning og indskrænkning i den personlige frihed. –

Vores borger- menneskerettigheder er under pres! SKRIV OM DET kære presse, det er vigtigere - end disse idioter i anonyme fly.

Helt enig - men danskerne, som intet ved eller kan huske om DDR - elsker overvågningen og krævere mere af mere af den - det viser "alle undersøgelser". Danskerne = gennemsnitsvælgeren, -forbrugeren.

Hvis blot ét barn kan reddes fra en børnelokker én gang, er det mio. mia. af overvågningstimer værd, inkl. et par beklagelige fejltagelser, er logikken vist.

Kære Peter Holst,

Jeg vil ikke kommentere indholdet i dit indlæg, for jeg må indrømme, som du pointerer, at der ikke er rettet fokus på området i medierne og hertil er det personligt første gang at jeg læser, at danske tilstande er komparable med DDR; det er bestemt en historisk analogi, jeg må sætte mig ind i - ikke mindst for at finde ud af, om den er fejlsluttet.
Som Gramscki sagde: "intelligensens pessimisme, viljens optimisme."

Jeg har ikke læst meget i medierne om Congo, hvor kvinderne slagtes af mændende, i en krig som allerede har slået 5 milioner ihjel i det sidste årti, en konflikt som pr. definition er den dødeligste siden anden verdenskrig , mens vi hører om Kenya på daglig basis.

Og min pointe er, at sådan kan vi fortsætte til imorgen om verdens- og indenrigsaffæren, fordi medierne ikke afspejler befolkningen. Og i et samfund, hvor ytringsfriheden virtuelt ingen grænser har, er der vist ikke noget som forhindrer dig i at organiserer medmennesker, om ikke andet den associerede akademia, så at i kan få historien ud!

Din kynicisme omkring hvad DU kan gøre er så stor, at du tænker fuck de der terrorist-idioter, og lad os SÅ se noget om Danmark og DDR i medierne.

Hvis du er seriøs, så trasher du ikke andre komplet urelaterede emner, fordi din egen er undetrykt - det er ulogisk og fremmer ikke forståelsen for din (vores) sag; bevidstheden bør ikke have grænser - og det skal moral heller ikke! Jeg ser intet i ovenstående artikel som fremprovokerer dit indlæg.

Det er en god artikel, jeg håber Information er med til at lægge pres på politikerne, der lader hånt om sandheden og anstændigheden og de værdier, som man vil beskytte ved at føre krig mod religiøse fundamentalistiske selvmordsudklækkere.
Det er ikke indlysende, at man ville komme længere ved at lave reklamefremstød for tolerance og kærlighed, men det er den eneste vej frem.
At gribe fat i fly-ruter og mellemlandinger er en god måde at komme igang.

I denne artikel fortæller den tidligere italienske Præsident Francesco Cossiga, at nogle grupper under sikkerhedstjenester udfører såkaldte "false falg" operationer.

http://www.americanfreepress.net/html/9-11_solved118.html

Cossiga har således 24. december 07 i avisen Corriere della Sera udtalt, at det er almindelig kendt blandt internationale sikkerhedstjenester, at CIA og Mossad udførte 9.11 angrebet for at beskylde handlingen på arabiske lande.

Præsident Cossiga afslørede Operation Gladio under NATO regi.
I marts 2001 vidnede Gladio agent Vincenzo Vinciguerra: “You had to attack civilians, the people, women, children, innocent people, unknown people far removed from any political game. The reason was quite simple: to force … the public to turn to the state to ask for greater security.”

Ved 9.11 angrebet dræbtes over 2 tusind medmennesker. Og disse mennesker er dræbt af andre mennesker, som helt åbenlyst ikke er i stand til at føle den mindste empati med et medmenneske. De er koldhjertede dræbere med ingen følelse for næsten. Det er fuldstændig ligegyldigt om det er bin Laden folk, alQuida folk, CIA folk eller Mossad folk, fordi et fællestræk vil være, at disse ugerningsmænd er dybt kriminelle........

Som et statssamfund, der bygger på lov og retfærd og menneskeret, skal vi selvfølgelig ikke tillade dulgte, hemmelige flyvninger, kidnapninger eller tortur af fanger. Vi skal tværtimod vise menneskelig adfærd og stå op for alt det vi tror på er den anstændige vej for medmennesker....også overfor de som er skyldige i kriminelle gerninger.

Der er meget, som skal frem i lyset.....og alt vil komme frem i lyset.
Sådan er tiderne nu og i høj grad fremover.

Blot et lille eksempel: www.zeitgeistmovie.com