Læsetid: 3 min.

Er grønne universiteter pop eller alvor?

Den grønne universitetsbølge er nået til Københavns Universitet, der udarbejder CO2-regnskab, men det er noget pop, siger rektor på Aarhus Universitet, der hellere vil bruge pengene på isolering
30. januar 2008

Op til klimatopmødet i København i 2009 har Københavns Universitet (KU) lanceret en klima-strategi, hvor universitetet skal spare 20 procent på energien inden 2017 målt i forhold til 1990-niveau. Strategien er inspireret af Yale University i USA, der har sat sig det mål at reducere CO2-forbruget med 43 procent inden 2020.

Det er ifølge pro-rektor på KU, Lykke Friis, universitetets pligt at statuere et godt eksempel, "men det er også en god forretning, at tænke på energiforbruget. Indtil videre har vi kun talt i overskrifter", siger Lykke Friis, der har nedsat et klimapanel på 20 forskere, der skal finde ud af, hvordan bæredygtighed kan tænkes bredt ind i forskning, undervisning og formidling.

"Alle fakulteter er i øjeblikket i gang med at se på, hvordan de kan deltage i klimaindsatsen. Det er vigtigt, at man har nogle helt konkrete initiativer at samles om. Vi vil for eksempel opføre et nul-energihus. Studerende og forskere skal så over en tre-årig periode teste, om det rent faktisk er et nul-energihus," siger Lykke Friis, der på nuværende tidspunkt har svært ved at være konkret, men hun mener, at grønne universiteter med CO2-regnskaber er et område i vækst.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

En forsker på Aalborg Universitet lavede en undersøgelse af forskernes bidrag til CO2 udledningen via deres mangfoldige rejser. Hans forskning blev nedtysset, for "det skulle jo nødigt problematiseres".

Så mon KU har dette aspekt med i deres co2 regnskab. Flyrejser er noget af det mest co2 belastende.