Læsetid: 1 min.

Hurtigerebehandlingi vente

19. januar 2008

Patienter med nogle af de alvorligste kræftformer kan om kort tid se frem til at blive undersøgt og behandlet uden unødvendig ventetid. Det står klart, efter at Sundhedsstyrelsens Task Force i går vedtog såkaldte pakkeforløb for de fire store kræftformer. Pakkerne indeholder en detaljeret tidsplan for den enkelte patients vej fra egen læge til under-søgelse på hospitalet og til sidst behandling. De fireførste pakker skal sikre hurtig behandling til patienter med hoved- og halskræft, lungekræft, tarmkræft og brystkræft fra 1. april. Men det overordnede mål er at sikre akut behandling for alle væsentlige kræftformer i løbet af 2008. I går blev regeringen og regionerne samtidig enige om at investere 850 millioner kroner i år i skannere og andet apparatur for at sikre, at ambitionerne indfries.

ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu