Læsetid: 1 min.

Khader kræver ændringer i asylaftale

Naser Khader slår fast, at Ny Alliance ikke kan tilslutte sig den aftale om asyl, som regeringen og DF har indgået. NA siger kun ja til nye forhandlinger
Naser Khader slår fast, at Ny Alliance ikke kan tilslutte sig den aftale om asyl, som regeringen og DF har indgået. NA siger kun ja til nye forhandlinger
Indland
23. januar 2008

Ny Alliance tilslutter sig ikke regeringens asylaftale med Dansk Folkeparti, men har kun sagt ja til at indgå i forhandlinger om en ny aftale.

- Hvis aftalen ikke bliver ændret, kan vi ikke bakke den op. Vi vil have indrømmelser. Vi har i dag sagt ja til en vedtagelse, der giver os mulighed for at påvirke aftalen. Vi har ikke sagt ja til aftalen, siger Naser Khader.

Khader kom under voldsom beskydning fra SF, Radikale og Socialdemokraterne under onsdagens debat i Folketinget. Partierne ville have en forklaring på, hvorfor Ny Alliance pludselig sprang fra en aftale om at støtte et forslag fra løsgængeren Pia Christmas-Møller, der kunne bringe regeringen og Dansk Folkeparti i mindretal.

- Hvad har Ny Alliances pris været, spurgte SF's integrationsordfører, Astrid Krag Kristensen, og hendes socialdemokratiske kollega Henrik Dam Kristensen undrede sig også over, hvordan Khader kunne tro, at det forestående forhandlingsforløb kan give resultater.

- Hvor i den vedtagelse, som regeringen har fremlagt, er der noget, der bare ligner forhåbning om, at det, der var essensen i Khaders flotte tale, kan blive til virkelighed, sagde Henrik Dam Kristensen.
Khaders tale ser også ud til at blive svær at forene med Dansk Folkeparti, der ikke ønsker at ændre i den nuværende aftale.

- Det nuværende mantra om at placere asylansøgere på centre og gøre dem til passive modtagere af ydelser er ikke human borgerlig politik. Vores politik er klar, vi vil gerne have lukket alle asylcentre på nær et. Vi vil gerne have, at flygtningene kommer ud at arbejde og bo blandt os andre. De afviste asylansøgere, der ikke kan vende hjem, bør have en midlertidig opholdstilladelse, så de kan få et normalt liv og arbejde, mens de venter på at komme hjem, siger Naser Khader.

Dermed kan det se ud til, at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) måske blot har udskudt pinen med at finde et flertal bag asylpolitikken.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hvis afviste asylansøgere ikke kan sendes hjem, er man nød til at give dem og deres børn asyl iden man driver dem ud på randen af selvmord og psykisk sygdom. Hvor svært kan det egentlig være?

Per Thomsen

Så kom det igen - de følelsesladede ord "...randen af selvmord og psykisk sygdom."

Det havde været på sin plads, hvis de afviste asylansøgere rejste hjem og genopbyggede landet, eller kæmpede for anden politiske retning end den der hersker i mellemøstlige lande. Det er beskæmmende at Syrien og Jordan kan returnere irakiske flygtninge til Irak, hvor man i Europa drukner i bureaukrati, lobbyisme og humanisme.

Jeg har intet tilovers for begrebet "flygtninge", idet jeg personlig har kendskab til somaliere og iranere der rejser på ferie i hjemlandet.

Man kan også sælge dem som slaver.

Naser må helt klart være til hård dominans, dog som den undertrykte. Man kunne sagtens undre sig over hvorfor NA for nyligt valgte at erklære sig borgerlige, især set i lyset af at regeringen på intet tidspunkt har været i nærheden af at give manden eller hans parti, den mindste form for indflydelse på nogen som helst områder. Oppositionen har til gengæld lovet dem indflydelse i rigelig grad, og dersom alle NA's politiske visioner ligger til venstre, på nær en enkelt (skatten), ja så undres man over hvorfor de har valgt borgerlig side? Måske fordi at Asger har sagt at det skal de?
Nå men VK er gift med DF, og her er det DF som er den dominante partner. Og hvis VK så meget som tænker på at indlede samtaler med andre, så er DF der, som en jaloux og forsmået ægtefælle med trusler om skilsmisse og andre elendigheder. Så Naser, jeg tror du skal passe på med at danse med Anders, for jeg tror han ender med at såre dine følelser, for han ender alligevel altid i armene på Pia til slut.

Det er nu ærgerligt, når nu vi endelig har et flertal, udenom regeringen, og når vi nu for første gang i over 6 år har mulighed for at indgå en aftale hvis flertal ikke inkluderer VK og DF. Det er også ærgerligt fordi at sagen i alt sin tydelighed viser hvor arrogante de tre partier i virkeligheden er når de ikke får deres vilje. Trusler om valg, små-racistiske udtalelser om de grønlandske folketingsmedlemmer osv. osv. Sådan som det altid er når DF ikke får lov at bestemme det hele. Men allermest er det ærgerligt fordi at sagen i bund og grund handler om virkelige mennesker, heriblandt børn.

Det er da befriende at der endelig sker noget i dansk politik og at AFR og Dansk Folkeparti bliver udfordret.

Hvad sker der i K er de bare passive tilskuere der siger ja og ammen til hvad Pia og Anders finder paa?

Det mest interessante bliver at se hvad der sker naar forhandlingerne mellem DF og NA bryder sammen...