Note
Læsetid: 1 min.

Laveste ledighed i 33 år

Indland
1. februar 2008

Efter flere år med fald i antallet af arbejdsløse ligger niveauet nu på sit laveste siden 1974, oplyser Danmarks Statistik. Sidste år faldt antallet af arbejdsløse på fuldtid til 3,4 procent svarende til 94.000 fuldtidsledige. I 2007 var 413.200 personer i længere eller kortere tid ledige mod 485.300 året før. Det er lig med et fald på 14,9 procent. Ser man på, hvor lang tid den enkelte har gået ledig, er der sket et fald fra 26 til 23 procent, oplyser Danmarks Statistik. Men der er stor forskel på, hvor de ledige bor i landet. De højeste ledighedsprocenter finder man på Læsø, på Bornholm og i Ishøj, hvor antallet af ledige ligger på 8,9, 6,2 og 5,9 procent.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Her er det naturligvis Ritzau, der kan lastes. Men så alligevel, hvorfor skal en myte kolporteres her?

Læs hvorfor arbejdsløsheden ikke nødvendigvis er faldet:

http://logisksnit.blogspot.com/2008/06/mere-ros-tak-for-vi-har-afskaffet...

georg christensen

Den laveste ledighed i 33 år , det lyder da rigtigt godt. Jeg forstår bare ikke at vores politikere så stadig stor for åben skærm og skråler: Find dig da "for fanden, et arbejde mand og kvinde"?. Vi mangler skatte indtægter, fordi arbejdet vi er i stand til at tilbyde , er så lavtlønnet at det ikke rigtigt skæpper i "skatte kassen" længere, en kasse, som efterhånden er så hullet, at de som kender fidusen ikke betaler skat, eller endog uberettiget med den rigtige formulering selvfølgelig bare dræner denne kasse.

Hvad skyldes så mon hele denne missære andre som os selv "vælgerne", vi lytter og tror desværre alt for meget på vores tom hovede politikeres "værdiløse ord".

Hvad kan vi gøre?. Reducere deres bruttoløn, deres netto skattebetaling finder de selv ud af at få sat på det samme niveau som nu, så det behøver vi ikke bekymre os om. Samtidig bør vi forlange mere åbenhed om alle deres indtægtsmuligheder bestyrelses poster og lobby indtægter. Bare til slut for endelig at få sat prikken over i,et. Hvad er deres bedrag til "skattekassen", fra både deres som private virksomhed. Det skal de ikke selv oplyse, det skal skattevæsenet, de er "vælgerens repræsentanter" og bør kunne gennemlyses.

NB: At det så nok vil ende med, at der ikke er så mange politikere tilbage, gør heller ikke noget, hellere få, som gider arbejde som de mange i hængekøjen.