Læsetid: 1 min.

Nobelprismodtager: Dansk grundforskning i alvorlige problemer

Forskningen domineres af modeluner i stedet for kvalitet, i det nuværende system, mener den dansk-amerikanske nobelprismodtager i fysik Ben R. Mottelson
4. januar 2008

Videnskabsminister Helge Sander inviterede en række stjerneforskere til nobelprisfrokost i august sidste år for at diskutere, hvordan man kan øge sandsynligheden for, at danske forskere opnår nobelprisen. Danske forskere har modtaget 13 nobelpriser, siden prisen blev oprettet i 1901, men den dansk-amerikanske fysiker Ben R. Mottelson, der modtog nobelprisen i fysik i 1975, mener ikke, at regeringens forskningspolitik øger sandsynligheden for flere danske nobelpriser, tværtimod.

"Der er et alvorligt problem med Danmarks grundforskning. I dag satser man på at uddele pengene gennem fonde, i stedet for at give universiteterne retten til at uddele pengene. Det er fordi, man har en tro på, at man administrativt og politisk kan udvælge den bedste forskning, og det er en stor fejl," siger Ben R. Mottelson, der er professor ved det Nordiske Institut for Teoretisk Fysik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu