Læsetid: 2 min.

Sikkerhedsbranchen efterlyser mere kontrol med overvågning

Datatilsynet har alt for ringe mulighed for at tjekke, at loven om overvågning bliver overholdt, lyder kritikken fra producenterne af overvågningsudstyr
16. januar 2008

Der er alt for lidt styr på de mange overvågningskameraer, der bliver sat op i Danmark i disse år.

Sådan lyder advarslen fra SikkerhedsBranchen, der repræsenterer producenter og installatører af de kameraer, som butikker, virksomheder og offentlige myndigheder sætter op i stor stil for tiden.

"Vi er bekymrede for, om den øgede overvågning bliver misbrugt, og folks privatliv bliver krænket unødigt," siger direktør i SikkerhedsBranchen, Kasper Skov-Mikkelsen,

Ifølge Sikkerhedsbranchen har omkring 100.000 virksomheder og institutioner i dag sat videokameraer op. Og det er den enkelte virksomhed eller institution, der selv har ansvaret for, om loven bliver overholdt.

"Det er jo umuligt for Datatilsynet at kontrollere så mange. Det ville være en hel del lettere at holde styr på de 200-300 installatører, der hænger kameraerne op. Så lad os give dem ansvaret i stedet," siger Kasper Skov-Mikkelsen.

Hvis man vælger en certificeret installatør, har vedkommende nemlig pligt til at sikre, at lovgivningen bliver overholdt i samarbejde med den virksomhed eller institution, der vil sætte kameraet op.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu