Læsetid: 1 min.

Små operationer må vente

14. januar 2008

Ventetidsgarantien skal sættes op fra én til to måneder på de mindre alvorlige sygdomme, mener formanden for regionerne, Bent Hansen. Sygehusene har meget svært ved at leve op til løftet om, at patienterne højst må vente en måned på en operation, fordi de simpelthen ikke har læger og sygeplejersker nok. Derfor er det nødvendigt at skelne.

"Kræft og alvorlige hjertesygdomme skal behandles akut, men de små ting som åreknuder og nedgroede negle kan jo godt vente to måneder. Vi er nødt til at sende det signal, at der skal prioriteres," siger Bent Hansen til Radioavisen.

Men det afviser formanden for Patientforeningen Erik Bach.

Han mener, at regionerne blokerer for et effektivt samarbejde med privathospitalerne, og dermed er med til at forlænge ventetiden for patienterne.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu