Læsetid: 3 min.

Terrorsag for landsretten igen

I morgen påbegynder Østre Landsret en ny omgang i 'terrorsagen fra Glostrup'. Den tiltalte EH, som for knap et år siden blev frifundet af de juridiske dommere, skal igen på anklagebænken
7. januar 2008

Det vakte en vis opsigt, da personen EH indfandt sig i Østre Landsret den 23. november sidste år. Det var netop den dag, da der skulle afsiges dom i Vollsmose-sagen, og blandt pressefolkene svirrede rygterne: Var der alligevel en hidtil ukendt og mystisk forbindelse mellem Glostrup-sagen og Vollsmose-sagen, som PET ikke havde fået øje på? Hvorfor skulle EH, som på linje med de tiltalte fra Vollsmose selv havde prøvet at være terrortiltalt, ellers dukke op på tilskuerpladserne i landsretten?

Det viste sig, at der var en såre simpel forklaring på EH's tilstedeværelse på tilhørerpladserne. EH's forsvarer, Thorkild Høyer, havde nemlig rådet sin klient til på egen hånd at opleve nogle af de dommere, der fra i morgen skal lede anden omgang i 'terrorsagen fra Glostrup'.

Sagen huskes navnlig for den opsigtsvækkende dom, hvor nævningerne først kendte alle de fire tiltalte skyldige i forsøg på terror. Men nævningernes afgørelse blev tilsidesat af landsrettens tre juridiske dommere, hvorfor kun én af de tiltalte blev dømt. Han fik syv års fængsel for forsøg på terrorisme.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu