Læsetid: 4 min.

Yale Universitet skaber ny, grøn bølge

På Yale University dyrker de deres egne bæredygtige grøntsager til kantinen, og universitetet har reduceret deres CO2-udslip med 17 procent i et forsøg på at vise USA, at CO2-reduktion kan lade sig gøre. Københavns Universitet vil med på bølgen
Det er realistisk og forholdvis billigt at reducere sit CO2-udslip, siger Richard Levin, der håber at inspirere USAs ledere med Yales egen CO2-reduktion på 17 procent på to år. Richard Levin talte i mandags for studerende og undervisere i festsalen på Københavns Universitet.

Det er realistisk og forholdvis billigt at reducere sit CO2-udslip, siger Richard Levin, der håber at inspirere USAs ledere med Yales egen CO2-reduktion på 17 procent på to år. Richard Levin talte i mandags for studerende og undervisere i festsalen på Københavns Universitet.

Tariq Mikkel Khan

23. januar 2008

Yale University's rektor, Richard Levin, besøger Kø-benhavn for at holde tale i festsalen på Københavns Universitet, og da Informa-tion får stukket pressemate-rialet i hånden, kan man mærke, at der er sket noget på Yale. For der er printet på begge sider af det matte, tynde papir, hvor Yale beretter om, hvordan universitetet har reduceret sit CO2-udslip med 17 procent de sidste to år, og hvordan de genbruger deres olie fra madlavningen i kantinen til biodiesel i de små busser, der transporterer folk fra den ene ende af campus til den anden.

Yale University har en målsætning om at reducere sit CO2-udslip med 43 procent inden 2020, eller sagt på anden måde: At opnå en reduktion, der ligger 10 procent under 1990-niveau.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu