Note
Læsetid: 1 min.

Bjørnebanden tømte Videnskabsministeriet

Indland
22. februar 2008

20 studerende fra Københavns Universitet - forklædt som Bjørnebanden - løb onsdag ind i Videnskabsministeriet for at hente de penge, som de mener, Helge Sander har hugget fra de studerende. "Når man tager penge ulovligt, kaldes det at hugge!" lød det fra Bjørnebandens taler med henvisning til Erasmus Mundus-sagen, hvor studerende på eliteuddannelsen ulovligt er blevet afkrævet op mod 60.000 kroner i brugerbetaling. Pia Daugbjerg, formand for Studenterrådet på KU, mener, at det er Videnskabsministeriet, ikke universitetet, der skal betale de ulovlige afgifter tilbage til de studerende: "Det er Videnskabsministeriet, der har godkendt uddannelserne, selvom de vidste, det var betalingsuddannelser. Og universiteterne har allerede brugt pengene, så hvis de nu skal betale tilbage, vil det måske gå fra forskning og undervisning. I forvejen er budgetterne presset hårdt af nedskæringer."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her