Læsetid: 3 min.

'Man burde ansætte Jønke som integrationskonsulent'

Uroen viser, at danskerne har glemt det vigtigste: At række ud efter hinanden. 'Det er ikke fru Jensen, men Brian og Jonnie, der giver Ahmed hånden og siger: Nu skal jeg vise dig, hvordan vi gør her,' siger Fadi Kasem, der kender alt til frustrationen
Det er på tide, at vi begynder at være egentlig danske, mener Fadi Kassem.

Det er på tide, at vi begynder at være egentlig danske, mener Fadi Kassem.

Thomas Larsen

18. februar 2008

Politikerne har fejlet. Forældrerne har fejlet. Myndighederne har fejlet.

Mens bålene brænder fra Tingbjerg til Tilst, bliver aben kastet rundt, men hvis man spørger Fadi Kassem, leder af et værested for unge i Århusforstaden Gellerup, skulle vi alle beholde den hos os selv.

"Ansvaret ligger hos os alle sammen. Vi har skabt et samfund, hvor det er enormt svært at være ung - uanset hvilken etnisk bagrund, man har. Stress, selvmord, psykisk sygdom er overalt, men folk lider i stilhed. Der er ikke engang længere nogen, der tør spørge en anden, hvordan det går. Man kunne jo risikere at skulle bruge tid, hvis den anden siger, at det går elendigt. Vi må komme ud af hulerne og række ud mod hinanden," lyder opfordringen fra Fadi Kassem.

Han ser den store forskel mellem de unge af anden etnisk herkomst og de danske unge i den måde, man har lært at organisere sig.

"Mange unge i Danmark lider i ensomhed, men den gruppe unge, som vi ser på gaderne for tiden, lever i flok, lider i flok og jager i flok. De vil aldrig købe den moderne tanke om individualisering. Vi kan ligeså godt droppe at prøve at lære dem det," siger Fadi Kaseem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Skaarup

Fadi har fat i en meget vigtig pointe, når han understreger hvilke danskere, de unge i ghettoerne bliver integreret af.

Det er ikke den velmenende middelklasse, med humanistiske principper og urbane livstil, som nyder godt af det multikulturelle samfunds nye gastronomiske retter,.... og selvfølgelig er det, ikke den procentdel af befolkningen der stemmer på DF.

Men derimod, de mennesker, der af socioøkonomiske årsager, lever i samme ghetto, med en "utilpassede" livstil, muligvis på sygedagpenge og med kreditliste i den lokale netto, som tager sig af fordanskningen af ahmed...

jeg ved godt at det en generalisering, men det er også hvad jeg oplever i mit arbejde...

En anden vigtig pointe er vores værdier som frihed og tolerance er forsvundet, i post 11.9. paranoiaen.
En fremmedparanoia, som har ædt vores samfunds frisind, i takt med hysteriske politikere hjernevaskede os med propagandaparoler som "nul tolerance", "terror" og "normalisering"....

fred

Skyld, skyld, skyld....altid skal vi bruge så meget krudt på at analysere os frem til hvor den skal placeres. Fadi har i sandhed ret - men det er ikke kun danskerne der lider i ensomhed. Det er en tendens i hele det vesterlandske samfund.

Livsstilsygdommende vælter ind over os i vores ihærdige forsøg på at få alt til at se ordentligt ud. Er du en del af eliten kan du få det hele. Er du ikke må du stå og stagnere i et miljø du får mindre og mindre indflydelse på. Alt tages fra dem der ikke har ressourcerne til at følge med i ræset - al værdighed.

Os der kan bryde lidt med tingene skal huske at vende os om og gribe både i egen barm, og i dem der har hjælpbehov.
Jeg synes der er stor sandhed i at vi glemmer dét!