Note
Læsetid: 1 min.

Danica sælger aktier i klyngebomber

Indland
9. februar 2008

Landets største pensionsselskab Danica Pension bøjer sig nu for massivt pres og dropper investeringerne i de forhadte klyngebomber. Allerede i næste uge vil selskabet skille sig af med aktier i virksomheder, der producerer klyngebomber og ødelægger miljøet. Det drejer sig om aktier for over 100 millioner kroner. "Det er meget sandsynligt, at vi fravælger enkelte selskaber på aktielisten. Et godt bud er virksomheder, der er med i produktionen af klyngebombe," siger Danicas administrerende direktør, Henrik Ramlau-Hansen. Danica beholder dog foreløbig investeringer for tæt på en halv milliard kroner i franske Total SA og amerikanske Chevron, der samarbejder med militærdiktaturet i Myanmar.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her