Læsetid: 4 min.

Danmark returnerer asylansøgere til Grækenland trods advarsler

Norge har sagt stop, men Danmark sender stadig asylansøgere tilbage til Grækenland, hvor de risikerer fængsel, mishandling og udvisning til lande i krig bl.a. Irak. Birthe Rønn Hornbech (V) stoler på, at grækerne overholder EU's regler. Eksperter i asylpolitik mener, at vores nuværende praksis skal stoppes
Græske soldater fra kystvagten gelejder en mellemøstlig flygtning fra borde fra et skib fyldt med flygtninge på vej mod den græske kyst i november 2007.

Græske soldater fra kystvagten gelejder en mellemøstlig flygtning fra borde fra et skib fyldt med flygtninge på vej mod den græske kyst i november 2007.

Christos Kouzis

Indland
11. februar 2008

De norske myndigheder besluttede i sidste uge, at stoppe med at sende asylansøgere til Grækenland, og det er irakiske Ahmad Jwad Ali lettet over.

"Jeg kunne ikke tage tilbage til Grækenland. De ville ikke behandle min asylsag, og det græske politi slog mig brutalt med en form for elektrisk stok. Jeg har stadig ar efter den i mit ansigt," siger Ahmad Jwad Ali, der via Grækenland er flygtet til Norge, fordi sunni-muslimske militser ville slå ham ihjel, da han arbejdede for amerikanerne i Bagdad.

Udlændingeservice i Danmark har i 36 sager besluttet at sende asylansøgere tilbage til Grækenland siden 2006. Heraf er 12 med sikkerhed sendt af sted, oplyser Rigspolitiet. Men det græske asylsystem lader meget tilbage at ønske. Flere rapporter fra blandt andet FN's Flygtningehøjkommissariat, EU-Parlamentet og Pro Asyl tegner et billede af et system, hvor asylansøgere udsættes for fængsel og mishandling og får afslag på asyl, uden at deres ansøgning reelt behandles. Ifølge Dublin-forordningen kan Danmark sende asylansøgere tilbage til det første EU-land, der registrerer dem. Men samtidig kan Danmark dømmes for brud på menneskerettighederne, hvis det viser sig, at de tilbagesendte asylansøgere lider overlast i Grækenland eller et tredje land, som grækerne udviser dem til.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech mener ikke, der er grund til at holde op med at sende asylansøgere til Grækenland: "Hvis jeg får en forsikring fra et EU-land, så er jeg nødt til at stole på den. Der skal være en aftale med grækerne om, at de realitetsbehandler sagerne, ellers beholder vi asylansøgerne her."

Professor i asylret, Jens Vedsted-Hansen, Aarhus Universitet, kritiserer den danske praksis:

"Hvis der foreligger velunderbygget tvivl om, hvorvidt grækerne i realiteten behandler asylsagerne, så risikerer vi indirekte at sende asylansøgere tilbage til mishandling i Irak via Grækenland, og det er uforeneligt med både FN's flygtningekonvention...

Fortsættes side 6-7

konvention og Den Europæiske Menneskerettighedskonventionen," siger han.

Mishandling

Den svenske tv-kanal Tv4 Sverige kunne i november sidste år vise billeder af græsk politi, der tvinger to asylansøgere til at slå løs på hinanden.

Journalist Bo Holmström fraTv4 Sverige var i Grækenland for at lave indslaget:

"De fleste asylansøgere bliver sat i fængsel, mange bliver mishandlet og får ikke mad nok. Efter et stykke tid bliver de smidt ud og får stukket et papir i hånden, hvor der står, at de har 30 dage til at forlade landet. Og det er vel at mærke skrevet på græsk," siger Bo Holmström.

En gruppe illegale indvandrere rettede i september 2006 en alvorlig anklage mod den græske kystvagt. De hævdede, at kystvagten samlede dem op på en ø, hvor de netop havde reddet sig i land, blot for at sejle dem ud på havet og kaste dem over bord i tyrkisk farvand.

Af de 40 mennesker lykkedes det 31 at svømme ind til kysten, mens resten druknede eller er meldt savnet, skriver den tyrkiske avis, Turkish Daily News.

Sagen blev afvist af de græske myndigheder, men en rapport fra den tyske flygtningeorganisation Pro Asyl dokumenterer, hvordan den græske kystvagt systematisk forsøger at forhindre immigrantbåde i at nå den græske kyst: En flittigt brugt metode går ud på at trække immigrantbådene hen til den tyrkiske kyst,for her at ødelægge dem og og lave hul i dem, så de lige kan holde sig flydende, indtil passagererne får padlet sig ind til kysten. Asylansøgere, der når forbi den græske kystvagt, kan dog ikke være sikre på at få behandlet deres ansøgninger.

Ingen asylbehandling

I en ny rapport fra november 2007 har UNHCR undersøgt, hvordan de græske myndigheder behandler asylsager. I de 305 sager som UNHCR fik udleveret af det græske Ministerium for Offentlig Orden, fandt rapportens forfattere ingen tegn på, at en egentlig sagsbehandling havde fundet sted.

Sagerne indeholdt hverken faktuelle oplysninger om asylansøgernes baggrund, interviews eller juridiske overvejelser. Derimod indeholdt alle sagerne den samme frase, der slog fast at, "det er tydeligt, at ansøgeren har forladt sit hjemland for at finde et arbejde og forbedre sine leveforhold."

Appelsagerne, der også behandles af Ministeriet for Offentlig Orden, fulgte samme procedure og rapporten konkluderer, at "det ikke har været muligt at spore nogen juridisk praksis i Grækenland."

Tilbage til Irak

Asylansøgere fra Irak får som hovedregel afslag på asyl i Grækenland, selv om både FN og EU-Parlamentet anbefaler, at irakere fra det sydlige og centrale Irak som minimum tilbydes en midlertidig opholdstilladelse. Grækenland er begyndt at sende afviste irakere til Tyrkiet, som Grækenland har en udleveringsaftale med, og trafikken går derfra videre til Irak. Således registrerede UNHCR, at 135 irakere blev sendt tilbage til Irak fra Tyrkiet alene i juli måned 2007.

Græsk mønster

Irakiske Ahmad Jwad Alis oplevelser i Grækenland er langt fra enestående ifølge Sylo Taraku, der er afdelingsleder i den norske organisation for asylansøgere.

"Ahmads historie er ikke en isoleret sag. Der er et mønster i det, han fortæller, som stemmer overens, med det der sker i Grækenland," siger han. De norske myndigheder har indtil videre indstillet tilbagesendelserne til Grækenland, mens de foretager undersøgelser af de græske forhold.

"Myndighederne har sendt et positivt signal og jeg tror ikke de kommer til den konklusion, at det græske asylsystem er forsvarligt," siger Sylo Taraku.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jøsses...Er det muligt at melde et land ud af EU igen? Selv i sammenligning med de absurde historier man hører fra resten af Europa, så er det her i særklasse. Så voldsomme, kynisk overlagte og systematiske brud på menneskerettighederne burde ikke kunne foregå upåagtet og uden påtale - og da slet ikke overfor så sårbar en gruppe som flygtninge.

Hans, du har enten ikke læst den artikel, Frej reagerer på, eller også forsøger du at få diskussionen afsporet.

Problemet, som artiklen ovenfor sætter fokus på, er at asylansøgere sendes fra Danmark til Grækenland, hvor de behandles særdeles dårligt. Et citat er:

"Flere rapporter fra blandt andet FN's Flygtningehøjkommissariat, EU-Parlamentet og Pro Asyl tegner et billede af et system, hvor asylansøgere udsættes for fængsel og mishandling og får afslag på asyl, uden at deres ansøgning reelt behandles. "

Hændelserne inde på Nørrebro, og de afviste flygtninge der bliver sendt til Grækenland, hænger ikke sammen, og det ved du udemærket godt.

Så på dig virker dít indlæg som styg fremmedfjendsk df-´propaganda, som udelukkende har til hensigt at så splid, ved på klodset facon, at drage en paralel som ikke eksisterer.
At du så vælger at toppe med en personlig fornærmelse, siger jo ikke så lidt om dig.
Men; lad være med at fornærme folks intelligens, ved at foregøgle at Nørrebro og afviste flygtninge fra Irak hænger sammen. Jeg kan alligevel ikke forestille mig, at der er nogen der køber den.

Og for at vende tilbage til emnet.
Det er bl.a. Tyrkiets haltende forhold til menneskerettigheder, som gør at de ikke kan optages i EU. Officielt ihvertfald.
Derfor kan der ikke tages skarp nok afstand fra den modbydelig praksis, som Grækenland tilsyneladende har gang i. Det harmonerer simpelthen ikke med de standarter som EU sætter som eksempel til forfølgelse.

Derudover finder jeg det utroligt naivt, at BRH æder alt hvad hun får at vide råt. Jeg mindes en folketingsdebat, hvor Per Stig Møller blev fornærmet på Rune Lind, for at stille spørgsmål omkring CIA flyenes aktiviteter i dansk luftrum. Per mente, at den hellige grav var velforvaret, for Bush havde jo sagtm, at der ikke var nogen hemmelige CIA fængsler noget sted i verden.

De mellemøstlige "flygtninge" vil anvende enhver middel og udsagn for asylophold i Norden, med bedre sociale vilkår i forhold til Grækenland.

Opfindsomheden er tilsyneladende store, med tårevædet historier.

EUs magt imperium bygger tildels på geografiske fordele, nemlig at der mellem rig og fattig ligger et hav.
At Grækenland behandler deres flygtninge som beskrevet kan KUN være til fordel for EU - og Grækenland kommer derfor ikke til at mærke nogle sanktioner mht. deres behandling af flygtninge.

Janus: Det er forstemmende, at du så kraftigt antyder, at flygtninge fra Mellemøsten lyver om hvordan de er blevet behandlet og de er flygtet uden reel grund.

Der er et særdeles reelt flygtningeproblem i Mellemøsten. Der er krig i Irak. FNs flygtningehøjkommissariat anslog i september 2007, at der var 1,2-1,4 millioner irakiske flygtninge - alene i Syrien.

Det er desuden veldokumenteret, at de græske myndigheder behandler flygtninge fra Mellemøsten særdeles hårdhændet. Se artiklen ovenfor.

Forstemmende, at det er lykkedes at finde et EU-land, der behandler asylansøgere endnu dårligere end Danmark.

Mere forstemmende, at Danmark så (selvfølgelig) ikke har nogen problemer med at sende flygtninge tilbage til netop det land.

Og allermest forstemmende, hvor hurtigt Birthe Rønn Hornbech har lært regeringsmantraet "Der er ikke noget at komme efter."

Min holdning er at det er et problem for demokratiet, hvis man vil forhindre folk man ikke er enige med at give udtryk for deres holdninger.

Dvs., at jeg ser din holdning som demokratifjendtlig, men jeg kunne ikke drømme om at fratage dig din stemmeret af den grund.
Det er jo trods alt ikke en totalitær bananrepublik vi lever i.

Nu lykkes det igen at få debatten afsporet. Dette handler ikke om sharia-lov m.m. Så forstå det dog.

Artiklen ovenfor fortæller, at der er meget, der tyder på, at asylansøgere får deres menneskerettigheder krænket af de græske myndigheder. Ahmad Jwad Ali, nævnt i artiklen, var faktisk forfulgt, fordi han samarbejdede med amerikanerne.

Kan en sådan behandling af mennesker forsvares med at de udgør en "trussel mod den vestlige civiliseret [sic] verden"? Hvis ja, hvordan kan vi da påberåbe os at være civiliserede?

Hans Hüttel

Du ville måske foretrække disse antal millioner flygtninge istedet fik ophold i Danmark? Det er ganske rimelig de holder sig i nærområderne.

Det er et meget interessant spørgsmål du stiller der, for der er tilsyneladende mange der er af den holdning, at det er nødvendigt at suspendere de rettigheder vi tager for givet i vores del af verden, netop for at forsvare de rettigheder.
Jeg vil mene at, det er logik for høns, at når man stædigt vælger at udråbe sig selv til forsvarer for rettighederne, så skal de selvfølgelig efterleves, og gives til alle. Ikke bare dem fra den rigtige del af verden.

Der må være en del af de som skriver indlæg her der ikke har ulejliget sig med at læse artiklen: "...kystvagten samlede [asylansøgerne] op på en ø, hvor de netop havde reddet sig i land, blot for at sejle dem ud på havet og kaste dem over bord i tyrkisk farvand. Af de 40 mennesker lykkedes det 31 at svømme ind til kysten, mens resten druknede eller er meldt savnet..."

Den slags plejer man at kalde "mord". Jeg tillader mig den antagelse at ingen rationelle personer kan mene at staten uproblematisk kan foretage sig den slags, uanset om det er de nok så forkætrede flygtninge fra mellemøsten det går ud over.

Hvem er det, der vil fordreje diskussionen til et pseudo-valg hvor vi skal vælge mellem enten at have 2 millioner mennesker til Danmark eller at acceptere menneskerettighedskrænkelser? Det er ikke mig.

Virkelighedens statistikker (se f.eks. http://www.unhcr.org) siger da også, at 96 procent af de irakiske flygtninge opholder sig i Mellemøsten. Kun 4% opholder sig i Europa.

Og jeg gentager: Dette er da heller ikke artiklens ærinde. Artiklens ærinde er at gøre opmærksom på at folk, der søger asyl i Danmark i stort omfang bliver sendt til Grækenland, hvor der er meget, der tyder på, at de bliver udsat for alvorlige menneskerettighedskrænkelser.

Menneskerettighedskrænkelser kan ALDRIG forsvares.

Og når grækerne opfører sig som de gør, ja så skal problemerne naturligvis smøres af på de godmodige fjolser oppe i det høje nord!

Nix lad os heller sætte ulandsbistanden til afrikanske lande op, og lad os hjælpe mennesker der virkeligt er i nød. Husk, der dør et barn hvert 7. sekund på det afrikanske kontinent!

Nu lykkes det igen at køre diskussionen af sporet.

Jeg kan ikke være uenig i, at bistanden til Afrika skal øges. Men hvordan skulle dette kunne ændre på situationen for de mennesker, der flygter fra krigen i Irak?

Og hvem taler om at der er "problemer, der skal smøres af på de godmodige fjolser oppe i det høje nord"? Dette er der så vidt jeg kan læse, ingen her, der gør. Grækenland og Danmark - og alle andre lande, der har tiltrådt konventioner, der udtaler sig om flygtninges rettigheder - har et FÆLLES ansvar.

Hans

Grækenland er første asylland, men kan "flygtningene" konstrurere en følelsesladet historie om dårlig behandling. Ja, så går den.

Grækerne har jo mere end 600 års erfaring med muslimsk aggression og besættelse, så det kan vel ikke overraske hvis de er militant modvillige mod at tage imod indvandring fra den muslimske verden. Med de problemer vi har med manglende integration, racisme og kriminalitet blandt vores muslimer i ghettoerne kan det undre, at mange stadigt er så ivrige efter at vi får endnu flere, specielt når vi ville kunne hjælpe flere for de samme ressourcer i deres nærområde.

En yderst opmuntrende artikel. Det er herligt, at vi på den måde slipper af med i det mindste en lille del af dem, der ellers ville rende rundt i Københavns gader og dolke, skyde, nedbanke og voldtage danskere.

En stor tak til Grækenland!

Debatten omkring asylsøgere/afviste asylsøgere/indvandrere er benhård, ja den tangerer og (i nogle tilfælde) overgår Ekstra Bladets debatsider som går under navnet 'nationen'.

Mit fokus går primært på måden man dænger hinanden til med ens egne ideologier. Hvad enten man er for eller imod. Til tider kræves en god, fed ordbog for at kunne finde et almindeligt dækkende,dansk udtryk. Næsten ligesom da Hans Georg (bag) Lenz var musikanmelder på det gode gamle Information.

Jeg anerkender, at vi alle skal have lov til at give vores besyv med. I demokratiets ånd. Men jeg er alvorligt i tvivl om den ene eller anden 'modpart' er villig til at modtage synspunkter hvis der samtidig medfølger en 'ordflomssvada' til underbygning af synspunktet.

Hvad skulle vi gøre, hvis vi ikke havde F/I - folket at skrive til hinanden om? . Så er der jo kun regeringen tilbage....nå ja, og folkeskolen og plejehjemmene og Ungdomshuset og..........skriv nu pænt og husk SP ST SK man aldrig skille må. Og mor lå ikke i kakkelovnen i morges...hun lagde!

Og så selvfølgelig en undskyldning til alle de som skriver pænt til hinanden.

Så er jeg vist garderet ind.

Jeg er fuldstændig enig med Hr. Jules le Man!

Fri os fra flere kriminelle udlændinge i Danmark!

Weekendens kriminalitetsbølge over hele landet begået af hovedsaglig voldelige muslimer burde tale sit eget sprog.

Og man kan da fryde sig over at venstreorienterede kvinder fra Nørrebro endelig får lov til at mærke konsekvenserne af den "kulturberigelse" i form af daglige voldtægter og trusler mod bl.a. en TV-vært ansat på det ræverøde Danmark Radio, som de er så store tilhængere af!

Hvem siger iøvrigt at at svenske TV4´s "dokumentation" og røverhistorie er objektiv og sandfærdig?
For det første er TV-kanalen delvist statsejet, og i Sverige er det politisk ukorrekt (forbudt) at omtale udlændinges kriminalitet.
For det andet står der i Koranen, at det er tilladt enhver muslim at lyve overfor alle vantro = os!
Behøver jeg rette opmærksomheden mod Muhammed sagen, hvor de involverede muslimers udtalelser var EN STOR LØGNEHISTORIE?

Asylpolitikk er et veldig vanskelig område der man ofte må ta vanskelige avgjørelser. For at disse avgjørelsene skal ha legitimitet er man avhengige av at alle parter i prosessen opptrer seriøst, ryddig og oppfyller sine forpliktelser. Dette gjelder også samarbeidende stater i Dublin, Schengen, EU og EØS. Grekenland viser seg tydeligvis ikke verdig til å være en part i dette samarbeidet. Danmark bør derfor gjøre som Norge; stoppe returer av asylsøkere til Grekenland inntil de har bevist at de kan opptre som en seriøs stat.

Thomas

Du glemmer at Grækenland, Italien og Spanien i forvejen er hårdt presset af illegale indvandrere fra Mellemøsten og Afrika, der vil rejse langt og samtidigt sætte livet på spil for at få fodfæste i Europa. Vi kan ikke forsætte med, at tage imod alle disse "flygtninge", der anvender enhver tænkelig middel og efterfølgende foragter kulturen i Europa.

Jeg har ligeledes fulgt med i norsk presse og debatsider og fået en fornemmelse af at Norge også er hårdt presset på flygtningeområdet.

Hvor mange genstande har du fået Bobby? Skål!

Utroligt at webmaster ikke for længst har slettet alle de svinske indlæg fra anonyme racister (Janus, Thomas, Bobby, Jules osv).

Yderst forståeligt, at de ikke vil være deres meninger bekendt.

Vadmand

Skal man slettes, fordi man er kritisk?

Jeg vil omvendt gerne have et svar fra I socialister, hvormange flygtninge fra Mellemøsten I vil have ind Danmark før I er tilfredse? Jeg kan næppe tro, det drejer sig om et par hundrede.

Marie Glent-Madsen

Bobby

Indvandere = kriminelle?
Skal du absolut lade dine fordomme styre din mening? Gå venligst ud i det virkelige liv og mød nogle af disse indvandere, og det samme gælder jer andre der mener at de bestemt må finde på historier og at det er absolut forfærdeligt med disse "Muhammedanere"

Mange indvandere er søde, hårdtarbejdende, imødekommende og mere end villige til at tage den danske kultur til sig. Dem hører man bare ikke så meget om i medierne. Det er de få der giver dem alle et dårligt ry.

Men vend den om, hvis vi skulle betragte danskere på samme måde er vi alle racister, blegfede, konstant syge af stress og ualmindeligt selvgode. Passer det?

Vadmand

Les mitt inlegg før du kaller det rasistisk og svinsk.

Thomas, Oslo

Det er utroligt, som denne diskussion kører af sporet hele tiden.

Vi får hele spektret af standardbemærkninger.

Jeg orker ikke at høre standardmanøvren "det er bedre at hjælpe i nærområderne" mere. Denne bemærkning skal give indtryk af, at den der fremfører den, vil hjælpe flygtninge. Problemet er blot, at der er tale om en standardmanøvre, der ofte anvendes af de samme mennesker, som taler for en reduktion i ulands-bistanden. I virkeligheden er det som oftest bare en pænere omformulering af "vi vil ikke have flygtninge her". De allerfleste flygtninge findes nemlig i nabolande til der, hvor de er flygtet fra - 96% af flygtninge fra Irak er iflg. UNHCR i Syrien (43%), Jordan (44%) eller et andet mellemøstligt land.

Jeg er mindst lige så træt af alle de forudsigelige glidninger fra udgangspunktet - flygtninges rettigheder - over til "vil I indføre sharia-lovgivning?" og "kriminalitet". Til sidst strander vi så i en indrømmelse af at flygtninge ikke bør have nogen rettigheder.

Det hele er meget, meget forstemmende.

Utroligt at alle frelste halal-hippier som Vadmand bliver ved med at kalde alle indvandrer-kritikere for racister.

Inde i deres osteklokke kan man enten være humanist eller racist. Intet andet.

David Efternavnløs

Prøv at læse kommentarerne igen. Ordet racister er desværre ganske dækkende, fordi folk ikke bare er "kritiske" ... de er svinske i deres udtalelser.

Jeg ved ikke, hvad der sker herinde, men Informations debatter er begyndt at minde om DFs landsmøde, når det kommer til ækle udgydelser om muslimer ...

Nerj, Janus, man skal ikke slettes, fordfi man er kritisk, men fordi man udtrykker sin "kritik" anonymt og i rendestenssprog, der ikke hører hjemme i et seriøst debatforum.

(Og undskyld til Thomas, fordi han røg med i købet. Han er jo "kun" anonym).

Og i David (der også er bange for at skrive sit navn)s osteklokke er alle indvandrere og muslimer kriminelle - og alle, der har et mere nuanceret syn på tingene "frelste halal-hippier".

Vadmand kan ikke lide sandheden, hans største bedrifter her på bloggen er, at klikke på "stødende komentar?" knappen. Alle indlæg som ikke passer herren, skal bare slettes, det kan kun gå for langsomt!

Så lige en kulturberiger på TV2-News berette for danskerne, med den sædvanlige offerrolle retorik, at der er noget der er gået i stykker i Danmark!

Skabningen har ret, samfundet er gået i stykker, der er for mange muslimer!

Sjovt nok har man også disse problemer i Norge, Sverige, Tyskland, Holland, Belgien, England, Frankrig, Spanien, Italien, Portugal, Schweiz, Østrig, etc., etc...

Hmm - de autonome banditter kan vist droppe deres ideer om et hus på Nørregru, de er allerede trængt ud af de indtragende muslimske horder!

Det er svært, ja umuligt, at have en diskussion om asylansøgeres problemer i Grækenland, når diskussionen hele tiden skal køres af sporet. Det kommer efterhånden til at virke som en bevidst strategi; der er utroligt meget had i nogle af de kommentarer, jeg læser.

Tænk over det: Hvem er det, der bruger vendinger som:

"frelste halal-hippier"
"cafe-lattelige blåstempling"
"indtragende muslimske horder"
"den sædvanlige offerrolle retorik"

?

Hans Hüttel:

"Det er svært, ja umuligt, at have en diskussion om asylansøgeres problemer i Grækenland, når diskussionen hele tiden skal køres af sporet. Det kommer efterhånden til at virke som en bevidst strategi; der er utroligt meget had i nogle af de kommentarer, jeg læser."

Du har ret, der er masser af had, og måske du burde begynde at tage det til efterretning! En voksende del af befolkningen, vil ikke længere finde sig i, at blive kørt over ende, med denne massive masseindvandring af økonomiske platugler, som i bund og grund vil skide det danske samfund en lang muslimsk strækmarch!

Jeg orker ikke mere. Lad Heino G.'s hyldest til hadet være de sidste i denne deprimerende debat.

Heino G (der HELLER ikke tør stå ved sine holdninger, hvad jeg godt kan forstå): "En voksende del af befolkningen, vil ikke længere finde sig i, at blive kørt over ende, med denne massive masseindvandring af økonomiske platugler, som i bund og grund vil skide det danske samfund en lang muslimsk strækmarch!"

Heldigvis er der også en voksende del af befolkningen, der ikkee længere vil finde sig i at blive kørt over ende af et folketingsflertal af økonomiske platugler, som i bund og grund vil skide det danske samfund en lang racistisk strækmarch!

Da venstrefløjen i DK nu engang har en lang tradition for had, chikane og vold ville det da være skørt at optræde med fuldt navn. Det må således være tilstrækkeligt at Information ved hvem folk er.

THM , ved at påberåbe dig en sådan angst prøver du at skabe et billede af højrefløjen som martyrer, som du godt ved, er falsk. Ellers kan jeg da vise dig nogle af de lede breve, jeg får fra dine meningsfæller fra tid til anden. De er også anonyme.

Jeg vælger ikke desto mindre at optræde med mit fulde navn og råder andre til det samme - ikke mindst fordi der (som det tydeligt ses) er grænser for, hvad man vil være bekendt at sætte sit navn under, hvorimod anonymiteten giver hadet og sjofelhederne frie tøjler.

Vadmand og Hans

Hvormange muslimer vil I have ind i landet før I er tilfredse? Hvad er det egentlig I vil?

Janus, der stadig ikke tør optræde under eget navn. Jeg "vil ikke have" muslimer ind i landet. Jeg vil bare have, at mit land opfører sig anstændigt over for mennesker i nød, der kommer hertil - uanset deres religion.

Per Vadmand: Jeg har de samme oplevelser som dig om end i modsat retning. Ligeledes har jeg draget en anden konklusion end dig, men jeg værdsætter, at du ikke har valgt anonymiteten. Jeg er i øvrigt enig med din sidste betragtning i den forbindelse. Jeg må ikke desto mindre fastholde min opfattelse af, at politisk had og chikane udmøntet i vold alt overvejende er et venstrefløjs fænomen i DK.

Og det kan du jo frit gøre, THM, så længe du gør det anonymt og uden dokumentation. Men her er et spørgsmål, du kan tænke lidt over: Der findes mange - også danske - hadesider på nettet. Hvilke tror du, der er flest af, højre- eller venstrevendte?

Per Vadmand: Men hvilke politiske gruperinger er det hvis ikke venstreekstremisterne der drager hærgende gennem Nørrebro og får hele området til at ligne en kampzone? Bortset fra det er det mit indtryk, ud fra de af dine kommentarer jeg har set, at for dig bliver kritik af ideologien islam hurtigt omfortolket til had, racisme osv.

I så fald skulle jeg anklage mig selv for racisme, idet jeg har skrevet adskillige stærkt islamkritiske indlæg - og faktisk er blevet indirekte truet med terror af mindst én af de her deltagende angivelige muslimer (Jeg skriver "angivelige", fordi vedkommendes skriblerier er så ekstreme, at man fristes til at tro, det er en provokatør).