Note
Læsetid: 1 min.

Lægemiddelstyrelse ser på lykkepiller

Indland
27. februar 2008

Lægemiddelstyrelsen vil nu vurdere en netop offentliggjort britisk undersøgelse af antidepressiver, også kaldet lykkepiller. Det sker på baggrund af forskning fra universitetet i Hull, der viser, at lykkepiller kun virker på meget deprimerede patienter.

"Vi vil se nærmere på sagen, om vi som myndighed skal reagere," udtaler afdelingschef i lægemiddelstyrelsen Per Helboe.

De britiske forskere har undersøgt effekten af fire udbredte antidepressiver og sammenlignet med virkningsløse tabletter. De kunne ikke påvise ændring i tilstanden hos folk med moderat eller halvsvær depression.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her